Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΝΗ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ

Η ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ''ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΝΗ'' ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ, ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΟΥΓΓΡΟΕΒΡΑΙΟ Τ.ΣΟΡΟΣ!!!

ΑΠΟ ΚΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΜΕΡΙΑ.


Η οργάνωση «Λευκά Κράνη» (White Helmets) πλασάρεται στα διεθνή ΜΜΕ ως η Συριακή Πολιτική Προστασία (ή Πολιτική Άμυνα), δηλαδή ως εκείνη η οργάνωση διασωστών και πυροσβεστών που τρέχουν μέσα σε χαλάσματα και πυρκαγιές, ύστερα από βομβαρδισμούς ή άλλες φονικές επιθέσεις, και διασώζουν τραυματίες αμάχους στις πόλεις της Συρίας.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη πολυδιαφημισμένη οργάνωση δεν έχει καμία σχέση με το συριακό κράτος, ούτε δημιουργήθηκε από Σύρους ακτιβιστές.

Τα «Λευκά Κράνη» δημιουργήθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ το 2013.



Εθελοντές πολίτες, από περιοχές της Συρίας που είχαν καταλάβει οι «επαναστάτες μετριοπαθείς» ισλαμιστές, πληρώθηκαν για να μεταβούν στην Τουρκία όπου έλαβαν κάποια εκπαίδευση σε επιχειρήσεις διάσωσης.

Το όλο πρόγραμμα διεύθυνε ο μισθοφόρος Τζέιμς Λε Μεσουριέρ (James Le Mesurier), πρώην Βρετανός στρατιωτικός και νυν ιδιώτης «εργολάβος» (οι εργολαβίες του είναι στρατιωτικής μισθοφορικής φύσεως) με έδρα το Ντουμπάι.

Αφού ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους στην Τουρκία, επέστρεψαν να
προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως διασώστες στις εμπόλεμες ζώνες.
Σύντομα όμως αυτή η οργάνωση διασωστών έγινε παρακλάδι του Μετώπου Αλ Νούσρα, όπως ονομάζεται η Αλ Κάιντα στη Συρία, με πεδίο δράσης στη βορειοδυτική χώρα, στις περιοχές των επαρχιών Ιντλίμπ και Χαλεπιού που ελέγχονταν από τους τζιχαντιστές.

Ότι τα «Λευκά Κράνη» είναι διασώστες στις υπηρεσίες των τρομοκρατών έχει καταγγελθεί από πολλές ανεξάρτητες δημοσιογραφικές φωνές.

Ωστόσο, τα περισσότερα δυτικά μέσα αποκρύπτουν την αλήθεια και τους παρουσιάζουν ως ήρωες.

Βεβαίως τα φωτογραφικά ντοκουμέντα δεν αφήνουν αμφιβολίες για τις σχέσεις τους με τους τρομοκράτες. Όπως η ακόλουθη καταγγελία που κάνει τον γύρο του Twitter:


Η λεζάντα γράφει αναφερόμενα στα «Λευκά Κράνη»: «…Η Η λεζάντα γράφει αναφερόμενα στα «Λευκά Κράνη»: «…καθαρίζουν μετά τους φόνους της Αλ Νούσρα».

Στις πάνω φωτογραφίες βλέπετε έναν τζιχαντιστή της Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα να εκτελεί έναν όμηρο και στη συνέχεια να έρχονται οι διασώστες να μαζέψουν το πτώμα του.

Και εάν κάποιος θα μπορούσε εύλογα να απορήσει λέγοντας, «και τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν πέρα από το να μαζέψουν τον νεκρό», έρχεται η επόμενη φωτογραφία που δείχνει ολοκάθαρα μέλη των «Λευκών Κρανών», διασώστες δηλαδή, να πανηγυρίζουν ξέφρενα μαζί με τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα.


Facebook page of Muawiya Hassan Agha: Syrian White Helmet and Al Qaeda fighter.

Ενδιαφέρον έχει και η ακόλουθη φωτογραφία, με διασώστες από τα Λευκά Κράνη, όπου ο ένας εκ των τριών -δεξιά στη φωτο- είναι οπλισμένος.
Οι διασώστες, τραυματιοφορείς, πυροσβέστες, σε όλους τους πολέμους, σε όλο τον κόσμο, είναι άοπλοι. Εδώ, προφανώς, έχουμε να κάνουμε με νέα τζιχαντιστικά ήθη.


Το επόμενο βίντεο είναι αποκαλυπτικό. Ο ηλικιωμένος επικεφαλής μιας ομάδας από τα Λευκά Κράνη εξηγεί τη δράση τους.
Όταν φτάνει στους νεκρούς Σύρους κυβερνητικούς στρατιώτες λέει: «Τέλος, μαζεύουμε τα πτώματα των Σαμπίχα (φιλοκυβερνητική πολιτοφυλακή) και τα πετάμε στα σκουπίδια».



Να θυμάστε λοιπόν, ότι την επόμενη φορά που θα διαβάσετε ή θα ακούσετε για τα «Λευκά Κράνη», ότι είναι οι διασώστες της Αλ Κάιντα που πετάνε τα πτώματα των νεκρών αντιπάλων συμπατριωτών τους στα σκουπίδια…

ΠΗΓΗ & ΠΗΓΗ
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ