Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ποια η σχέση του δοσίλογου Ροζενστάιν-Ροζάκη Λ. με τον γνωστό Χρήστο Ροζενστάιν-Ροζάκη;

Στην Κίνηση των 58, επικεφαλής είναι ο γιός ενός Δοσίλογος... δοσίλογος κι ο ίδιος κατά της ίδιας του της χώρας ο Χρήστος Ροζάκης..... αγαπημένο παιδί ενός  άλλου Δοσίλογου του Κώστα Σημίτη...
Σόι πάει το βασίλειο και στην χιλιοπροδομένη Ελλάδα, περίσσεψαν οι Δοσίλογοι και οι Εβραιομασσόνοι...

Πόπη Σουφλή

Τα τελευταία χρόνια έχουν βγει στην δημοσιότητα πολλά αποκαλυπτικά στοιχεία σχετικά με την ύποπτη δράση επί Κατοχής είτε διάφορων υπερ-δημοκρατών είτε κοντινών συγγενών τους. 

Υπενθυμίζουμε κάποια ονόματα: Μερκούρη, Σημίτης, Αγγελόπουλος, Παπακωνσταντίνου, Πικραμμένος και ο κατάλογος τελειωμό δεν έχει.



  Με αυτούς τους υπεράνω πάσης υποψίας δοσίλογους (μιλάμε για αυτούς τους πραγματικούς δοσίλογους που τα κονομάγανε απ΄τις μπίζνες με τους κατακτητές, και όχι για απελπισμένους ανθρώπους που έψαχναν απεγνωσμένα τρόπο για να προστατευτούν απ΄τους ελασίτες) της Κατοχής έχει ασχοληθεί επισταμμένως ο αξιολογότατος ιστορικός Δημοσθένης Κούκουνας.

 Σε αυτήν την διεύθυνση έχει δημοσιευτεί απ΄τον εν λόγω ιστορικό ένας
κατάλογος με 163 μεγαλοδοσίλογους της Κατοχής, που είναι απόρροια του ερευνητικού του έργου. Σε αυτόν τον κατάλογο παρελαύνει όλη η "αφρόκρεμα" (ή μούργα...) του δοσιλογισμού.

 Τα ονόματα είναι σε αλφαβητική σειρά.


 Παρατηρώντας τον κατάλογο των δοσίλογων βλέπουμε ένα όνομα που σίγουρα προκαλεί εντύπωση:
- Ροζενστάιν-Ροζάκης Λ., επιχειρηματίας.

 Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τον Χρήστο Ροζενστάιν-Ροζάκη, στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Με μία απλή περιήγηση στο διαδίκτυο μπορεί ο καθένας να δει και να κρίνει τις διάφορες δραστηριότητές του τόσο επί των εθνικών μας θεμάτων όσο και επί θεμάτων μειονοτήτων.
 Για ένα διάστημα διετέλεσε και υφυπουργός Εξωτερικών επί Σημίτη.
 Όπως βλέπουμε εδώ: http://www.ekebi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=462&t=2174
 το πλήρες όνομά του είναι Χρήστος Λ. Ροζάκης. Η παραπάνω ιστοσελίδα δεν αναφέρει το Ροζενστάιν, αλλά αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι το αρχικό του πατρώνυμού του αρχίζει από Λ, όπως και το μικρό όνομα του προαναφερθέντος δοσίλογου.
 Συνεπώς είναι πιθανότατο να είναι γιος του. Δεν το γνωρίζουμε βέβαια με σιγουριά αυτό, απλά το παραθέτουμε προς διερεύνηση.


Για τις σχέσεις Σημίτη-Ροζενστάιν, βλέπουμε εδώ: http://www.zougla.gr/topstory/article/o-agnostos-simitis-40859:
 "Συγκεκριμένες και λιγοστές είναι και οι παρέες τού πρώην πρωθυπουργού, ιδιαίτερα από τότε που απώλεσε την πρωθυπουργία. Ο ευρωδικαστής και πρώην υπουργός του, Χρήστος Ροζάκης-Ροζενστάιν,"

 Φαίνεται λοιπόν ότι Σημίτης και Ρόζενστάιν συνδέονται με στενή φιλία.
 Το γεγονός φυσικά ότι ο πατέρας του Σημίτη είχε ανοικτές διόδους επικοινωνίας και συνεργασίας με τις κατοχικές αρχές (προτού αναγορευτεί καιροσκοπικά σε αντιστασιακό και υπουργό του βουνού...) όπως και ο Λ. Ροζενστάιν-Ροζάκης (πιθανώς πατέρας του Χρήστου Λ. Ροζενστάιν-Ροζάκη;;;;;), θεωρείται απλή σύμπτωση... ή μήπως όχι;

 Το περίεργον του πράγματος είναι ότι ως γνωστόν ο Χρήστος Ροζενστάιν-Ροζάκης είναι Εβραίος. Και αυτό δεν το λέμε σαν μομφή, αλλά σαν ένα γεγονός. Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι ο πατέρας του, προφανώς επίσης Εβραίος, ήταν ο προαναφερθείς δοσίλογος συνεργάτης των Γερμανών, τότε είμαστε μπροστά σε ένα εντυπωσιακό παράδοξο.
 Ένας Εβραίος να συνεργάζεται με τα στρατεύματα του Γ΄Ράιχ;  Και μάλιστα να ανήκει στους οικονομικούς δοσίλογους που τα κονομάγανε χοντρά από αυτήν την συνεργασία;
 Και εντάξει, οι Γερμανοί μπορεί να μην το ήξεραν ότι ήταν Εβραίος, αν εκείνος το έκρυβε επιμελώς ή αν είχε προμηθευτεί πλαστή ταυτότητα πό αυτές που χορηγούσε αφειδώς ο Άγγελος Έβερτ στους Εβραίους.
 Ο ίδιος όμως δεν είχε ηθικό κώλυμμα να συνεργάζεται με αυτούς τους ορκισμένους αντισημίτες που υποτίθεται ότι ήθελαν να εξολοθρεύσουν τους ομοεθνείς του;
 Δεν ήξερε ότι απ΄το 1933 ο διεθνής εβραϊσμός είχε κηρύξει το πόλεμο στο Γ' Ράιχ;
  Μήπως πρόκειται για μία περίπτωση ενός καιροσκόπου Εβραίου που απλά το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να βγάζει λεφτά ακόμα και συνεργαζόμενος με τους "τρισκατάρατους Ναζί";

 Και αν όντως πρόκειται για τον πατέρα του Χρήστου Ροζενστάιν-Ροζάκη, τότε πόσο σύμπτωση είναι ότι τα βλαστάρια δύο δοσίλογων της Κατοχής είναι και σήμερα στενοί συνεργάτες;
 
 Πρόκειται για μία ακόμη επιβεβαίωση της λαϊκής παροιμίας: "Σόι πάει το βασίλειο";

 Εκτός βέβαια αν πρόκειται περί συνωνυμίας...

Πηγή

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ