Σελίδες

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Το νέο χαράτσι στα σταθερά τηλέφωνα - Πόσο αυξάνονται οι λογαριασμοί

Την επιβολή τέλους 5% στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας θα περιλαμβάνει το πακέτο των έμμεσων φόρων ενώ θα επιβληθεί αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Το μέτρο-έκπληξη, το οποίο θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, προβλέπει από την 1η Ιουνίου την επιβάρυνση κάθε μηνιαίου ή διμηνιαίου λογαριασμού τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας με φορολογικό τέλος 5%. Το νέο αυτό «χαράτσι» θα υπολογίζεται επί των καθαρών (προ ΦΠΑ) τηλεπικοινωνιακών τελών. Επί του νέου αυτού τέλους θα επιβάλλεται εν συνεχεία ο ΦΠΑ με συντελεστή 23% αρχικά και εν συνεχεία με 24% μετά την επικείμενη αύξηση από 1ης Ιουλίου.

Η τελική επιβάρυνση σε έναν μηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας ύψους 100 ευρώ θα είναι της τάξεως των 5,85 ευρώ συνυπολογιζόμενου και του ΦΠΑ με συντελεστή αυξημένο από το 23% στο 24%. Δηλαδή, η τελική αύξηση στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας θα αγγίξει το 6%, από τον προσεχή Ιούλιο.

Από την εφαρμογή του μέτρου αυτού το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα καταφέρει να αύξησει τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού κατά 65 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου