Σελίδες

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Αυτοί είναι οι... τεμπέληδες της Ευρώπης [γράφημα]

Ποιος να το περίμενε ότι στη χώρα όπου ζει η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, θα ζούσαν  οι πιο τεμπέληδες της Ευρώπης! Τι κι αν η Γερμανία είναι μια από τος πιο οργανωμένες και αποδοτικές χώρες, αυτό μάλλον δεν οφείλεται στην… εργατικότητα των Γερμανών.Όπως βλέπετε και από το παρακάτω γράφημα από έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για το 2013,  οι «φίλοι» μας οι Γερμανοί έχουν τις λιγότερες ώρες εργασίας από όλες τις χώρες-μέλη του οργανισμού ενώ οι «τεμπέληδες» Έλληνες έρχονται τρίτοι στις ώρες δουλειάς, μετά το Μεξικό και την Κορέα.
Όσον αφορά τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα είναι πρώτη στην λίστα της εργατικότητας ενώ, συγκριτικά με τους Γερμανούς που είναι τελευταίοι, ο Έλληνας το 2013 εργάστηκε επιπλέον 700 ώρες.

(Σημείωση από Οι Μάσκες Πέφτουν: 
ή αλλιώς οι Έλληνες εργάζονται 51% περισσότερο από τους Γερμανούς ή  ένας Έλληνας εργάζεται σε δύο μέρες όσο ένας Γερμανός σε τρείς.
Έτσι στην ΕΕ γιά να πάψουμε να είμαστε τεμπέληδες, μας έκλεισαν τις επιχειρήσεις και μας έκαναν άνεργους για να επιστρέψουμε πιό ...γρήγορα το χρέος μας! Από ειλικρίνεια και αγνούς σκοπούς είναι ασυναγώνιστοι, πρώτοι, άπαιχτοι...)

graf

(Πηγή γραφήματος: The World Economic Forum)

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


 το είδα

2 σχόλια:

  1. Η παρουσία στο χώρο εργασίας δεν σημαινει πως παράγεται έργο. Οι Γερμανοί δουλεύουν λιγότερο γιατι ειναι πιο αποδοτικοι σε αυτό που κάνουν και συνεπείς στο ωράριο τους.
    Πείτε μου αν δεν γνωρίζετε κάποιον που φεύγει νωρίτερα απο τη δουλεια του αλλά πληρώνεται ολόκληρο το ημερομίσθιο.
    Ή δεν έχετε ακούσει για αυτούς που έχουν αποφασίσει να δουλεύουν για όσο πληρώνονται (γιατι το κασε τους ειναι υψηλό).
    Πείτε μας επίσης απο που αντλεί τα στοιχεία αυτά ο οοσα. Απο τα στοιχεία των ασφαλιστικών ταμείων του δημοσίου που ειναι γνωστό τι έργο παράγουν και τα ταμεία των μισθωτών που ο εργοδότης υποχρεούται να πληρώνει συγκεκριμένο αριθμό ενσήμων. Εντελώς αναξιόπιστες πηγές αναφοράς δηλαδή.
    Τελος, πείτε μου αν θεωρείτε πως οι μεξικανοι ειναι πιο εργατικοί απο τους έλληνες.
    Μάλλον δείκτης τεμπελιας ειναι η έκθεση, παρά δείκτης εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ώστε οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα υπερασφαλίζουν το προσωπικό τους και το αφήνουν να τεμπελιάζει και να φεύγει πριν λήξει το ωράριό του! Ενδιαφέρουσα άποψη.
      Η κοινή εμπειρία περί του ακριβώς αντιθέτου μάλλον θα είναι λανθασμένη.
      Να υποθέσουμε ότι και οι κατά μέσο όρο πολύ φτωχοί Μεξικανοί εργαζόμενοι απολαμβάνουν από τους αγαθούς εργοδότες τους τα ίδια προνόμια στον ιδιωτικό τομέα, ενώ στον δημόσιο αντί να είναι στην δουλειά τους ροχαλίζουν κάτω από ένα δέντρο με το σομπρέρο τους.
      Δείχνετε υπερβάλλοντα ζήλο στις απόψεις σας και για τους Έλληνες εργαζομένους και για τον ΟΑΣΑ. Ωστόσο κάτι μας κάνει να υποψιαζόμαστε, ότι την εργαλειοθήκη του ΟΑΣΑ την αποδέχεστε όπως και ότι δεν θα είχατε κάποια ένσταση αν τυχόν οι Έλληνες κατείχαν την θέση των Γερμανών στην κατάταξη αυτήν.
      Δεν παρατηρήσατε ή δεν προσέξατε άραγε ότι η κατάταξη σχετίζεται με την παραγωγικότητα των αντίστοιχων οικονομιών;
      Στις χώρες με χαμηλή παραγωγικότητα οι εργαζόμενοι απασχολούνται περισσότερες ώρες, αυτός είναι ο κανόνας. Και συμβαίνει αυτό όχι ασφαλώς επειδή δεν είναι συνεπείς στα ωράριά τους. Αυτή η άποψη καλλιεργείται διότι βολεύει την ενοχοποίηση των εργαζομένων.

      Η παραγωγικότητα μιάς οικονομίας είναι ζήτημα πολιτικού σχεδιασμού και βούλησης. Η πολιτική νομοθετική παρέμβαση η οποία περιλαμβάνει και τα καταχρηστικά προνόμια που εκχωρούνται στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, που του επιτρέπει να ελέγχει καθοριστικά την οικονομία, καθώς και τα ύπουλα αντιαπτυξιακά μέτρα, είναι οι αφανείς παράγοντες πίσω από κάθε υπανάπτυξη.
      Και η Ελλάδα ως αποικία που είναι, με δοτές κυβερνήσεις σε όλη την πρόσφατη νεοελληνική ιστορία της, έχει αποφασιστεί να παραμένει σε υπανάπτυξη.
      Η κατάσταση των εργαζομένων είναι το αποτέλεσμα και όχι η αιτία.
      Η κατάταξη λοιπόν των Γερμανών και των λοιπών δυτικοευρωπαίων εργαζομένων είναι ορθώς στις χαμηλότερες θέσεις του πίνακα σε αντίθεση με τις πιο υπανάπτυκτες χώρες.
      Δεν ισχυρίζεται κανείς ότι οι δυτικοευρωπαίοι εργάζονται λιγότερο λόγω τεμπελιάς.
      Αλλά επειδή προωθείται η ποταπή προπαγανδιστική άποψη περί τεμπελιάς των Ελλήνων εργαζομένων, με σκοπό να μειωθεί η αυτοεκτίμησή τους και να καλλιεργηθούν σε αυτούς ενοχικά συναισθήματα ώστε να δέχονται την οικονομική ισοπέδωση της χώρας καθώς και την δική τους ισοπέδωση χωρίς διάθεση για αντίσταση, για αυτό ακριβώς πρέπει να δοθεί και η αρμόζουσα απάντηση.

      Διαγραφή