Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

"Άρχισαν τα όργανα" στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Ζούμε ιστορικές στιγμές!

Έγραφα προχθές πως απ' τις 20 Γενάρη που αναλαμβάνει ο Τραμπ θα δούμε τι σκοπούς έχει στην πραγματικότητα κι ενδεχομένως να μην χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τότε, καθώς σταδιακά ανακοινώνεται η στελέχωση της νέας διοίκησης. Είδαμε πως διευθυντής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος θ' αναλάβει ο Γενικός Εισαγγελέας της Οκλαχόμα Scott Pruitt, ένα πολύ "σκληρό καρύδι" για τους απανταχού κλιματολάγνους. Και επικεφαλής της ομάδας του Τραμπ για την ανάληψη της διακυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας είναι ο Thomas Pyle, που, όπως αποκαλύφθηκε στις 4 Δεκεμβρίου, στις 15 Νοεμβρίου, μια βδομάδα μετά την εκλογή του Τραμπ, είχε στείλει ένα υπόμνημα με τις 14 ενεργειακές προτεραιότητες της κυβέρνησης Τραμπ.

Το υπόμνημα έχει τίτλο "What to Expect from the Trump Administration" (Τι να περιμένετε απ' τη διακυβέρνηση Τραμπ") και στο Νο1, πάνω-πάνω, φιγουράρει η απόσυρση των ΗΠΑ απ' την περυσινή Συμφωνία του ΟΗΕ στο Παρίσι για την κλιματική αλλαγή :

  • Withdrawing from the Paris Agreement. The Paris Agreement is in deep trouble. President-elect Trump has promised to cancel the agreement and stop spending taxpayer dollars on wasteful U.N. climate programs. Even if the Trump administration does ...
    nothing, this means there will be massive defections from the agreement. Any prior commitments to emissions reductions or taxpayer funding for the Green Climate Fund should be seen as null at this point.




Το δισέλιδο υπόμνημα, που το βλέπουμε στις εικόνες, περιλαμβάνει ακόμα την πλήρη απόσυρση του Clean Power Plan, της "ναυαρχίδας" της περιβαλλοντικής πολιτικής Ομπάμα, η οποία είχε διχάσει τις ΗΠΑ και είχε οδηγήσει σ' ένα νέο, ιδιότυπο "εμφύλιο" πόλεμο, ενώπιον των δικαστηρίων. Το Φεβρουάριο είχαμε δει πως το Ανώτατο Δικαστήριο "παρέπεμψε στις καλένδες" την εφαρμογή του Clean Power Plan, οπότε πλέον αναμένεται "να το φάει η μαρμάγκα". 


Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε.  


Ωστόσο δεν είναι μόνο η αποκάλυψη του υπομνήματος που έχει σκορπίσει ρίγη τρόμου στους κλιματολάγνους: σήμερα κιόλας αποκαλύφθηκε πως η ομάδα του Τραμπ ζήτησε τα ονόματα των υπαλλήλων του Υπουργείου Ενέργειας, που έχουν εργαστεί πάνω σε συγκεκριμένα κομμάτια πολιτικής για την κλιματική αλλαγή. Μάλλον έρχεται μεγάάάάλο ξεκαθάρισμα στις υπηρεσίες που έστηναν την κλιματική απάτη. 


Η ομάδα του Τραμπ δεν περιορίστηκε να ζητήσει απλά τα ονόματα των υπαλλήλων: αυτό περιλαμβανόταν σε εκτενές ερωτηματολόγιο με 74 συγκεκριμένες ερωτήσεις, που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα το δούμε σε ιδιαίτερη ανάρτηση, καθώς "δίνει πόνο" στους ΑΠΕτεώνες! 


Έχοντας μείνει οκτώ χρόνια μακριά απ' το Λευκό Οίκο οι Ρεπουμπλικανοί παρακολουθούσαν να ξεδιπλώνεται και στις ΗΠΑ η κλιματική παράνοια, ένα θέμα που ουδόλως απασχολεί τους πολίτες, απασχολεί ωστόσο όσους ονειρεύονται μια παγκόσμια διακυβέρνηση και το Δημοκρατικό Κόμμα υπηρέτησε ευλαβικά το στόχο αυτό. Έχοντας πλέον τόσο την Προεδρία όσο και την καθαρή πλειοψηφία στα δυο νομοθετικά σώματα οι Ρεπουμπλικανοί αναμένεται να ξηλώσουν ταχύτατα τα μέτρα του Ομπάμα για το κλίμα. Όλοι όσοι τα τελευταία χρόνια "έφαγαν με χρυσά κουτάλια", απ' τους πακτωλούς κονδυλίων που διοχετεύτηκαν στη ΝΑΣΑ κι όλες τις άλλες υπηρεσίες και ιδρύματα, για να "μαγειρεύουν" κατά το δοκούν τα στοιχεία και να παρουσιάζουν το κάθε έτος πιο ζεστό απ' το προηγούμενο, χρησιμοποιώντας ως βάση αναφοράς τα πιο ψυχρά χρόνια του 20ού αιώνα, έχουν πια κάθε λόγο ν' ανησυχούν! Και το ίδιο πρέπει ν' ανησυχούν και τα διαπλεκόμενα μέσα, εκείνα που έσπευδαν χωρίς χρονοτριβή να προβάλουν την προπαγάνδα της κλιματικής τρομοκρατίας.

Πηγή: greeklignite.blogspot.gr  

3 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ για την αναδημοσίευση της ανάρτησης, αλλά είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω και πάλι πως δεν είναι σωστό να κρύβετε την πηγή πίσω από "το είδα". Το περιεχόμενο του ιστολογίου διατίθεται ελεύθερα για αναδημοσίευση με άδεια Creative Commons, δηλαδή υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η ρητή, σαφής και εμφανής αναφορά της πηγής είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

    Καλή συνέχεια.

    greeklignite.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστούμε, θα προβούμε σε σχετικές διορθώσεις.

      Διαγραφή
    2. Η διόρθωση την οποία έχετε κάνει είναι να αλλάξετε τις λέξεις "το είδα" με τη λέξη "πηγή". Επαναλαμβάνω πως αυτό που πρέπει να εμφανίζεται στο τέλος της ανάρτησης που αναδημοσιεύετε είναι το "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

      greeklignite.blogspot.gr

      Διαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ