Σελίδες

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Το κέντρο της Γης, ( Ρωσία –Κίνα) σε «αταλάντευτη» εταιρική σχέση

Η γεωπολιτική θεωρία τις αναγνωρίζει ως το «κέντρο της Γης», ενώ οι ΗΠΑ και η τέως θαλασσοκράτειρα είναι η «περιφέρεια».
Και η Μόσχα με το Πεκίνο σφυρηλατούν το άξονα που δημιούργησαν και που στην πράξη αμφισβητεί την αμερικανική ισχύ.
Άλλωστε η Υπερδύναμη γεννήθηκε μέσα από τις συμφωνίες του πράκτορα Ντενγκ Σιάο-Πινγκ με τον απεσταλμένο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης Κίσινγκερ.
Τωρα όμως το Πεκίνο στηρίζει τον Πούτιν στον αποκλεισμό που του επέβαλε η Υπερδύναμη.

Ο Βλαδίμηρος ανακοίνωσε στο Πεκίνο ότι υπογράφηκαν 58 διαφορετικές των κοινές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες αξίας 50 δις δολαρίων, στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης της Κίνας και της Ρωσίας.
Ανάμεσα στα σχέδια είναι και η συνεργασία για τον ανταγωνισμό των Airbus και των Boeing, με την κατασκευή ενός αεροπλάνου 250-300 θέσεων που θα
καλύπτει μεγάλες αποστάσεις, και θα κλείσει ουσιαστικά τη Ρωσική και την Κινεζική αγορά για τα αμερικανικά και τα ευρωπαϊκά επιβατικά αεροπλάνα, αλλά και η ανάπτυξη ενός ελικοπτέρου γίγαντα που θα είναι σε θέση να σηκώσει μέχρι και 38 τόνους.

Η Κίνα και η Ρωσία συμφώνησαν να ενισχύσουν την παγκόσμια στρατηγική σταθερότητα . Στην κοινή πολιτική τους δήλωση, οι δύο πλευρές τόνισαν ότι «η αντίληψη για Στρατηγική σταθερότητα που συνδεόταν με τα πυρηνικά όπλα είναι ξεπερασμένη και ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να δεί τη «στρατηγική σταθερότητα» από μια ευρύτερη οπτική γωνία και εξέφρασαν ανησυχία επειδή , «ορισμένες χώρες και στρατιωτικο-πολιτικές συμμαχίες» επιδιώκουν να αποκτήσουν στρατιωτικό και τεχνολογικό πλεονέκτημα ώστε να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους στις διεθνείς υποθέσεις, μέ τη χρήση ή την απειλή χρήσης βίας», και τόνισαν ότι αυτή η πολιτική οδηγεί , «σε μια νέα κούρσα εξοπλισμών».

Η Κίνα και η Ρωσία κάλεσαν το αμερικανικό συνασπισμό να σέβεται τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα όλων των χωρών και των λαών, να μην παρεμβαίνει στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις άλλων χωρών, καταδικάζοντας κάθε επέμβαση « σε εσωτερικές υποθέσεις, με στόχο την ανατροπή των νόμιμων κυβερνήσεων» και κάλεσαν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να σέβονται την αρχή για τη μη χρήση βίας που προβλέπεται από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο.

Ακόμα η Κίνα και η Ρωσία τόνισαν ότι στο χειρισμό των διεθνών και περιφερειακών κρίσεων όλες οι χώρες θα πρέπει να λύσουν τις διαφορές τους με θετικό και εποικοδομητικό διάλογο και την προώθηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας.
Στη δήλωση τους , οι δύο χώρες, τόνισαν το σημαντικό ρόλο της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας στη διατήρηση του κράτους δικαίου σχετικά με τις δραστηριότητες στους ωκεανούς.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ακόμα να αντιμετωπίσου την αμερικανική ισχύ στον Κυβερνοχώρο και υποστήριξαν τη δημιουργία μιας «νέας τάξης» με έναν κώδικα δεοντολογίας στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.
Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών υπέγραψαν μια δήλωση σχετικά με την προώθηση του διεθνούς δικαίου που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για τη δίκαιη και ισότιμη ρύθμιση των διεθνών σχέσεων.


το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου