Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Αφγανοί πρόσφυγες δεν ήθελαν να κατέβουν από το λεωφορείο γιατί ήθελαν να τους δοθεί δωρεάν σπίτι και όχι δωρεάν διαμέρισμα

Πόσο φρικτό και απάνθρωπο μπορεί να είναι να φεύγεις για να γλυτώσεις από έναν βάναυσο εμφύλιο πόλεμο στο Αφγανιστάν και να καταλήγεις να σου δίνουν δωρεάν ένα «απλό» διαμέρισμα σε μία πολυκατοικία, αντί για ένα ολόκληρο σπίτι; 

Διαβάζουμε στην AZOnline: 

Αναταραχή χθες στο Wasserfahrt στο Klötze, όταν ένα μίνι λεωφορείο από την περιοχή Altmarkέφτασε στο νέο
συγκρότημα διαμερισμάτων 18. 


Οι επιστάτες των καταλυμάτων έκτακτης ανάγκης στο Salzwedel έφεραν συνολικά έξι άτομα από το Αφγανιστάν, ένα ζευγάρι με δύο παιδιά και τον αδελφό με τη σύζυγό του. Όλοι θα λάμβαναν προσωρινή στέγαση στο Klötze. Αλλά οι Αφγανοί αρνήθηκαν να κατέβουν από το λεωφορείο. Απλώς κάθονταν μέσα σε αυτό. Ο λόγος: στο κέντρο υποδοχής όπου στεγάστηκαν κατά τη διάρκεια της πτήσης τους, τους είχαν υποσχεθεί ένα σπίτι. Έτσι απαιτούσαν το σπίτι αυτό και αρνιόντουσαν να στεγαστούν στη νέα πολυκατοικία. 

Οι δύο τοπικοί δημοτικοί υπάλληλοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να κλείσουν τις πόρτες του μίνι λεωφορείου και να επιστρέψουν τις δύο οικογένειες πίσω στο Salzwedel. Εκεί οι Αφγανοί στεγάστηκαν και πάλι στην αθλητική αίθουσα στο σχολείο Κόλλβιτς. Το απόγευμα, δύο διερμηνείς προσπάθησαν να συζητήσουν το θέμα με τους τέσσερις ενήλικες και τα δύο παιδιά και τους εξήγησαν τις εναλλακτικές λύσεις: ή στο Klötze ή στο κατάλυμα έκτακτης ανάγκης. 

1 σχόλιο:

  1. να πανε πισω στις πατριδες τους,στην σμυρνη οι ψευτοσυμμαχοι μας εκεινο τον καιρο κοβανε τα χερια των ελληνων που ηθελαν να γυρισουν στην μητερα πατριδα,και ουδεποτε αλλοτε δεν εχει γινει τετοια αποδραση ομαδικη ριψασπιδων και δειλων που εγκαταλειπουν τα εδαφη τους για ενα κινητο και μερικα καθρεφτακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »