ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Το Κρεμλίνο εγκαταλείπει τον Ασαντ;Ο Πούτιν ανακοίνωσε την απόσυρση από αύριο του ρωσικού στρατού από τη Συρία και εξέφρασε την ελπίδα ότι η απόφαση αυτή «θα ενθαρρύνει όλα τα μέρη που εμπλέκονται στη συριακή σύγκρουση να συμφωνήσουν σε ειρηνική επίλυση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Μόσχα θα αρχίσει την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία, λέγοντας ότι ο στρατός έχει επιτύχει σε μεγάλο βαθμό τους στόχους που τέθηκαν. «Νομίζω ότι το έργο που ανατέθηκε στο Υπουργείο Άμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις εκπληρώθηκε , και γι 'αυτό διέταξα τον υπουργό άμυνας για να αρχίσει από αύριο την απόσυρση του κύριου μέρους των στρατιωτικών μας δυνάεμων από την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας», είπε ο πρόεδρος Πούτιν κατά τη συνάντηση με τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Πούτιν ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ πριν την
ανακοίνωση. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, τόσο Άσαντ και όσο και ο Πούτιν συμφώνησαν ότι η κατάπαυση του πυρός «έχει οδηγήσει σε σημαντική μείωση της αιματοχυσίας, και η ανθρωπιστική κατάσταση έχει βελτιωθεί».

Από το γραφείο του Άσαντ εκδόθηκε ανακοίνωσε στην οποία τονίζεται ότι το Κρεμλίνο, «υποσχέθηκε να συνεχίσει την υποστήριξή της Συρίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».

Ο Άσαντ ακόμα εξήρε τον «επαγγελματισμό, το θάρρος και τον ηρωισμό» των Ρώσων στρατιωτών και αξιωματικών και ευχαρίστησε τη Μόσχα για την εκτενή βοήθεια της στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Συρίας.

Ο Άσαντ εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη, θα οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, και τόνισε την ανάγκη για μια πολιτική διαδικασία στη Συρία.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η εκστρατεία κατά της τρομοκρατίας αέρα της Μόσχας δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την πολιτική διαδικασία της συμφιλίωσης στη Συρία.


το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ