Σελίδες

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Πόλεις και χώρες τσάρτερ

«Οι φτωχές χώρες θα πρέπει να δημιουργήσουν νέες πόλεις (ενδεχομένως σε ακατοίκητες περιοχές που θα προσφέρονται σε ξένες κυβερνήσεις), στις οποίες να δώσουν το περιθώριο να πειραματιστούν με τολμηρές οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα είναι πολύ πιο εύκολο τότε να εφαρμοσθούν, σε μία σχετικά «κενή πλάκα» ενός χάρτη, σε μία εντελώς νέα πόλη δηλαδή, από ότι στις υφιστάμενες.

Αυτές οι νέες πόλεις θα μπορούσαν στη συνέχεια να ακολουθήσουν το μοντέλο του Χονγκ Κονγκ ή της κινεζικής Scenzhen. Έτσι θα απεδείκνυαν στην υπόλοιπη χώρα τους τα οφέλη των οικονομικών μεταρρυθμίσεων» (Paul Romer, νέος επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας).

Άποψη


Όπως έγραψα για τον πανικό στη Σουηδία, «Δεν βρίσκονται ελεύθερα διαμερίσματα, δεν υπάρχουν δουλειές και δεν μπορεί κανείς να ψωνίσει, χωρίς να έχει μαζί του πιστόλι, μετά τη διπλή δολοφονία σε κατάστημα της ΙΚΕΑ. Το 2040 η χώρα θα είναι ισλαμική, ενώ μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος» (άρθρο).

Επίσης για το μεταναστευτικό σοκ και χάος που βιώνει, «Συμβαίνουν απαίσια πράγματα, κάτι που δεν ζήσαμε ποτέ στο παρελθόν: μαζικές επιθέσεις σε γυναίκες από συμμορίες ανδρών, μαχαιρώματα, δολοφονίες, ρίψεις οξέων στα πρόσωπα κοριτσιών και βιασμοί ανηλίκων» (άρθρο).

Ο νέος τώρα επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο οποίος είχε τη φαεινή έμπνευση των «πόλεων τσάρτερ» που
ανέφερα στην εισαγωγή του κειμένου μου, διαπιστώνοντας τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η μαζική μετανάστευση στην Ευρώπη, προτείνει ένα κράτος που είναι επιβαρυμένο από το συγκεκριμένο γεγονός, όπως η Σουηδία, να υπενοικιάσει ένα μέρος του εδάφους του σε ξένους από την Ασία ή την Αφρική!

Ακόμη περισσότερο, σε αυτήν την ελεύθερη ζώνη, στο «κράτος τσάρτερ» κατά κάποιον τρόπο, οι ξένοι να μπορούν να εργάζονται και να διοικούνται μόνοι τους, καθώς επίσης να ζουν με τους δικούς τους νόμους και κανόνες! (πηγή). Λογικά λοιπόν αναρωτιέται κανείς εάν πρόκειται για μία τρελή ιδέα ενός μπερδεμένου επιστήμονα, ή για ένα σχέδιο της παγκόσμιας ελίτ, η οποία σαφώς επιθυμεί τη δημιουργία πολυπολιτισμικών κοινωνιών, έτσι ώστε να μπορεί να τις ελέγχει καλύτερα.

Βέβαια στη Σουηδία, η οποία χρησιμοποιείται ασφαλώς ως πειραματόζωο στο θέμα του μεταναστευτικού, όπως η Ελλάδα στην οικονομία, υπάρχουν τεράστιες κενές εκτάσεις, αφού είναι εξαιρετικά αραιοκατοικημένη. Σε άλλες όμως ευρωπαϊκές χώρες, τις οποίες στην πραγματικότητα προτιμούν περισσότερο οι μετανάστες από τον παγωμένο βορά, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική.

Εν τούτοις, για τη διεξαγωγή του πειράματος είναι σαφώς προτιμότερη η Σουηδία, αφού διαθέτει αρκετά εδάφη που είναι εύκολο να δοθούν σε ξένους, λόγω του ότι είναι ακατοίκητα. Οι Σουηδοί βέβαια διαμαρτύρονται, ισχυριζόμενοι πως έχουν δημιουργηθεί δεκάδες απαγορευμένες ζώνες (no go zones) για τους ίδιους στη χώρα τους διανέμοντας φυλλάδια (αν και πρόσφατα η πρεσβεία τους στη Βουδαπέστη το διέψευσε, πηγή).

159

Περαιτέρω, συνδυάζοντας τα παραπάνω με τις αναφορές περί εγκατάστασης μεταναστών στα ελληνικά νησιά, καθώς επίσης με τα νέα κύματα που καταφθάνουν στην Ελλάδα, δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί κανείς εάν εξυπηρετούν ένα ανάλογο σχέδιο. Μία χώρα άλλωστε, η οποία έχει χάσει πλέον εντελώς την εθνική της κυριαρχία, ενώ κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να βυθιστεί στο χάος εάν σταματήσουν να τη χρηματοδοτούν οι δανειστές της, είναι κάτι περισσότερο από ιδανική για την «υπενοικίαση» εδαφών. Ειδικά όταν θα έχουν «εξαγοραστεί» από Γερμανούς ή άλλους. Έτσι θα γινόταν πολύ πιο εύκολος ο διαμελισμός της, χωρίς να υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιηθούν για κάτι τέτοιο οι γύρω εχθρικές της χώρες.

Ίσως να είμαι βέβαια υπερβολική όταν αναφέρομαι σε σχέδια διαμελισμού της Ελλάδας αλλά η τελευταία ανώνυμη «προπαγάνδα» που κυκλοφορεί, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία ήταν ανέκαθεν επικίνδυνη εχθρός μας, αλωνίζει σήμερα την Ελλάδα, στήνει κόμματα, χρηματοδοτεί πολιτικές καμπάνιες, κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, επεξεργάζεται σχέδια καταστροφής της χώρας μας με την Τουρκία, επιβουλεύεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο κοκ., ενισχύει σημαντικά τους φόβους μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου