Σελίδες

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ για τη ΔΙΚΗ του ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο την 9-11-2016

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου εκδικάστηκε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο το πρώτο σκέλος της αναγνωριστικής προσφυγής που κατέθεσε ο δικηγόρος Γ. Λ. Κόκκας στην επέτειο του Δημοψηφίσματος και αφορά την αναγνώριση του ανυπόστατου των νόμων που ψηφίζει η Ελληνική Βουλή μετά το Δημοψήφισμα και ταυτίζονται με τα προαπαιτούμενα των θεσμών που απέρριψε ο ελληνικός λαός εκφράζοντας τη Λαϊκή Κυριαρχία την 5η Ιουλίου 2015. Το δεύτερο σκέλος της προσφυγής που αφορά τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας επειδή συμμετείχε το 2014 στο συνασπισμό κομμάτων και κινήσεων που εξέλεξαν ευρωβουλευτή τον Νότη Μαριά, επιφυλάχτηκε το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο να κρίνει με προδικαστική του απόφαση και με άλλη σύνθεση.

Τα βασικά επιχειρήματα που ανέπτυξε σε μια περιεκτική και ίσως ιστορική του ομιλία ο κ. Κόκκας (Δείτε το σχετικό video) συνοψίζονται στο γεγονός της αρμοδιότητας του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, αφού είναι αποκλειστική για τα δημοψηφίσματα και όταν ο Συνταγματικός Νομοθέτης καταγράφει ότι είναι αρμόδιο για το κύρος και τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων, δεν εννοεί προφανώς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (outcome) δηλαδή ένα απλό αριθμό (στην προκειμένη περίπτωση το 61,3% των Ελλήνων που ψήφισαν «ΟΧΙ») αλλά γενικότερα την εφαρμογή των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος στην νομοπαρασκευαστική και δικαστική πραγματικότητα (γι αυτό και χρησιμοποιεί στον πληθυντικό ‘’την αρμοδιότητα για τα αποτελέσματα’’ και όχι ‘’για το αποτέλεσμα’’).

Επίσης, ο
κ. Κόκκας διέκρινε τα δύο νομοθετικά σώματα που αναγνωρίζει το ισχύον Σύνταγμα, δηλαδή τον κυρίαρχο Λαό, όταν αυτός εκφράζεται νομοθετικά με δεσμευτικά δημοψηφίσματα (όπως την 5/7/2015) και την Βουλή των Ελλήνων (αντιπροσώπων) που οφείλει να υπακούει σε όποια αποτελέσματα δημοψηφίσματος μέχρι ένα τυχόν νεότερο δημοψήφισμα να ανατρέψει το προηγούμενο (όπως αυτό συνέβη στις περιπτώσεις της Δανίας και της Ιρλανδίας όταν έγιναν δεύτερα δημοψηφίσματα που ανέτρεψαν τα προηγούμενα σε περιπτώσεις κυρώσεων των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συνεπώς θα πρέπει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, να εκδώσει μια ιστορική απόφαση ως μόνο αρμόδιο δικαστήριο στην Ελλάδα, για να μην έχουμε αρνησιδικία και στα πλαίσια του άρθρου 52 του Συντάγματος που απαιτεί και από τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης να εγγυώνται τις αρχές Λαϊκής Κυριαρχίας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, να κάνει δεκτή την αναγνωριστική αυτή προσφυγή σηματοδοτώντας και προς την Βρετανική Δικαιοσύνη την πραγματική έννοια της Δημοκρατίας και της νομικής έννοιας της Λαϊκής Κυριαρχίας για την υπόθεση του BREXIT, που είναι σε εξέλιξη στην Βρετανική Δικαιοσύνη και θα δικαστεί σε ανώτατο βαθμό στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ελπίζουμε το Ελληνικό Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο να έχει προλάβει ως τότε να εκδώσει τουλάχιστον θετική απόφαση στο αίτημα ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλε ο δικηγόρος Γ. Κόκκας για το ζήτημα των πλειστηριασμών και κατασχέσεων πρώτης κατοικίας των Ελλήνων, επειδή οι πρόσφατες διατάξεις επίσπευσής τους βασίζονται σε νόμο μεταγενέστερο του Δημοψηφίσματος, που προβλεπόταν όμως στα προαπαιτούμενα τα οποία αρνήθηκε ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός.

Όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν να καταγραφεί
όποια τυχόν σχετική άποψή τους στις προτάσεις – υπόμνημα
που θα κατατεθούν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας
το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016,
μπορούν να αποστείλουν έγκαιρα τις απόψεις τους στα:

Tηλέφωνα: 210 364 8300, 694 454 5888, Fax: 210 361 0882,
E-mail: geoko@otenet.gr & ekad@dimopolis.gr
Ιπποκράτους 42 – Αθήνα 10680

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου της 04/11/2016 ΕΔΩ
Διαβάστε τη σχετική Εισήγηση του Α.Ε.Δ. ΕΔΩ
Διαβάστε ολόκληρη την Αναγνωριστική Προσφυγή ΕΔΩ


Γιώργος Λ. Κόκκας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου