Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Κορμοράνοι στα πετρέλαια, σατανικοί δικτάτορες και η πόλη της Μαντάγια... Αρχίζει να ξετυλίγεται το "κουβάρι" της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς"...

Σχετικά:



cor

Π. Παπ. για το avantgarde

Ιμπεριαλιστικά παραμύθια της Χαλιμάς…

Στο Ιράκ, κορμοράνοι που ψυχορραγούν μέσα σε πετρέλαια, όπλα μαζικής καταστροφής και χημικά, με ευθύνη του πάλαι ποτέ δικτάτορα Σαντάμ. Στη Λιβύη του πάλαι ποτέ δικτάτορα Καντάφι, σφαγή αμάχων από αιμοσταγείς μισθοφόρους από την Αφρική και χώρες της ανατολικής Ευρώπης με ασύλληπτα μεροκάματα της τάξης των 2000 ευρώ τη μέρα, η δράση των οποίων οδηγεί σε 2,100 νεκρούς και αγνοούμενους τη μία μέρα, ένας αριθμός που την...

αμέσως επόμενη μέρα μειώνεται στους 1,000 (προφανώς αναστήθηκαν 1,100 νεκροί και
αγνοούμενοι). Την ίδια στιγμή, ο τρελός δικτάτορας βομβαρδίζει με το ναυτικό και την αεροπορία του τις ίδιες τις περιοχές που ελέγχει. Μερικές ημέρες αργότερα, ο Καντάφι σφάζει ανελέητα άλλους 2,000 ανθρώπους στη Βεγγάζη, σε μια περιοχή που ελέγχουν απόλυτα οι εξεγερμένοι, χωρίς να έχει στείλει στρατό εκεί και χωρίς να γίνει κάποια μάχη (εδώ το χρονικό της επικοινωνιακής απάτης που προετοίμασε την ιμπεριαλιστική επέμβαση του 2011 στη Λιβύη). Στη ΛΔ Κορέας, ο σατανικός δικτάτορας που απειλεί την ασφάλεια του ελεύθερου δυτικού κόσμου εκτελεί τη μνηστή του επειδή έπαιξε σε κάποιο πορνό βίντεο που δεν είδε ποτέ κανείς και πετάει το θείο του να τον φάνε τα σκυλιά. Τρομοκράτες Ρώσοι αυτονομιστές του δικτάτορα Πούτιν στο Ντονμπάς ανατινάζουν μόνοι τους τα εργοστάσια σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους, βιάζουν κορίτσια στα κτήρια διοίκησης της ΛΔ, νομοθετούν αντι-γκέι νόμους και επιβάλουν στους Εβραίους καταγραφή ή απέλαση (παρά το γεγονός ότι έχουν Εβραίους σε ηγετικές θέσεις).

Γενικώς το έχουν αυτό οι δικτάτορες. Κάποια στιγμή προσβάλλονται από κάποια ασθένεια και αρχίζουν να κάνουν τρελά πράγματα. Συνήθως το παθαίνουν αυτό λίγο μετά τη στιγμή που έχουν αρνηθεί να συμφωνήσουν σε κάτι με τη δυτική Αυτοκρατορία. Στο σημείο αυτό, η δυτική Αυτοκρατορία αναλαμβάνει να προστατέψει τους αμάχους ή τους εξεγερμένους ή τα ανθρώπινα δικαιώματα ή τους κορμοράνους. Προηγείται πάντα μια οργανωμένη επικοινωνιακή εκστρατεία τρόμου για τα φρικιαστικά εγκλήματα των δικτατόρων από τα δυτικά ΜΜΕ και τους διάφορους απολογητές του ανθρωπιστικού ιμπεριαλισμού των ΜΚΟ, που συνήθως τη χάφτουν αμάσητη και τα διάφορα αριστερά μέσα, για να προετοιμαστεί κατάλληλα η κοινή γνώμη των ιμπεριαλιστικών χωρών. Μετά την επέμβαση, που στην καλύτερη περίπτωση αφήνει μερικές δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, ο δικτάτορας εξοντώνεται και η χώρα αποικιοποιείται ή βυθίζεται στο χάος. Το παραπάνω σχήμα έχει επαναληφθεί τόσες φορές, που πλέον ο καθένας θα έπρεπε να έχει καταλάβει ότι, ενστικτωδώς και σε πρώτο επίπεδο, όταν ανοίγει τα δυτικά ΜΜΕ και βλέπει τι λένε και γράφουν σε ό,τι αφορά τους αντιπάλους της Αυτοκρατορίας, το ασφαλέστερο είναι να πιστεύει το ακριβώς αντίθετο.

…και η πόλη Μαντάγια

Συρία - πόλεμος - πείνα

Η είδηση τέτοιου τύπου των ημερών έρχεται από τη συριακή πόλη Μαντάγια, που «πεθαίνει από την πείνα λόγω του αποκλεισμού της πόλης από τα καθεστωτικά στρατεύματα», όπως μας πληροφορούν σύσσωμα τα δυτικά μίντια, και στην Ελλάδα η εφημερίδα των συντακτών, τα κεντρικά δελτία ειδήσεων και διάφορα άλλα μέσα. Η είδηση ξεκινάει με την τραγική εικόνα ενός σκελετωμένου από την πείνα παιδιού, που όπως μας πληροφορεί η καλή εφημερίδα δόθηκε στη δημοσιότητα από το «Τοπικό Επαναστατικό Συμβούλιο της Μαντάγια» και «και έχει ελεγχθεί και συμφωνεί με το ρεπορτάζ του AP».

Το ρεπορτάζ μάς ενημερώνει πως «οι κάτοικοι τις τελευταίες ημέρες κάνουν απελπισμένες εκκλήσεις για βοήθεια, αναφέροντας ότι πεθαίνουν από την πείνα, λόγω του αποκλεισμού της πόλης από τα καθεστωτικά στρατεύματα» (υπογράμμιση δική μας). Και αφού περιγράψει την τραγική κατάσταση που ζουν οι κάτοικοι, φτάνει στο ζουμί. «Οι εικόνες των σκελετωμένων παιδιών και των αποστεωμένων κατοίκων έχουν πυροδοτήσει οργή σε πολλές χώρες της Δύσης, συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας […] «Σαράντα χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται σε καθεστώς πολιορκίας, από το καθεστώς Άσαντ και τους συμμάχους τους, στη Μαντάγια», είπε ο Τιμ Φάρον, ηγέτης των φιλελευθέρων. «Εάν η Βρετανία μπορεί να διαβεβαιώσει για την ασφάλεια των πιλότων και να πραγματοποιήσει ρίψεις τροφίμων, θα πρέπει να το κάνει. Ταυτόχρονα θα πρέπει να πιέσει Ρωσία και Ιράν, μέσω της Ε.Ε. και του ΟΗΕ, προκειμένου το καθεστώς Άσαντ να σταματήσει αυτή τη μεσαιωνικού τύπου πολιορκία χιλιάδων ανθρώπων».»

Το ρεπορτάζ κλείνει αναφέροντας κι άλλα εγκλήματα του καθεστώτος ενάντια σε αμάχους. Την είδηση σε διάφορες παραλλαγές της αναπαράγουν και διάφορα συνειδητά παπαγαλάκια του ιμπεριαλισμού των χιούμαν ράιτς, αλλά και πολύς καλοπροαίρετος κόσμος που πραγματικά νιώθει τα βάσανα των καταπιεσμένων σαν δικά του βάσανα. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Ψέματα, ψέματα και μερικά ψέματα ακόμα

Πρώτον και κύριο, η – πραγματικά συγκλονιστική – φωτογραφία του σκελετωμένου παιδιού που συνοδεύει το άρθρο της εφημερίδας των συντακτών, που σύμφωνα με την καλή εφημερίδα «δόθηκε στη δημοσιότητα από το ‘Τοπικό Επαναστατικό Συμβούλιο της Μαντάγια’ και έχει ελεγχθεί και συμφωνεί με το ρεπορτάζ του AP», είναι από άλλο μέρος και άλλη εποχή: από την πόλη Γκούτα το Μάη του 2015! Τη φωτογραφία αυτή χρησιμοποίησαν και η Washington Post και το Associated Press στα «ρεπορτάζ» τους, ενώ έσπευσε να την παπαγαλίσει και το left.gr. Και μια σειρά άλλων φωτογραφιών που έπαιξαν στα διεθνή μίντια είναι από άλλα μέρη και άλλες εποχές:

1

Οι «επαναστάτες» ή «μετριοπαθείς αντάρτες»

Στη συνέχεια, ας δούμε λίγο το ποιον του «επαναστατικού συμβουλίου» που έδωσε τις φωτογραφίες στη δημοσιότητα: το αποτελούν τα καθάρματα της Αχράρ αλ-Σαμ, της αλ-Νούσρα και του FSA, που έχουν την πόλη υπό τον έλεγχό τους. Όλοι αυτοί, που ο ιμπεριαλισμός τούς αποκαλεί «μετριοπαθείς αντάρτες» και διάφοροι «αριστεροί» τούς αποκαλούν «επαναστάτες», είναι στην πραγματικότητα τζιχαντιστικές, σαλαφιτικές οργανώσεις που δε διαφέρουν σχεδόν σε τίποτα από το  ISIS. Βέβαια, στα διεθνή ακροατήρια φοράνε τη μάσκα της «συριακής επανάστασης ενάντια στο δικτάτορα Άσσαντ». Δείτε τους εδώ να κρατούν ένα πανό με υπογραφή «η συριακή επανάσταση» και να κάνουν έκκληση στα ταξικά τους αδέρφια σε όλο τον κόσμο:

cxz9_qnuwaahvci

…τα οποία ταξικά τους αδέρφια είναι ο πάπας και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Τις συνηθίζουν οι επαναστάτες τις εκκλήσεις στα ταξικά τους αδέρφια. Ορίστε άλλη μία, στην οποία προειδοποιούν τον ταξικό τους αδερφό, Ντόναλντ Τραμπ, ότι «ο Πούτιν ετοιμάζεται να του τη φορέσει»:

cxkwwsxwwaal_w4

Και άλλη μία, στην οποία απευθύνονται στον άλλον ταξικό τους αδελφό, τον Κέρι:

cxvrkgawaaq8chf

Εδώ μπορεί να τους θαυμάσει κανείς να διαμαρτύρονται για το ρώσικο βομβαρδισμό που σκότωσε τον ηγέτη τους, Ζαχράν Αλλούς:

cxkv1rpweaa5tjl

Το κάθαρμα αυτό, που ήταν αρχηγός μιας από τις «μετριοπαθείς» αντάρτικες οργανώσεις, του «Ισλαμικού Μετώπου», μπορεί να το θαυμάσει κανείς σε αυτό εδώ το βίντεο να δηλώνει ανοιχτά πως θέλει να κάνει εθνοκάθαρση και να «καθαρίσει τη Συρία από τη βρωμιά των Σιιτών και των Νουσαΐρι» (υποτιμητική έκφραση για τους Αλαουίτες) και να συνεχίζει: «έχω καλά νέα για εσάς, ω βρωμεροί Σιίτες: όπως οι Ουμαγιάντ σάς έλιωσαν τα κεφάλια, έτσι θα κάνει και ο λαός της Συρίας… Θα σας βασανίσουμε πριν σας βασανίσει ο Θεός τη μέρα της κρίσης». Περισσότερα για το ποιόν του μπορεί να διαβάσει στο μπλογκ του Τζόσουα Λάντις, διευθυντή του κέντρου μεσοανατολικών σπουδών στο πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα (και σφοδρού πολέμιου της συριακής κυβέρνησης), που θεωρείται ειδικός στο θέμα της Συρίας. Σταματάμε εδώ, μάλλον το ποιον το επαναστατών που κάνουν την καταγγελία έχει γίνει πια κατανοητό.

Χεζμπολλά, Ερυθρός Σταυρός και μερικές ακόμα πληροφορίες

Η ανακοίνωση της Χεζμπολλά για τη Μαντάγια αναφέρει:

«1) Δεκάδες φορτηγά που μεταφέρουν τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες παραδόθηκαν στη Μαντάγια στις 18 Οκτώβρη. Περισσότερα θα έρθουν σε διάστημα λίγων ημερών.

2) Η Μαντάγια κρατείται όμηρος εδώ και μήνες από 600 μαχητές που αποτελούνται στο 60% τους από την Αχράμ αλ-Σαμ, στο 30% από την αλ-Νούσρα και στο 10% από τον FSA.

3) Ένοπλες ομάδες στη Μαντάγια ελέγχουν τις προμήθειες τροφίμων της πόλης και τις πουλούν σε όποιον μπορεί να πληρώσει για να τις αγοράσει.

4) Η Μαντάγια δε βρισκόταν πρακτικά υπό πολιορκία μέχρι τη στιγμή που μαχητές άρχισαν να τη χρησιμοποιούν ως βάση για επιθέσεις εναντίον του Συριακού Αραβικού Στρατού και της Χεζμπολλά στην πόλη Ζαμπαντάνι.

5) Οι μαχητές χρησιμοποιούν τους 23,000 κατοίκους της Μαντάγια ως ανθρώπινες ασπίδες και ως πολιτικό χαρτί, χρησιμοποιώντας  τους σε μια ψεύτικη προπαγανδιστική εκστρατεία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν θάνατοι.

6) Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες από τους κατοίκους της Μαντάγια να εγκαταλείψουν την πόλη, αλλά οι μαχητές δεν τους το έχουν επιτρέψει.

7) Γίνονται διαπραγματεύσεις με 300 μαχητές για να παραδοθούν στις αρχές, αλλά άλλοι μαχητές αρνούνται να το κάνουν.

8) Όταν η συμφωνία για την πόλη Ζαμπαντάνι είχε τεθεί σε εφαρμογή, ένα κομβόι με τραυματίες μαχητές από τη Ζαμπαντάνι που ετοιμαζόταν να φύγει από την περιοχή αναγκάστηκε να σταματήσει λόγω απειλών βομβαρδισμού με πυροβολικό που δέχτηκαν από μαχητές στη Μαντάγια, που αντιτίθενται στη συμφωνία.

9) Τέλος, οι στόχοι πίσω από την εκστρατεία λασπολογίας της Μαντάγια είναι γνωστοί… Η αμαύρωση της εικόνας της αντίστασης και η χρησιμοποίηση αμάχων σε ένα πολιτικό παιχνίδι στο οποίο [οι αντίπαλοι μαχητές] ηττώνται.»

Αλλά ας υποθέσουμε ότι η Χεζμπολλά δε μας λέει την αλήθεια. Έχει πάει εξάλλου στη Συρία για να κάνει «αντεπανάσταση», όπως μας ενημέρωνε μια κατάπτυστη φιλοϊμπεριαλιστική ανακοίνωση διάφορων «αριστερών» παπαγάλων (NPA, SWP, ISO κα.) στην οποία έχουμε αναφερθεί εδώ. (Ας μη συζητήσουμε εδώ τι προεκτάσεις έχει στην πολιτική διαπαιδαγώγηση του προλεταριάτου μιας ιμπεριαλιστικής χώρας το να είναι κανείς αριστερός και να πιστεύει πιο πολύ το BBC παρά τα μέσα του «αντιπάλου» και δη της Χεζμπολλά.) Ας δούμε τι λέει ένας πιο ουδέτερος παίκτης, ο Ερυθρός Σταυρός.

Στο βίντεο αυτό, ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού δηλώνει πως δε μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει τις αναφορές για το λιμό των ανθρώπων στη Μαντάγια, ενώ δε λέει τίποτα για το ποιος δεν τους επιτρέπει την πρόσβαση στην πόλη.

Και μερικά στοιχεία ακόμα, σε περίπτωση που κανείς δεν έχει πειστεί. Ο πληθυσμός της Μαντάγια είναι κυρίως σουνιτικός. Στις 30 Νοέμβρη 2015, πολλοί κάτοικοι έκαναν διαδήλωση υπέρ της συριακής κυβέρνησης, καλώντας το συριακό στρατό να απελευθερώσει την πόλη και αψηφώντας τους «μετριοπαθείς αντάρτες». Υπάρχουν υποστηρικτές του καθεστώτος μέσα σε αυτή την πόλη, και αρκετοί. Γιατί να θέλει ο Άσσαντ και η Χεζμπολλά να πεθάνουν της πείνας οι υποστηρικτές τους, μπορεί να μας το εξηγήσουν αυτό τα διάφορα φερέφωνα; Αλλά είπαμε, οι παρανοϊκοί δικτάτορες των χωρών που αντιτάσσονται στην Αυτοκρατορία δε χρειάζονται κάποιο λόγο για να αρχίσουν να σφάζουν το λαό τους. Ωραία. Και γιατί, αλήθεια, δεν πεινάνε και οι «αντάρτες»; Σε όλα τα βίντεο φαίνονται μια χαρά καλοζωισμένοι – ή τουλάχιστον σίγουρα δεν πεθαίνουν της πείνας. Διάφορα ΜΜΕ διαδίδουν πως ένα κιλό ρύζι κοστίζει από $100 μέχρι $250. Ας το πιστέψουμε. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή προφανώς υπάρχει μαύρη αγορά στην πόλη. Και ποιος ελέγχει τη μαύρη αγορά αν όχι αυτά τα καλοταϊσμένα ιμπεριαλοτζιχαντιστικά καθάρματα που κρατούν υπό τον έλεγχό τους την πόλη ενώ αφήνουν τις γυναίκες και τα παιδιά να πεινάνε; Και κάτι τελευταίο. Στις 7 Γενάρη, διάφορα δυτικά μέσα μάς ενημέρωναν ότι η συριακή κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στις πόλεις αυτές, με τον ΟΗΕ να καλωσορίζει την κίνηση αυτή. Στις 8 Γενάρη, το al-Masdar News πήρε συνέντευξη από τον υπεύθυνο του συριακού Ερυθρού Σταυρού. Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έχει πάει ακόμα η ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαντάγια, ο άνθρωπος απάντησε πως έπρεπε πρώτα «να δοθεί το πράσινο φως από όλα τα μέρη που εμπλέκονται στη διαδικασία της κατάπαυσης του πυρός». Η συριακή κυβέρνηση το είχε δώσει ήδη. Ποιος έμενε να το δώσει ακόμα; Τι έχουν να πουν επ’ αυτού τα παπαγαλάκια που λένε πως είναι ο συριακός στρατός και η Χεζμπολλά αυτοί που δεν αφήνουν το φαγητό να περάσει στην πόλη; Προφανώς τους διέφυγε το βίντεο που δείχνει τους κατοίκους να διαμαρτύρονται στους «αντάρτες» επειδή δεν επιτρέπουν να περάσει το κομβόι με το φαγητό, έτσι δεν είναι;


Προετοιμάζοντας την κλιμάκωση της δυτικής επέμβασης

Αλήθεια, γιατί όλα τα καλά δυτικά μέσα δε μιλάνε με την ίδια ένταση για τη Φούα και την Καφράγια, δυο χωριά στην επαρχία του Ιντλίμπ που επίσης βρίσκονται σε τραγική κατάσταση έλλειψης των βασικών ειδών πρώτης ανάγκης; Σε αυτά τα δύο χωριά έχουν πεθάνει 1,700 άνθρωποι από το 2011 και άλλοι 300 από το Μάρτη του 2015. Και αυτοί οι άνθρωποι ζητούν βοήθεια! Σε αυτό το βίντεο, τα παιδιά κάνουν πορεία φωνάζοντας πως θέλουν γάλα και «Πού είναι τα μίντια; Να σπάσει η πολιορκία!». Μια γυναίκα λέει: «Είμαστε πρώτα από όλα στην υπευθυνότητα της συριακής ηγεσίας, αγαπάμε την ηγεσία μας, αλλά είμαστε απογοητευμένοι από αυτήν. Η ηγεσία μας πρέπει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να σπάσει την πολιορκία που μας κάνουν. Καλούμε επίσης τους φίλους μας – το Ιράν είναι φίλος μας, και η Χεζμπολλά είναι επίσης κομμάτι της αντίστασης και πολύ αγαπητή στις καρδιές μας – να έχουν ένα κοινό όραμα και να πάρουν μέτρα για τη διαφθορά που υπάρχει και έτσι καθυστερεί το σπάσιμο της πολιορκίας. Αν τα πράγματα είχαν γίνει όπως έπρεπε, η πολιορκία θα είχε τελειώσει εδώ και δυο μήνες.» Τα παιδιά της Φούα που θέλουν γάλα γιατί δε γίνονται πρώτο θέμα; Μα φυσικά γιατί αυτά τα χωριά τα πολιορκούν οι «επαναστάτες», που μάλιστα έχουν απαγορεύσει στον Ερυθρό Σταυρό να μπει! Γιατί δεν γίνεται θόρυβος για τη δολοφονική δράση των Σαούδ στην Υεμένη με τις ευλογίες και τη στήριξη της Αυτοκρατορίας, που έχει οδηγήσει στο θάνατο 7,500 ανθρώπων και σε λιμό το 80% του υεμενίτικου πληθυσμού, που δεν έχει καν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό; Πού είναι η ιερή αγανάκτηση των παπαγάλων όταν τα βασιλικά παράσιτα του οίκου των Σαούδ αποκεφαλίζουν μαζικά αντιφρονούντες; Γιατί δε γίνονται πρώτο θέμα οι 1202 καταγεγραμμένες εκτελέσεις από την αστυνομία των ΗΠΑ μέσα στο 2015; Γιατί εκεί δεν ακούμε για το σατανικό δικτάτορα που σφάζει το λαό του; Γιατί δε γίνεται το ίδιο για τον Ερντογάν στην Τουρκία που ματοκυλά τους Κούρδους; Ρητορικά φυσικά τα ερωτήματα.

Δεν υποστηρίζουμε ότι ο Άσσαντ είναι κανένας άγιος ούτε κανένας αντιιμπεριαλιστής ηγέτης. Και βεβαίως σε έναν πόλεμο θα γίνουν εγκλήματα και από τις δύο πλευρές. Αλλά η πτώση του Άσσαντ – από αυτόν τον εσμό που την επιδιώκει και όχι από εμάς! – θα είναι καταστροφική για το λαό της Συρίας και για το παγκόσμιο προλεταριάτο, αφού θα ενδυναμώσει το δυτικό ιμπεριαλισμό, που τόσα χρόνια παλεύει για αυτό στόχο. Αυτή η συντονισμένη διασπορά ψευδών ειδήσεων εντάσσεται στην καλύτερη περίπτωση στην ενδυνάμωση της υποστήριξης των «μετριοπαθών ανταρτών» – ο ΜακΚέιν, η Χίλαρι, ο Πετρέους και τα άλλα γεράκια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατηγορούν συνέχεια τον Ομπάμα ότι δεν τους βοηθάει όσο θα έπρεπε και θρηνούν όποτε τους χτυπάει καμιά ρώσικη βόμβα. Στη χειρότερη περίπτωση, εντάσσεται στις προετοιμασίες μιας επέμβασης μεγαλύτερης κλίμακας από τους ιμπεριαλιστές, στην οποία πρέπει να αντιταχθούμε με κάθε μέσο.

Να μη χάφτουμε την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, τουλάχιστον όχι αμάσητη…

Ο πόλεμος της πληροφορίας είναι διαρκής και αδυνατούμε να ασχολούμαστε με όλες τις εκστρατείες προπαγάνδας. Πολύ συντροφικά, λέμε στον κόσμο του ταξικού μας στρατοπέδου να προσέχει ποια μέσα επιλέγει για την ενημέρωσή του και ποιες ειδήσεις πιστεύει και διαδίδει. Εντάξει, δεν είναι εύκολο να αναζητά κανείς την πηγή της κάθε είδησης, ούτε έχουν όλοι το χρόνο να το κάνουν. Αλλά τουλάχιστον πριν διαδώσουν μια φωτογραφία στα σόσιαλ μίντια ας την ψάξουν στο γκουγκλ ή εδώ. Αν το έκαναν στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα καταλάβαιναν μέσα σε δευτερόλεπτα ότι οι φωτογραφίες αυτές είναι από άλλα μέρη και άλλη χρονική περίοδο. Η φυλλάδα των συντακτών που γράφει ψέματα τη δουλειά της κάνει απλώς.

Ο σημερινός ιμπεριαλισμός έχει τεράστιες δυνατότητες εξάπλωσης προπαγάνδας από μόνος του, δε χρειάζεται να του προσφέρουμε και εμείς επιπλέον μέσα. Έχει τα χρήματα για να συντηρεί τόσα ΜΜΕ και έχει και τη γλώσσα, με την οποία μπορεί να επικοινωνεί με τον πλανήτη ολόκληρο και να διαμορφώνει μια εικόνα για το ποια είναι τα «πραγματικά» γεγονότα. Το AJ+, που έφτιαξε ένα ψεύτικο βίντεο για τη Μαντάγια, είχε 10 εκατομμύρια θεάσεις μέσα σε μια μέρα! Κάθε φορά που διαβάζει κανείς μια είδηση για τερατωδίες που υποτίθεται ότι έχουν διαπράξει εχθροί της Αυτοκρατορίας, ας θυμάται τον κορμοράνο που ψυχορραγούσε στα πετρέλαια που δήθεν έριξε ο σατανικός Σαντάμ στον Κόλπο: μια ψεύτικη είδηση που έγινε πρόσχημα για τον πρώτο από μια σειρά ιμπεριαλιστικών πολέμων που θα στοίχιζε τη ζωή σε πάνω από 1,000,000 Ιρακινούς.

Να τσακιστεί η Ιερά Συμμαχία του ΝΑΤΟ και οι βραχίονές της στην περιοχή

Επαναλαμβάνουμε πως στη συριακή αλλά και την περιφερειακή σύγκρουση που λαμβάνει χώρα δεν τηρούμε στάση ουδετερότητας, αλλά παλεύουμε για την ήττα και την εκδίωξη των «δικών μας», νατοϊκών ιμπεριαλιστών από τη Μέση Ανατολή, το τσάκισμα όλων των τοπικών τους βραχιόνων (Σαουδική Αραβία, Ισραήλ, Τουρκία, πετρομοναρχίες του Κόλπου), καθώς και το τσάκισμα των ουαχαβίτικων παιδιών τους (ISIS, αλ-Νούσρα και λοιπή κομπανία). Το μοναδικό υποκείμενο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο γήπεδο που μπορεί να συμβάλει σε αυτό είναι η συμμαχία της συριακής κυβέρνησης, της Χεζμπολλά, του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, των Χούτι και του Ιράν με την υποστήριξη της Ρωσίας, και όποιου άλλου ενταχθεί για τους δικούς του ιδιοτελείς λόγους σε αυτό το μπλοκ. Η ήττα αυτού του στρατοπέδου – από τις δυνάμεις της διεθνούς αντεπανάστασης και όχι από εμάς! – θα θέσει τις βάσεις για την επαναβεβαίωση της Pax Americana στην περιοχή και τον πλανήτη για τα επόμενα πολλά χρόνια, βάζοντας ταφόπλακα σε οποιαδήποτε προοδευτική εξέλιξη. Αντίθετα, μια νίκη του θα συμβάλει όχι μόνο στη διαδικασία απελευθέρωσης των καταπιεσμένων λαών, αλλά και στη διαδικασία απελευθέρωσης των λαών των ιμπεριαλιστικών χωρών – μέσα από το σπάσιμο των δεσμών των ιμπεριαλιστικών αστικών τάξεων με τις υποτελείς τους τάξεις και την άνοδο των κινημάτων μέσα στις χώρες αυτές. Ο γαλλικός Μάης ήρθε μετά την ήττα στην Αλγερία και η Επανάσταση των Γαρυφάλλων, που έριξε τη χούντα στην Πορτογαλία, μετά την ήττα στην Ανγκόλα.

Αν σε κάποιον δεν αρέσει η Χεζμπολλά ή οι Χούτι, ας παρέχει αυτός μια πολιτική εναλλακτική στους λαούς των χωρών αυτών. Αλλά για να έχει το ηθικό ανάστημα να κάνει κάτι τέτοιο – πολύ περισσότερο όταν είναι το δικό του ιμπεριαλιστικό μπλοκ που τους καταδυναστεύει – πρέπει πρώτα να έχει αναγνωρίσει το δικαίωμα των λαών αυτών να ζουν με τον τρόπο που επιλέγουν σε κόντρα με τους καταπιεστές και το δίκαιο του αγώνα τους ενάντια στην καταπίεση. Αν ο δυτικός κομμουνισμός δυσκολεύεται να πάρει θέση στο δίλημμα Ισραήλ ή Χεζμπολλά ή στο δίλημμα Ισραήλ ή Χαμάς, λέγοντας πως και οι δύο πλευρές είναι αντιδραστικές ή πως τέλος πάντων δεν πληρούν ακριβώς τις υψηλές του προδιαγραφές, τότε δεν έχει να προσφέρει τίποτα απολύτως ούτε στο Λιβανέζο ούτε στον Παλαιστίνιο, ο οποίος πολύ καλά κάνει και επιλέγει τη Χεζμπολλά και τη Χαμάς αντίστοιχα. Αν έχουμε σήμερα ένα δικαίωμα να συνομιλήσουμε με το λαό του Ντονμπάς είναι γιατί υποστηρίξαμε από την αρχή τη δίκαιη πάλη του έχοντας πλήρη επίγνωση ότι λόγω συσχετισμού δεν υπήρχε κανένας σοσιαλισμός στην ατζέντα. Τι να κάνουμε, δεν έχουμε κανένα εργατικό κράτος από πίσω μας για να στέλναμε στους συντρόφους μας της Μποροτμπά, τον Μοζγκοβόι, τον Μαρκόφ και την Ταξιαρχία Φάντασμα κόκκινες μεραρχίες, κόκκινους στρατιωτικούς συμβούλους και κομμισσάριους, όπλα, λεφτά και κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας, βάφοντας με αυτόν τον τρόπο το Ντονμπάς κόκκινο… Αλλά ένα εργατικό κράτος αυτό ακριβώς θα έκανε.

Το λέμε για μια ακόμα φορά: νίκη στα όπλα της Αντίστασης. Νίκη στους λαούς που παλεύουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα τσιράκια του, δίνοντας το αίμα τους για το άνοιγμα του δρόμου για την παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση – κι ας μην έχουν ακούσει ποτέ τους τίποτα για αυτή.

ΥΓ1. Όσοι συγκλονίστηκαν από τα βάσανα των παιδιών που απεικονίζουν οι φωτογραφίες (και ας μην ήταν από τη Μαντάγια), όσοι θεωρούν τα βάσανα των απανταχού καταπιεσμένων και δικά τους βάσανα, όσοι αγανακτούν ενάντια σε κάθε καταπίεση, ο ανθός δηλαδή της κοινωνίας, από τη συνειδητή δράση του οποίου θα προέλθει η όποια προοδευτική εξέλιξη σε αυτήν εδώ τη χώρα και διεθνώς, πρέπει να καταλάβουν ότι ο τρόπος να σταματήσουμε να βλέπουμε τέτοιες φρικιαστικές εικόνες περνάει μέσα από το γκρέμισμα της ιμπεριαλιστικής κτηνωδίας – και μόνο από εκεί. Τους καλούμε να έρθουν να παλέψουμε μαζί για αυτό το στόχο.

ΥΓ2. Διάφορα σημαντικά αμερικάνικα θινκ τανκ υποδέχθηκαν το νέο έτος  με δυσοίωνες προβλέψεις για ένα μαύρο 2016 στη Μέση Ανατολή, γεμάτο δυσκολίες και προβλήματα. Οι καταπιεσμένοι έχουν ένα λόγο να χαμογελούν όταν οι στρατηγικοί αναλυτές της σύγχρονης Ιεράς Συμμαχίας είναι αγχωμένοι. Σε πείσμα των στατικά υπολογισμένων συσχετισμών, ας δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να κάνουμε τους χειρότερούς τους φόβους πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ