Σελίδες

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΗΠΑ: Πόλη του Μίσιγκαν εκλέγει το πρώτο δημοτικό συμβούλιο που κυριαρχείται από μουσουλμάνους

ΚΟ: Η αύξηση του αριθμού των μουσουλμάνων μεταναστών και ο υψηλός αριθμός των γεννήσεων των οικογενειών τους, έφεραν την «ιστορική» αλλαγή. Η μέχρι πρόσφατα κυριαρχούμενη από ευρωπαϊκής καταγωγής χριστιανούς κατοίκους αμερικάνικη πόλη, παραδόθηκε στα χέρια των μουσουλμάνων. Με "δημοκρατικό" και αναίμακτο τρόπο. Ήδη γειτονιές και δήμοι στην Ευρώπη έχουν περάσει και «επίσημα» πλέον, στα χέρια μουσουλμάνων μεταναστών και το φαινόμενο θα συνεχιστεί ραγδαία. Ίδια τύχη περιμένει και την μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας. Μετά θα ακολουθήσουν ολόκληρα ευρωπαϊκά κράτη που θα εκλέξουν επίσης, «δημοκρατικά» μουσουλμανικές κυβερνήσεις. Ο χρόνος τελειώνει.

Μια πόλη στη μητροπολιτική περιοχή του Ντητρόιτ «έγραψε ιστορία» καθώς έγινε η πρώτη πόλη στην Αμερική που εκλέγει ένα δημοτικό συμβούλιο κυριαρχούμενο από Μουσουλμάνους.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Hamtramck με έξι μέλη, έχει τέσσερις Μουσουλμάνους – έναν από την Υεμένη και τρεις Μπανγκλαντεσιανούς – κάνοντας τις εκλογές της περασμένης Τρίτης «ιστορικές» για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Πολωνοί Καθολικοί (φωτο) αποτελούσαν το 90% του πληθυσμού του Hamtramck πίσω στα 1970, αλλά η κατάσταση σε αυτόν τον θύλακα του Ντητρόϊτ άλλαξε δραματικά λόγω της μετανάστευσης από τη Μέση Ανατολή και το Μπανγκλαντές, και τους υψηλότερους ρυθμούς γεννήσεων των νεοφερμένων.

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή των ΗΠΑ, η σύνθεση της
πόλης των 22.000 είναι τώρα : 24% Άραβες, κυρίως Υεμένοι, 19% Αφροαμερικανοί, 15% Μπανγκλαντεσιανοί, ενώ οι σλαβικοί πολωνικοί και γιουγκοσλαβικοί πληθυσμοί – κυρίως Μουσουλμάνοι – είναι τώρα στο 12 και 6 τοις εκατό αντίστοιχα. 




Ένας από τους νικητές των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου είναι ο Saad Almasmari, 28 ετών, ένας Υεμένος που μετακόμισε στις ΗΠΑ το 2009 και έλαβε αμερικανική υπηκοότητα πριν από τέσσερα χρόνια. Έλαβετουψηλότεροποσοστότωνψήφων, 22%.


«Αν και είμαστε Μουσουλμάνοι, αυτό δεν έχει τίποτε να κάνει με την υπηρεσία προς την κοινότητα», σχολίασε ο Almasmari στο ABC. «Δεν έχει σχέση με τη θρησκεία. Δεν έχει σχέση με την ενότητα των Μουσουλμάνων. Σχεδιάζουμε να εργαστούμε για όλους». 


Στο παρελθόν, το Hamtramck «έγραψε ιστορία», καθώς έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που επέτρεψε στα τζαμιά να εκπέμπουν εκκλήσεις για προσευχή μέσω μεγαφώνων στους δρόμους το 2004. Το δημοτικό συμβούλιο είχε ένα μουσουλμανικό μέλος εκείνη την περίοδο. 


Διάβασε σχετικά : το Ντιτρόιτ του τότε και του τώρα.. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου