Αναδημοσιεύουμε ένα αποκαλυπτικό άρθρο για τα τεκταινόμενα στις «σχέσεις» Ελλάδας-Τουρκίας και το εντεινόμενο ξεπάστρεμα κάθε εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας από την «αριστερή» κυβέρνηση.
Είναι χαρακτηριστικό πως η προκλητικότητα (όχι τόσο των Τούρκων αλλά της ελληνικής «κυβέρνησης») έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αφού κάνει και ξένους ειδικούς να απορούν για την ολοένα και χειρότερη στάση απόλυτης υποτέλειας της ελληνικής ελίτ. Και αυτό σε μια περίοδο που η Τουρκία αλωνίζει στη Συρία με τις πλάτες της Υπερεθνικής Ελίτ-παρά τις επί μέρους ενστάσεις κάποιων μελών της εδώ κι εκεί-, ενώ συστηματικά και κατ’εντολή των «συμμάχων» της (Γερμανία κα.) προωθεί μαζικά Σύριους πρόσφυγες στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα την έκρηξη της προσφυγικής κρίσης. Ένα καζάνι που βράζει και οδηγεί στη δικαιολογημένη αντίδραση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού στη δημιουργία «αποθηκών φτηνών εργατών» που θα περιλαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια μετανάστες προς αγοραπωλησία, σε ανταγωνισμό με τους ντόπιους,- μια τρομερή κατάσταση που κινδυνεύει να οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες τόσο τον ελληνικό λαό όσο και τον Συριακό.
Στη Συρία ειδικότερα, το ερώτημα-κλειδί είναι τι θα
γίνει με την ίδρυση ή μη Κουρδικού Κράτους, που είναι ο βασικότερος λόγος τόσο της ωμότητας της τουρκικής ελίτ απέναντι στον αντιστεκόμενο Συριακό λαό, αλλά και γενικότερα της προκλητικότητας της που έχει ενταθεί τελευταία, -ερώτημα που επίσης απασχολεί ιδιαίτερα την Υ/Ε σε σχέση με τον στρατηγικό της στόχο για αλλαγή καθεστώτος (και αυτό παρά τη φιλολογία περί πολέμου απλά κατά της ISIS κλπ.). Το θέμα του Κουρδιστάν επίσης πιθανόν εξηγεί τους μικρο-καβγάδες του καθεστώτος Ερντογάν π.χ. με τους Αμερικανούς, αφού πρόσφατα οι Κούρδοι της Βόρειας Συρίας συνεργάστηκαν με τους Αμερικανούς εναντίον δήθεν του κοινού εχθρού, της ISIS… Σήμερα όμως όπως φαίνεται οι Κούρδοι της Β. Συρίας, στους οποίους σημειωτέον είχε παραχωρηθεί αυτονομία από τον Άσαντ από την έναρξη της «εξέγερσης» στη Συρία, ενώ έφτιαξαν και δικά τους «καντόνια», συνεργάζονται με τη Ρωσία που επιπλέον τους εξοπλίζει. Τώρα θα κριθεί δηλαδή αν οι Κούρδοι της Βόρειας Συρίας προσχωρήσουν στην ίδρυση ενός ψευτο-κράτους πλήρως ελεγχόμενου από το ΝΑΤΟ, με μια ψευτο-«αυτονομία», ή αν θα παλέψουν για την εθνική και κοινωνική τους απελευθέρωση, μαζί με τον αντιστεκόμενο λαό της Συρίας και των άλλων λαών που παλεύουν γι’αυτή. Και βέβαια θα κριθεί η αποφασιστικότητα της Ρωσικής ελίτ να προστατεύσει τους συμμάχους της ενάντια τόσο στους δυτικόφιλους και μη τζιχαντιστές, ενάντια στην Υ/Ε που σήμερα με την έγκριση και της «καλής» Μέρκελ, ζητεί την επιβολή “Απαγορευμένης Ζώνης” (Buffer Zone) στη Συρία, κατά τα πρότυπα της…Λιβύης, καθώς και φυσικά ενάντια στην ολοένα και πιο αδίστακτη Τουρκία.
Σχετικά μπορείτε να διαβάσετε το καίριο άρθρο του Τάκη Φωτόπουλου «Οι πραγματικοί Στόχοι της Υπερεθνικής Ελίτ στη Συρία»
Ο συντάκτης, τέλος, μεταφέρει το ρητορικό ερώτημα, αν η Ρωσία θα βοηθούσε την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία, και όπως είναι αυτονόητο, λαμβάνει ουσιαστικά την αυτονόητη απάντηση πως είναι αστείο να γίνει αυτό τη στιγμή που η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο της ΕΕ και γενικότερα της Υπερεθνικής Ελίτ! Αυτά βέβαια είναι και ήταν «λεπτομέρειες» για την πολιτική αγυρτεία των Τρίπρα, Κοτζιά κλπ. που όταν επισκέφτηκαν τη Μόσχα στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ίχνος αιδούς προπαγάνδισαν το πανάθλιο «δόγμα» του «Εθνάρχη» Καραμανλή και γενικά της στρατηγικής των ντόπιων ελίτ, ότι «ανήκομεν εις τη Δύσιν»!-Δηλαδή στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ (που δήθεν θα πετούσε έξω από την Ελλάδα ο χωρίς τσίπα Τσίπρας, και τώρα έγινε το καλύτερο φιλαράκι του εν Ελλάδι) και στους λοιπούς θεσμούς της παγκοσμιοποίησης!
ΠΗΓΗ: Lyuba Lulko, “The silence of Greek lambs”. Pravda.Ru, 17.02.2016
http://www.pravdareport.com/world/europe/17-02-2016/133361-greece_turkey-0/
Παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στις 15 Φεβρουαρίου έλαβαν χώρα μεταξύ των νησιών της Χίου και της Σάμου, καθώς και μεταξύ των νησιών Λήμνου και Λέσβου, όπως μετέδωσαν ελληνικά πρακτορεία ειδήσεων. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Ελλάδα, τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τους κανόνες πτήσης στο FIR Αθηνών και εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο 22 φορές. Τέτοιες εκθέσεις δεν είναι ασυνήθιστες. Το 2015, η Τουρκία, σύμφωνα με το CNN Ελλάδας, παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο 1.375 φορές. Σε 135 από αυτές τις περιπτώσεις, το αεροσκάφος παραβάτης ήταν εξοπλισμένο με όπλα μάχης.
Ας θυμηθούμε ότι ακόμα και λίγες ώρες αφότου το τουρκικό F-16 κατέρριψε ένα ρωσικό Su-24 στον ουρανό πάνω από τη Συρία, ένα άλλο τουρκικό αεροσκάφος παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο. Γιατί τέτοια αναίδεια; Παραβιάσεις λαμβάνουν χώρα στα χωρικά ύδατα της Ελλάδα στο Αιγαίο Πέλαγος, όπου καταφτάνουν συχνά τουρκικά πολεμικά πλοία στο «πλαίσιο περιπολιών.»
Διαμάχες λαμβάνουν επίσης χώρα στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν να πετάξει προς την Τεχεράνη με ένα στρατιωτικό αεροσκάφος στις 7 Φεβρουαρίου. Οι Τούρκοι δεν αποδέχτηκαν το σχέδιο ταξιδιού μέσω της Ρόδου, καθώς η Τουρκία θεωρεί το νησί αποστρατικοποιημένη ζώνη. Ο Τσίπρας άλλαξε το δρομολόγιό του, και ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης εξέφρασε «ανησυχία για την αδυναμία τόσο της κυβέρνησης όσο και του πρωθυπουργού να υπερασπιστούν την κυριαρχία της χώρας,» . Αξίζει να σημειωθεί, ότι η σιωπή από την πλευρά της Ελλάδας είναι εξίσου εντυπωσιακή.
Η ξεδιάντροπη συμπεριφορά της Τουρκίας σε σχέση με το γείτονά της στηρίζεται, όπως και στη Συρία, στα σχεδια για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας – αυτός είναι ο στόχος του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.
Η έννοια «εθνικός όρκος» (national oath) υπήρχε στην Τουρκία από το 1923. Η έννοια προβλέπει την καθιέρωση των δικαιωμάτων στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας, έως τη Θεσσαλονίκη και τη Κύπρο. Σύμφωνα με αυτήν τη σύλληψη, τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο είναι επίσης υπό αναθεώρηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Άγκυρα αρνείται να υπογράψει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό της
Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα με το οποίο να μπορεί να απαντήσει. Η Ελλάδα έχει ξεχάσει την εποχή που εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες εκδιώχθηκαν από την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία. Η Ελλάδα έχει ξεχάσει ότι τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στη Κύπρο το 1974, όπου οργάνωσαν την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρος – χώρα που αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία.
Το 1996, Αθήνα και Άγκυρα ήρθαν στα πρόθυρα ανοικτής στρατιωτικής σύγκρουσης. Πολλοί Έλληνες ήταν πεπεισμένοι ότι οι Τούρκοι κατέρριψε ένα ελληνικό ελικόπτερο. Ωστόσο, το ΝΑΤΟ βοήθησε στο κουκούλωμα της υπόθεσης. Ανακοινώθηκε επίσημα ότι το ελικόπτερο συνετρίβη εξαιτίας τεχνικής βλάβης. Όλα αυτά είχαν δημιουργήσει το αίσθημα της ατιμωρησίας στους Τούρκους.
Έλληνες αξιωματούχοι παραδοσιακά διαμαρτύρονται ότι το ΝΑΤΟ αρνείται σθεναρά να παρέμβει στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη σειρά της, συνεχίζει τις συνομιλίες για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, παρόλο που η Τουρκία αμφισβητεί τα ελληνικά σύνορα και υποστηρίζει την κατοχή της βόρειας Κύπρου. Γιατί οι Έλληνες αξιωματούχοι δεν τα λένε αυτά στον ΟΗΕ; Γιατί δεν πάνε στο δικαστήριο της Χάγης;
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ελληνικός στρατός έχει F-16, Mirage, Phantom, συστήματα αεράμυνας Patriot, τα συστήματα S-300PMU1 και τέσσερα συστήματα Tor-M1.
Έλληνες στρατηγοί αρέσκονται να λένε ότι αν το ΝΑΤΟ ζητήσει από την Ελλάδα να υποστηρίξει την Τουρκία στο πλαίσιο του άρθρου 5 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον (αμοιβαίας συνδρομής), η Ελλάδα δεν είναι πιθανό να συμφωνήσει. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Ελλάδα θα συμφωνήσει με αυτό ταχέως. Η Ελλάδα θα καταπιεί τον αποκλεισμό της από τη ζώνη Σένγκεν λόγω της προσφυγικής κρίσης.
Εάν μια χώρα δεν έχει κυριαρχία, δεν μπορεί πουθενά η χώρα αυτή να διεκδικήσει την κυριαρχία της. Κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει ότι η Τουρκία μπορεί με επιτυχία να πάρει τα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκαν το 2010.
Τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου ανακαλύφθηκαν στα ύδατα του Ισραήλ, της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Κύπρου, και, ενδεχομένως, στη Συρία. Παρεμπιπτόντως (ή μήπως όχι;) η ΕΕ σκλάβωσε την Ελλάδα με το πρόγραμμα διάσωσης της. Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα σήμερα που δεν έχει ανακοινώσει τα δικαιώματά της για την αποκλειστική οικονομική ζώνη στο Αιγαίο Πέλαγος.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέλει την Ελλάδα να πουλήσει την κρατική περιουσία του πετρελαίου της. Ως επιστέγασμα όλων, η Τουρκία δήλωσε ότι αν η Ελλάδα συνεχίζει να ψάχνει για πετρέλαιο, η Τουρκία θα το λάβει ως ένδειξη στρατιωτικής επιθετικότητας.
Αυτό που συμβαίνει λοιπόν είναι ότι η Ελλάδα είναι μια αδύναμη χώρα που έχει χάσει την εθνική της κυριαρχία εξαιτίας των δικών της λαθών. Μήπως πρέπει να βοηθήσει η Ρωσία;
«Μια ανοιχτή ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας είναι πιθανή, αν κρίνουμε από τη συμπεριφορά του Ερντογάν στη Συρία, αλλά δεν είναι προς το συμφέρον της τουρκικής κυβέρνησης να αυξήσει τον αριθμό των μετώπων του,» είπε στη Pravda.ru ο Azhdar Kurtov, ιστορικός, πολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του περιοδικού Problems of National Strategy.
«Η Τουρκία έχει αναπτύξει στρατεύματα στο Ιράκ και τη Συρία. Αν υπάρχει διένεξη με την Ελλάδα, δεν νομίζω ότι θα είναι στα χέρια του Ερντογάν καθώς η ομάδα του ηγέτη της Τουρκίας εξακολουθεί να έχει την υποστήριξη από τις ΗΠΑ και πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης.»
«Η Ρωσία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα είναι μια Ορθόδοξη χώρα, αλλά η κυβέρνηση αυτής της χώρας είναι δεμένη χειροπόδαρα. Η Ελλάδα έχει οικονομικές υποχρεώσεις σε διεθνείς νομισματικούς οργανισμούς που ελέγχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η χώρα είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ – αυτό συνεπάγεται επίσης ορισμένες υποχρεώσεις», δήλωσε ο Azhdar Kurtov.
το είδα
Είναι χαρακτηριστικό πως η προκλητικότητα (όχι τόσο των Τούρκων αλλά της ελληνικής «κυβέρνησης») έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αφού κάνει και ξένους ειδικούς να απορούν για την ολοένα και χειρότερη στάση απόλυτης υποτέλειας της ελληνικής ελίτ. Και αυτό σε μια περίοδο που η Τουρκία αλωνίζει στη Συρία με τις πλάτες της Υπερεθνικής Ελίτ-παρά τις επί μέρους ενστάσεις κάποιων μελών της εδώ κι εκεί-, ενώ συστηματικά και κατ’εντολή των «συμμάχων» της (Γερμανία κα.) προωθεί μαζικά Σύριους πρόσφυγες στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα την έκρηξη της προσφυγικής κρίσης. Ένα καζάνι που βράζει και οδηγεί στη δικαιολογημένη αντίδραση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού στη δημιουργία «αποθηκών φτηνών εργατών» που θα περιλαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια μετανάστες προς αγοραπωλησία, σε ανταγωνισμό με τους ντόπιους,- μια τρομερή κατάσταση που κινδυνεύει να οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες τόσο τον ελληνικό λαό όσο και τον Συριακό.
Στη Συρία ειδικότερα, το ερώτημα-κλειδί είναι τι θα
γίνει με την ίδρυση ή μη Κουρδικού Κράτους, που είναι ο βασικότερος λόγος τόσο της ωμότητας της τουρκικής ελίτ απέναντι στον αντιστεκόμενο Συριακό λαό, αλλά και γενικότερα της προκλητικότητας της που έχει ενταθεί τελευταία, -ερώτημα που επίσης απασχολεί ιδιαίτερα την Υ/Ε σε σχέση με τον στρατηγικό της στόχο για αλλαγή καθεστώτος (και αυτό παρά τη φιλολογία περί πολέμου απλά κατά της ISIS κλπ.). Το θέμα του Κουρδιστάν επίσης πιθανόν εξηγεί τους μικρο-καβγάδες του καθεστώτος Ερντογάν π.χ. με τους Αμερικανούς, αφού πρόσφατα οι Κούρδοι της Βόρειας Συρίας συνεργάστηκαν με τους Αμερικανούς εναντίον δήθεν του κοινού εχθρού, της ISIS… Σήμερα όμως όπως φαίνεται οι Κούρδοι της Β. Συρίας, στους οποίους σημειωτέον είχε παραχωρηθεί αυτονομία από τον Άσαντ από την έναρξη της «εξέγερσης» στη Συρία, ενώ έφτιαξαν και δικά τους «καντόνια», συνεργάζονται με τη Ρωσία που επιπλέον τους εξοπλίζει. Τώρα θα κριθεί δηλαδή αν οι Κούρδοι της Βόρειας Συρίας προσχωρήσουν στην ίδρυση ενός ψευτο-κράτους πλήρως ελεγχόμενου από το ΝΑΤΟ, με μια ψευτο-«αυτονομία», ή αν θα παλέψουν για την εθνική και κοινωνική τους απελευθέρωση, μαζί με τον αντιστεκόμενο λαό της Συρίας και των άλλων λαών που παλεύουν γι’αυτή. Και βέβαια θα κριθεί η αποφασιστικότητα της Ρωσικής ελίτ να προστατεύσει τους συμμάχους της ενάντια τόσο στους δυτικόφιλους και μη τζιχαντιστές, ενάντια στην Υ/Ε που σήμερα με την έγκριση και της «καλής» Μέρκελ, ζητεί την επιβολή “Απαγορευμένης Ζώνης” (Buffer Zone) στη Συρία, κατά τα πρότυπα της…Λιβύης, καθώς και φυσικά ενάντια στην ολοένα και πιο αδίστακτη Τουρκία.
Σχετικά μπορείτε να διαβάσετε το καίριο άρθρο του Τάκη Φωτόπουλου «Οι πραγματικοί Στόχοι της Υπερεθνικής Ελίτ στη Συρία»
Ο συντάκτης, τέλος, μεταφέρει το ρητορικό ερώτημα, αν η Ρωσία θα βοηθούσε την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία, και όπως είναι αυτονόητο, λαμβάνει ουσιαστικά την αυτονόητη απάντηση πως είναι αστείο να γίνει αυτό τη στιγμή που η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο της ΕΕ και γενικότερα της Υπερεθνικής Ελίτ! Αυτά βέβαια είναι και ήταν «λεπτομέρειες» για την πολιτική αγυρτεία των Τρίπρα, Κοτζιά κλπ. που όταν επισκέφτηκαν τη Μόσχα στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ίχνος αιδούς προπαγάνδισαν το πανάθλιο «δόγμα» του «Εθνάρχη» Καραμανλή και γενικά της στρατηγικής των ντόπιων ελίτ, ότι «ανήκομεν εις τη Δύσιν»!-Δηλαδή στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ (που δήθεν θα πετούσε έξω από την Ελλάδα ο χωρίς τσίπα Τσίπρας, και τώρα έγινε το καλύτερο φιλαράκι του εν Ελλάδι) και στους λοιπούς θεσμούς της παγκοσμιοποίησης!
ΠΗΓΗ: Lyuba Lulko, “The silence of Greek lambs”. Pravda.Ru, 17.02.2016
http://www.pravdareport.com/world/europe/17-02-2016/133361-greece_turkey-0/
Η σιωπή των ελληνικών αμνών
Τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας
Τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας
Παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στις 15 Φεβρουαρίου έλαβαν χώρα μεταξύ των νησιών της Χίου και της Σάμου, καθώς και μεταξύ των νησιών Λήμνου και Λέσβου, όπως μετέδωσαν ελληνικά πρακτορεία ειδήσεων. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Ελλάδα, τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τους κανόνες πτήσης στο FIR Αθηνών και εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο 22 φορές. Τέτοιες εκθέσεις δεν είναι ασυνήθιστες. Το 2015, η Τουρκία, σύμφωνα με το CNN Ελλάδας, παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο 1.375 φορές. Σε 135 από αυτές τις περιπτώσεις, το αεροσκάφος παραβάτης ήταν εξοπλισμένο με όπλα μάχης.
Ας θυμηθούμε ότι ακόμα και λίγες ώρες αφότου το τουρκικό F-16 κατέρριψε ένα ρωσικό Su-24 στον ουρανό πάνω από τη Συρία, ένα άλλο τουρκικό αεροσκάφος παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο. Γιατί τέτοια αναίδεια; Παραβιάσεις λαμβάνουν χώρα στα χωρικά ύδατα της Ελλάδα στο Αιγαίο Πέλαγος, όπου καταφτάνουν συχνά τουρκικά πολεμικά πλοία στο «πλαίσιο περιπολιών.»
Διαμάχες λαμβάνουν επίσης χώρα στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν να πετάξει προς την Τεχεράνη με ένα στρατιωτικό αεροσκάφος στις 7 Φεβρουαρίου. Οι Τούρκοι δεν αποδέχτηκαν το σχέδιο ταξιδιού μέσω της Ρόδου, καθώς η Τουρκία θεωρεί το νησί αποστρατικοποιημένη ζώνη. Ο Τσίπρας άλλαξε το δρομολόγιό του, και ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης εξέφρασε «ανησυχία για την αδυναμία τόσο της κυβέρνησης όσο και του πρωθυπουργού να υπερασπιστούν την κυριαρχία της χώρας,» . Αξίζει να σημειωθεί, ότι η σιωπή από την πλευρά της Ελλάδας είναι εξίσου εντυπωσιακή.
Η ξεδιάντροπη συμπεριφορά της Τουρκίας σε σχέση με το γείτονά της στηρίζεται, όπως και στη Συρία, στα σχεδια για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας – αυτός είναι ο στόχος του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.
Η έννοια «εθνικός όρκος» (national oath) υπήρχε στην Τουρκία από το 1923. Η έννοια προβλέπει την καθιέρωση των δικαιωμάτων στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας, έως τη Θεσσαλονίκη και τη Κύπρο. Σύμφωνα με αυτήν τη σύλληψη, τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο είναι επίσης υπό αναθεώρηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Άγκυρα αρνείται να υπογράψει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό της
Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα με το οποίο να μπορεί να απαντήσει. Η Ελλάδα έχει ξεχάσει την εποχή που εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες εκδιώχθηκαν από την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία. Η Ελλάδα έχει ξεχάσει ότι τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στη Κύπρο το 1974, όπου οργάνωσαν την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρος – χώρα που αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία.
Το 1996, Αθήνα και Άγκυρα ήρθαν στα πρόθυρα ανοικτής στρατιωτικής σύγκρουσης. Πολλοί Έλληνες ήταν πεπεισμένοι ότι οι Τούρκοι κατέρριψε ένα ελληνικό ελικόπτερο. Ωστόσο, το ΝΑΤΟ βοήθησε στο κουκούλωμα της υπόθεσης. Ανακοινώθηκε επίσημα ότι το ελικόπτερο συνετρίβη εξαιτίας τεχνικής βλάβης. Όλα αυτά είχαν δημιουργήσει το αίσθημα της ατιμωρησίας στους Τούρκους.
Έλληνες αξιωματούχοι παραδοσιακά διαμαρτύρονται ότι το ΝΑΤΟ αρνείται σθεναρά να παρέμβει στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη σειρά της, συνεχίζει τις συνομιλίες για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, παρόλο που η Τουρκία αμφισβητεί τα ελληνικά σύνορα και υποστηρίζει την κατοχή της βόρειας Κύπρου. Γιατί οι Έλληνες αξιωματούχοι δεν τα λένε αυτά στον ΟΗΕ; Γιατί δεν πάνε στο δικαστήριο της Χάγης;
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ελληνικός στρατός έχει F-16, Mirage, Phantom, συστήματα αεράμυνας Patriot, τα συστήματα S-300PMU1 και τέσσερα συστήματα Tor-M1.
Έλληνες στρατηγοί αρέσκονται να λένε ότι αν το ΝΑΤΟ ζητήσει από την Ελλάδα να υποστηρίξει την Τουρκία στο πλαίσιο του άρθρου 5 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον (αμοιβαίας συνδρομής), η Ελλάδα δεν είναι πιθανό να συμφωνήσει. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Ελλάδα θα συμφωνήσει με αυτό ταχέως. Η Ελλάδα θα καταπιεί τον αποκλεισμό της από τη ζώνη Σένγκεν λόγω της προσφυγικής κρίσης.
Εάν μια χώρα δεν έχει κυριαρχία, δεν μπορεί πουθενά η χώρα αυτή να διεκδικήσει την κυριαρχία της. Κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει ότι η Τουρκία μπορεί με επιτυχία να πάρει τα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκαν το 2010.
Τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου ανακαλύφθηκαν στα ύδατα του Ισραήλ, της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Κύπρου, και, ενδεχομένως, στη Συρία. Παρεμπιπτόντως (ή μήπως όχι;) η ΕΕ σκλάβωσε την Ελλάδα με το πρόγραμμα διάσωσης της. Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα σήμερα που δεν έχει ανακοινώσει τα δικαιώματά της για την αποκλειστική οικονομική ζώνη στο Αιγαίο Πέλαγος.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέλει την Ελλάδα να πουλήσει την κρατική περιουσία του πετρελαίου της. Ως επιστέγασμα όλων, η Τουρκία δήλωσε ότι αν η Ελλάδα συνεχίζει να ψάχνει για πετρέλαιο, η Τουρκία θα το λάβει ως ένδειξη στρατιωτικής επιθετικότητας.
Αυτό που συμβαίνει λοιπόν είναι ότι η Ελλάδα είναι μια αδύναμη χώρα που έχει χάσει την εθνική της κυριαρχία εξαιτίας των δικών της λαθών. Μήπως πρέπει να βοηθήσει η Ρωσία;
«Μια ανοιχτή ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας είναι πιθανή, αν κρίνουμε από τη συμπεριφορά του Ερντογάν στη Συρία, αλλά δεν είναι προς το συμφέρον της τουρκικής κυβέρνησης να αυξήσει τον αριθμό των μετώπων του,» είπε στη Pravda.ru ο Azhdar Kurtov, ιστορικός, πολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του περιοδικού Problems of National Strategy.
«Η Τουρκία έχει αναπτύξει στρατεύματα στο Ιράκ και τη Συρία. Αν υπάρχει διένεξη με την Ελλάδα, δεν νομίζω ότι θα είναι στα χέρια του Ερντογάν καθώς η ομάδα του ηγέτη της Τουρκίας εξακολουθεί να έχει την υποστήριξη από τις ΗΠΑ και πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης.»
«Η Ρωσία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα είναι μια Ορθόδοξη χώρα, αλλά η κυβέρνηση αυτής της χώρας είναι δεμένη χειροπόδαρα. Η Ελλάδα έχει οικονομικές υποχρεώσεις σε διεθνείς νομισματικούς οργανισμούς που ελέγχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η χώρα είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ – αυτό συνεπάγεται επίσης ορισμένες υποχρεώσεις», δήλωσε ο Azhdar Kurtov.
το είδα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου