Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΟΙ ΑΠΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Γιατί απέχεις ψηφοφόρε της αποχής, του λευκού και του άκυρου; Το μόνο πού ουσιαστικά ακυρώνεις είναι η νοητική σου ακεραιότητα.

Γιατί αφήνεις άλλους πού δεν απέχουν, να καθορίζουν την μοίρα σου, όταν ξέρεις ότι είναι κυρίως τα κομματόσκυλα αυτά πού δεν απέχουν;

Η απλή ανάγνωση του εκλογικού νόμου, δείχνει ότι η αποχή, το λευκό και το άκυρο ενισχύουν τα μεγαλύτερα κόμματα περισσότερο και μεταξύ αυτών κυρίως το πρώτο κόμμα. Αυτό έχει εξηγηθεί επαρκώς σε πολλά άρθρα και είναι εύκολο να αναζητηθεί.

Οι εκλογές μοιάζουν σαν μία ζυγαριά με δύο δίσκους. Στον ένα δίσκο μπαίνουν τα καθεστωτικά κόμματα της φανερής ή συγκαλυμμένης συνενοχής. Στον άλλον τα υπόλοιπα. Όσο πιο πολύ γέρνει η ζυγαριά προς την μεριά των διεφθαρμένων κομμάτων, τόσο χειρότερη η ζημιά στην χώρα.
Αντί λοιπόν να ρίξεις την ψήφο σου ΟΧΙ στον δίσκο των διεφθαρμένων κομμάτων, αλλά στον άλλον, έτσι ώστε να γείρει η ζυγαριά λιγώτερο προς τα διεφθαρμένα, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα να τα βγάλεις εκτός μάχης, εσύ το βιολί σου: αποχή λευκό και άκυρο.
Με αυτήν την επιλογή σου, η ζυγαριά, χωρίς το αντιστάθμισμα, γέρνει πιο πολύ πρός τα διεφθαρμένα κόμματα, πού νομίζεις ότι τα έφτυσες απέχοντας, ενώ αυτά πίνουν σαμπάνια στο όνομά σου και ευχαριστούν τον λαό για την «εμπιστοσύνη του» (και την αφέλειά του), χαμογελώντας με ικανοποίηση για μια ακόμα φορά.

Έλεγαν στα πρόβατα, ντελάληδες δημοσιογράφοι, καλλιτεχνίζοντες και λοιποί κρυφοί υπηρέτες του συστήματος:
Τιμώρησέ τους! Αν φτάσει στο 50%+μία ψήφο η αποχή, θα ματαιωθούν οι εκλογές, βάσει της «σωστής» ερμηνείας του συντάγματος.
Λοιπόν, οι ακόλουθοι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης (στις περιφέρειες και στους κυριώτερους δήμους) στις εκλογές του 2010, εκλέχθηκαν με τα
αντίστοιχα ποσοστά αποχής :
(Αποχή+ άκυρα+ λευκά ως ποσοστό επί των εγγεγραμμένων, βάσει της πρώτης Κυριακής που η αποχή είναι μικρότερη)

δήμαρχος Αθήνας,                             εκλέχθηκε με αποχή 60,4%
 δήμαρχος Σπάρτης,                          εκλέχθηκε με αποχή 60,4%
 δήμαρχος Φλώρινας,                        εκλέχθηκε με αποχή 58,6%
 δήμαρχος Πειραιά,                            εκλέχθηκε με αποχή 57,9%
 δήμαρχος Κεφαλονιάς,                    εκλέχθηκε με αποχή 57,3%
 περιφερειάρχης βορ. Αιγαίου,       εκλέχθηκε με αποχή 57,1%
 δήμαρχος Λέσβου,                             εκλέχθηκε με αποχή 55,6%
 δήμαρχος Σάμου,                                εκλέχθηκε με αποχή 55,3%΄
 δήμαρχος Χίου,                                    εκλέχθηκε με αποχή 54,9%
 περιφερειάρχης Ιονίων νήσων,       εκλέχθηκε με αποχή 52,5 %
 δήμαρχος Τρίπολης,                           εκλέχθηκε με αποχή 51,0%
 δήμαρχος Καρπενησίου,                   εκλέχθηκε με αποχή 50,5%

Τι απέγινε η ακύρωσή τους; Για κάνε τον κόπο και ρώτησε αυτούς πού φώναζαν υπέρ της αποχής…
Κατέθεσαν αυτοί κάποια προσφυγή για να ξαναγίνουν εκλογές στις αντίστοιχες περιφέρειες;
Δικαιώθηκε κάποια τέτοια προσφυγή; (πού δεν κατατέθηκε βέβαια…).

Γιατί διαμαρτύρεσαι τώρα; Μήπως διότι
σε ξεγέλασε με το «λεφτά υπάρχουν»;
Τότε γιατί, ένα χρόνο μετά, του ξαναέδωσες ψήφο εμπιστοσύνης στις περιφερειακές εκλογές, …πάνσοφε λαέ, ενώ είχε ήδη εκδηλωθεί πλήρως η απάτη;
Δεν υπήρχε πλέον η δικαιολογία ότι δεν ήξερες και ότι σε παραπλάνησε.

Και ενώ έτσι είχε η κατάσταση, εσύ λαέ, δηλαδή η πλειοψηφία τών κομματόσκυλων, των ηλιθίων και των διπλά ηλιθίων της παραλίας- αποχής- λευκού και άκυρου, όλοι εσείς μαζί, τα ξεφτέρια, καταφέρατε και δώσατε στο ΠΑΣΟΚ 34,3% (βάσει της πρώτης Κυριακής στις περιφέρειες και αναλογικής κατανομής των ψήφων όπου υπήρχαν συνεργασίες), έναντι του 43,9% των εκλογών του 2009. Το ποσοστό μειώθηκε στο 78% επί του αρχικού ποσοστού του 2009, δηλαδή μειώθηκε αναλογικά κατά 22%.
Το μόνο πού απέμενε, ήταν να βγεί ο πρωθυπουργός να μας ευχαριστήσει για την εμπιστοσύνη πού του δείξαμε, το οποίο βέβαια και έκανε! Και δυστυχώς, ήταν μία από τις ελάχιστες φορές πού είχε δίκιο…

Κουτό πρόβατο.
Και τώρα οι προπαγανδιστές, σού έχουν τάξει ένα νέο στόχο πού θα σε …λυτρώσει!

50%+1 ψήφο λευκά!!

Και να υποθέσουμε ότι θα είχε αποτέλεσμα ένας τέτοιος στόχος, είτε αφορά τα λευκά είτε την αποχή, είναι σαν να πηδάς από ταράτσα σε ταράτσα.
Λίγο πιο κοντό από το 50% να είναι το άλμα σου, θα πέσεις στο κενό. Και προβλέπονται πολλές πτώσεις στο κενό σε ισάριθμες τετραετίες.
Έστω όμως ότι πάνω στα συντρίμμια της Ελλάδας, στην τρίτη κατά σειρά τετραετία, καταφέρναμε και βγάζαμε 50%+1 λευκό. Τι ακριβώς θα καταφέρναμε βάσει της υποτιθέμενης σούπερ συνταγματικής ερμηνείας;
Ότι θα αποκλείοντο τα κόμματα πού πήραν μέρος; Ξέχασέ το πρόβατο, δεν προκύπτει από καμμία ερμηνεία κάτι τέτοιο.
Δηλαδή αν το πρώτο κόμμα πάρει το 50%+1 των εγγεγραμμένων, τα άλλα κόμματα θα αποκλειστούν από τις μελλοντικές εκλογές, με την δικαιολογία ότι οι ψηφοφόροι αυτού του πρώτου κόμματος, θα τα έχουν «αποκηρύξει»; Προφανώς όχι.
Τότε λοιπόν, γιατί αν το 50%+1 ψηφίσει λευκό και κατά συνέπεια «αποκηρύξει» τα υπόλοιπα, αυτά να αποκλειστούν;
Κι αν έχει πάρει μέρος και ένα νέο κόμμα για πρώτη φορά και πάρει 30% (ενώ τα λευκά πάρουν 50%+1), θα τιμωρηθεί και αυτό με αποκλεισμό; Με ποιά ανυπόστατη λογική;



Κυκλοφορούν επίσης άρθρα πού αναλύουν, με περισπούδαστη φαιδρότητα, τις υποτιθέμενες συνταγματικές δυνατότητες ερμηνείας της λευκής ψήφου αλλά και της αποχής. Βάσει αυτής της ερμηνείας θα γίνουν πρωτόγνωρα πράγματα στο πολιτικό σύστημα. Προβλέπεται ακόμα και η υποχρέωση των πολιτικών και του προέδρου της δημοκρατίας να βάλουν τα κλάματα, συμβάλλοντας έτσι στην εξυγίανση του πολιτικού συστήματος.
Εννοείται, ότι αυτά τα άρθρα πηγάζουν από το ίδιο το πολιτικό σύστημα (ή και από αθεράπευτα αφελείς- σπανιώτερη η περίπτωση), με σκοπό για χιλιοστή φορά την παραπλάνηση προς όφελος του. Οι αρθρογράφοι παριστάνουν τους τίμιους πολίτες πού ψάχνουν για λύση.
Ας κάνουμε όμως πάλι την υπόθεση ότι έχουν δίκιο και ότι μετά από μερικές τετραετίες αλμάτων στο κενό, τα καταφέρνουμε επιτέλους και εν μέσω των ερειπίων μιάς κατατεμαχισμένης, διαλυμένης, ξεπουλημένης και κατεχόμενης χώρας, βγάζουμε το περιβόητο 50%+1 λευκά. Θα τεθεί λοιπόν …ασφαλώς το συνταγματικό θέμα με πρωτοβουλία μιάς ημιθανούς πολιτείας ή και των πολιτών.
Έτσι ακριβώς όπως …τέθηκε το συνταγματικό θέμα και στις περιπτώσεις αποχής μεγαλύτερης του 50% στις εκλογές του 2010, περιπτώσεις πού αναφέρθηκαν πιο πάνω. Μάλιστα, το ποσοστό έφθασε στο 60,4% στον δήμο Αθήνας, αλλά τότε βέβαια ήταν …σκέτη αποχή και όχι λευκά, οπότε όσοι το προπαγάνδιζαν έκαναν ένα μικρό λάθος, είχαν ξεχαστεί τα παιδιά!
Τότε λοιπόν αυτή η δικτατορευόμενη μπανανία θα ορθώσει το τίμιο ανάστημά της! Θα σεβαστεί πλήρως το δίκαιο πού θα προκύπτει από αυτήν την υποτιθέμενη συνταγματική ερμηνεία! Όπως ακριβώς έκανε και από τις εκλογές του 2009 μέχρι σήμερα, όπου με συστηματικό τρόπο έχει κατακρεουργήσει το σύνταγμα με την θετική συνεπικουρία όλων των επίσημων θεσμών, έχοντας διαλύσει κάθε νομιμότητα.
Αυτό κι’ αν είναι αισιόδοξη σκέψη!!

Τι θα πετύχεις λοιπόν με τα λευκά ή άκυρα πρόβατο; Ότι θα ακυρωθούν οι εκλογές;
Ε και; Τι θα κερδίσεις;

Μήπως δεν θα επαναληφθούν αμέσως μετά, ενδεχομένως με την ακόμα πιο ολέθρια μεσολάβηση μιάς ενδιάμεσης κυβέρνησης τύπου τραπεζιτών- δοτού Παπαδήμου, ώστε να αποφύγουμε την …«ακυβερνησία»;
Και τι θα κερδίσεις με μία ή και με δέκα ακόμα επαναλήψεις των εκλογών, κουτό πρόβατο;
Εκτός κι αν θές να μην επαναληφθούν, διότι προτιμάς την δικτατορία. Όμως, σε αυτήν την περίπτωση γιατί διαμαρτύρεσαι αφού ήδη την έχεις; (Βέβαια, τότε δεν θα καταδυναστεύεις το πολιτικό σύστημα με την κουταμάρα σου, κάτι είναι και αυτό.)
Όμως ξεχνάς ότι και ένας νέος Παπαδόπουλος, τις ίδιες δυνάμεις θα υπηρετεί, όπως ακριβώς και η τωρινή προβατίσια δικτατορο-δημοκρατία.
Αλλά για να θές τόσο πολύ να οδηγήσεις τα διεφθαρμένα κόμματα στον αποκλεισμό, μέσω του λευκού, σημαίνει ότι πιστεύεις ότι αλλιώς θα εξακολουθούν να τα ψηφίζουν. Ποιοι θα είναι αυτοί πού θα τα ψηφίζουν τότε; Μα πάλι τα πρόβατα!

Η αποχή- λευκό – άκυρο έχει τέτοια αξία και αποτελεσματικότητα, όσο το να επιλέξεις σαν συντομότερο δρόμο για το περίπτερο κάτω από το σπίτι σου, τον περίπλου της Αφρικής με κανώ.

Και αντί για λευκό ή άκυρο, γιατί δεν ψηφίζεις ένα καλό τίμιο κόμμα πού θα δημιουργήσεις;
Η απάντηση είναι απλή: διότι δεν μπορείς να το δημιουργήσεις. Το μόνο πού μπορείς να κάνεις είναι να ψηφίζεις τα ποικιλόχρωμα κόμματα- θυγατρικές των πολυεθνικών.
Ε τότε άντε και … και εσύ και το κουτόχορτό σου.
Καλά κάνουν και σε ψήνουν στην σούβλα, κουτοπόνηρο πρόβατο πού απελπίστηκες τώρα πού πλέον σε απολύουν από παντού και σε πετσοκόβουν οικονομικά. Πάω στοίχημα ότι αν δεν σε απέλυαν και δεν σου έκοβαν μισθούς και συντάξεις, θα ψήφιζες πάλι τα ίδια και δεν θα σε ένοιαζε καθόλου που η Ελλάδα θα διαλυθεί όπως η Γιουγκοσλαβία ή στην καλύτερη περίπτωση θα μεταλλαχθεί σε κάτι άλλο, στο οποίο θα υποβαθμιστείς από πρόβατο σε μεταλλαγμένο πρόβατο. Η μόνη περίπτωση να υποψιαστείς τον κίνδυνο, είναι μόνο όταν αυτός έχει ήδη πραγματοποιηθεί…

Μήπως δεν υπάρχει καλό κόμμα για να ψηφίσεις; Έψαξες και δεν το βρήκες; Έλα τώρα, αφού δεν έψαξες! Ψάξε στο internet συστηματικά, Ρώτα, ερεύνησε. Δεν είσαι πρόβατο για να μην ερευνήσεις. Ή είσαι; Τελικά έχω μπερδευτεί!
Ψάξε λοιπόν, κοιμισμένε. Αν υπάρχουν τέτοια κόμματα, θα έχουν μήπως τα εκατοντάδες εκατομμύρια του κράτους και των χορηγών πολυεθνικών για να διαφημίζονται; Όχι, προφανώς δεν θα τα έχουν.
Άρα ο μόνος τρόπος είναι να τους βρείς εσύ. Οργανώσου με τους φίλους σου και ψάξτε ομαδικά.

Και αν βρείς μερικά νέα κόμματα, πώς θα καταλάβεις αν λένε το σωστό; Μερικές βαρύγδουπες φράσεις να πούν και σε ξεγέλασαν για άλλη μία τετραετία.
Από πότε όμως το πρόβατο έχει σοβαρή κρίση και διάκριση;
Με ποια κρίση θα εκτιμήσεις μεταξύ άλλων τις απαραίτητες πολιτειακές αλλαγές πού πρέπει να γίνουν, ώστε να μην υπάρχει πλέον αυτή η αυθαιρεσία των κομμάτων;

Αφού δεν έχεις την επάρκεια για να συμμετέχεις στην συγκρότηση ενός κόμματος, τουλάχιστον απέκτησε την επάρκεια να διακρίνεις το αξιόλογο.

Και πώς να αποκτήσεις κρίση, αφού δεν σού αρέσει να σκέφτεσαι και να ερευνάς; Έτσι σε έχουν συνηθίσει απ’ το νηπιαγωγείο ήδη.
Το μόνο πού σού αρέσει είναι να τρώς κουτόχορτο. Και μάλιστα μόνο αν στο σερβίρουν σε ειδικό κουτί, το χαζοκούτι ή σε πιάτο δορυφορικό ή παλιότερα σε μια απλή εφημερίδα στο πάτωμα. Είσαι τόσο τεμπέλικο πρόβατο πού δεν πάς μόνο σου να βοσκήσεις, αλλά τρώς μόνο το κουτόχορτο πού σου βάζουν μπροστά σου.
Έψαξες λοιπόν για κόμμα και δεν βρήκες; Και ποιος φταίει πού δεν υπάρχουν άλλα κόμματα;
Κανείς δεν ενδιαφέρεται από τον λαό να κινητοποιηθεί μαζί με άλλους, για να δημιουργήσει μία ομάδα, μία πολιτική κίνηση. (Εκτός βέβαια από τους χορηγούς- πολυεθνικές, πού προσποιούνται ότι είναι από τον λαό)
Αφού βέβαια πρώτα η ομάδα αυτή, στύψει το μυαλό της και αποκτήσει πολιτική συνείδηση για να διακρίνει τι είναι πολιτικά και οικονομικά σωστό.

Δύσκολα πράγματα ρουσφετολάγνο πρόβατο που δεν σου αρέσουν οι συνέπειες των επιλογών σου.

Λοιπόν στα δέκα εκατομμύρια των Ελλήνων, δεν υπάρχουν πεντακόσιοι μορφωμένοι, πρόθυμοι, δυναμικοί και προικισμένοι άνθρωποι, να συσκεφθούν και να μελετήσουν, για να προκρίνουν το οικονομικά και πολιτικά ορθό;
Ε λοιπόν όχι, δυστυχώς μοιάζει να μην υπάρχουν.



Εσείς οι πεντακόσιοι πού θα μπορούσατε να συμβάλλετε και δεν το κάνετε, ντροπή σας. Εσείς είστε οι ουσιαστικοί ένοχοι. Εσείς είστε οι ουσιαστικοί προδότες, χειρότεροι από τον χειρότερο εφιάλτη.

Αν πάλι πρόβατο υπάρχουν αυτοί οι πεντακόσιοι, έστω οι τριακόσιοι, έστω και διακόσιοι, ακόμα και πενήντα, έστω και πέντε (!) και το έκαναν ήδη, τότε βρές τους. Κινητοποιήσου και βρές τους.

Όμως γιατί να διαμαρτυρηθείς αν δεν υπάρχουν, κραυγάζοντας με βέλασμα για το υψηλό νόημα της επιλογής της αποχής, για να βγείς δήθεν από το αδιέξοδο; Εναντίον τίνος θές να διαμαρτυρηθείς πού δεν υπάρχουν τίμια κόμματα; Εναντίον του Θεού, της μοίρας σου, του καπιταλισμού;
Αφού ο λαός, ο κάθε λαός, δεν ενδιαφέρεται.
Γιατί να μην ενδιαφερθούν οι χορηγοί, η siemens, ο καπιταλισμός, οι πολυεθνικές και οι κεντρικές τράπεζες; Ναι, οι κεντρικές τράπεζες, πού μάς δουλεύουν και ενώ είναι ιδιωτικές, αφήνουν να εννοηθεί ότι είναι δημόσιες. Αυτές εκδίδουν τζάμπα χρήμα και παρέα με τους λοιπούς τραπεζίτες και τις «αγορές» ως διαμεσολαβητές, όλοι μια κλίκα, (πού κατ’ εξοχήν τήν άφησε ασχολίαστη ο Μάρξ), το δανείζουν σε εσένα και στα κράτη, αυτό το τζάμπα χρήμα, πού είναι όμοιο με επιταγή χωρίς αντίκρισμα, εισπράττοντας γι’ αυτό, (όλη η κλίκα), εκατοντάδες δισεκατομμύρια τζάμπα τόκους. Ενώ εμείς, εν τώ μεταξύ, νομίζουμε ότι μας τα έχουν δανείσει από την συσσωρευμένη περιουσία τους.

Γιατί να μην ενδιαφερθούν όλοι αυτοί να ιδρύσουν κόμματα στο όνομά σου.
Αφού ώς λαός με την απραξία σου, την αμάθεια και την απίστευτη παθητικότητα τής σκέψης σου, κραυγάζεις με όλους τους τρόπους: «Χορηγοί ελάτε να μας… Σας προσφέρουμε πρόθυμα τα τρυφερά μας μέλη…»

Λοιπόν, υπό τις παρούσες συνθήκες, αν η άνοια της αποχής- λευκού- άκυρου εξαλειφθεί και σε συνδυασμό με την πολύ μεγάλη διαρροή του δικομματισμού, τότε τά ποσοστά των μικρών και έως τώρα εκτός βουλής κομμάτων θα αυξηθούν κατά πάρα πολύ. Κατά συνέπεια τα περισσότερα από αυτά θα μπουν στην βουλή, πράγμα που θα καταποντίσει τα παλαιά κόμματα και πολύ περισσότερο τα του δικομματισμού.
Ότι και να προκύψει, θα είναι καλύτερο από το παρόν. Άς ελπίσουμε τουλάχιστον ότι θα υπάρξει η ελάχιστη ικανότητα διάκρισης, να μην ψηφιστούν τα εντελώς προδοτικά μεταξύ των μικρών.

Υ.Γ. Συγγνώμη πού σε λέω πρόβατο, αν τυχόν δεν είσαι, όμως το μπουκλωτό σου τρίχωμα και τα λοιπά χαρακτηριστικά και τα συνήθειά σου, ειλικρινά με έχουνε μπερδέψει.
Όμως μην προσβάλλεσαι.
Να προσέχεις μόνο τον τσοπάνο, γιατί παρ’ ότι επαγγελματίας, δεν δείχνει να έχει καταλάβει την διαφορά σου από τα πρόβατα και κάνει ήδη τους εμπορικούς του υπολογισμούς για την πώλησή σου.
Μήπως θα έπρεπε να αλλάξεις λίγο συνήθειες και συμπεριφορά, για να τον βοηθήσεις να καταλάβει;



Όποιος ενδιαφέρεται, ας το διαδώσει, ας το εκτυπώσει και άς το μοιράσει. Με μία τόσο απλή κίνηση συμβάλλεις στην απομάκρυνση μιάς νέας τουρκοκρατίας


το είδα 

17 σχόλια:

  1. απο το να κοψω παλι χερι δεν συμφερει,ενα μου εμεινε το αλλο το εκοψα σε προηγουμενες εκλογες,τωρα θα κανω αποχη γιατι πρεπει να εχω ενα χερι τουλαχιστον να μπορω να κραταω καμια πιστολα γιατι ετσι θα καταληξουμε μετα τις εκλογες με πιστολιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την συνταγή σου του λευκού-άκυρου-αποχής την έχει εφαρμόσει το 40-45% των ψηφοφόρων των τελευταίων πολλών εκλογών, ήδη πολύ πριν από την εκλογή του Πασοκ-ΓΑΠ.
      Αυτοί όλοι του λευκού-άκυρου-αποχής δεν είπαν πολλά λόγια και με τα χέρια τους που δεν τα έκοψαν δεν πήραν κανένα όπλο. Πως είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς, αν πιστεύει, ότι η λύση του λευκού-άκυρου-αποχής αποδίδει;
      Αν κάποιοι πάρουνε όπλα να είστε σίγουροι ότι θα είναι οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών που υπηρετούν τους ίδιους σκοπούς με την διεφθαρμένη κομματοκρατία.
      Αυτοί έμμεσα θα προκαλέσουν την άνοδο στην εξουσία μιας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης, σε συνεργασία βέβαια με την Ε.Ε., με αναστολή όλων των βασικών ελευθεριών του Συντάγματος, για την αποκατάσταση της τάξης από τις ένοπλες συγκρούσεις που οι ίδιες μυστικές υπηρεσίες θα έχουνε σκηνοθετήσει.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Διαγράφηκε το σχόλιο λόγω υβριστικής φρασεολογίας.

      Διαγραφή
  2. να σου πω κατι?
    πολλα λογια λες και τιποτα δεν βγαινει,οταν λεμε πολλα δεν κανουμε τιποτα,αρα τα γραφουμε ολα στα παπαρια μας,δεν θα ψηφισουμε κανενα πουστη θα παμε για μπανιο για ουζα και οτι αλλο,και απο εκει μετα θα τα ξαναπουμε στο αλλοιωτικο αφτερ εκλογες μπαι δε γκανς...σακκουλα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την συνταγή σου του λευκού-άκυρου-αποχής την έχει εφαρμόσει το 40-45% των ψηφοφόρων των τελευταίων πολλών εκλογών, ήδη πολύ πριν από την εκλογή του Πασοκ-ΓΑΠ.
      Αυτοί όλοι του λευκού-άκυρου-αποχής δεν είπαν πολλά λόγια και με τα χέρια τους που δεν τα έκοψαν δεν πήραν κανένα όπλο. Πως είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς, αν πιστεύει, ότι η λύση του λευκού-άκυρου-αποχής αποδίδει;
      Αν κάποιοι πάρουνε όπλα να είστε σίγουροι ότι θα είναι οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών που υπηρετούν τους ίδιους σκοπούς με την διεφθαρμένη κομματοκρατία.
      Αυτοί έμμεσα θα προκαλέσουν την άνοδο στην εξουσία μιας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης, σε συνεργασία βέβαια με την Ε.Ε., με αναστολή όλων των βασικών ελευθεριών του Συντάγματος, για την αποκατάσταση της τάξης από τις ένοπλες συγκρούσεις που οι ίδιες μυστικές υπηρεσίες θα έχουνε σκηνοθετήσει.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Διαγράφηκε το σχόλιο λόγω υβριστικής φρασεολογίας.

      Διαγραφή
  3. ειναι ολοι ιδιοι. και αυτοι που ειναι μεσα στην βουλη και αυτοι που ετοιμαζονται να μπουν. δεν ξαναυπηρετω κανενα καθαρμα πλεον.

    "Είναι η ώρα να πάψετε να αναζητάτε σωτήρες, να αρνείστε να λειτουργείτε ως οπαδοί και να σταθείτε απέναντι στην κομματοκρατία. Την ημέρα που θα ορθώσετε το ανάστημα σας στους πολιτικούς ως πολίτες και θα τους πείτε ότι δεν τους εξουσιοδοτείτε να αποφασίζουν μόνοι αυτοί για τη μοίρα σας και θα αξιώσετε συμμετοχή στη διαδικασία λήψεως των πολιτικών αποφάσεων, θα ανατείλει η ελπίδα για εσάς και τη χώρα."
    Γ. Κοντογιώργης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως δεν διαβάσατε το άρθρο πριν το σχολιάσετε.
      Με την αποχή σας αντιθέτως υπηρετείτε τα μεγαλύτερα και χειρότερα από τα καθάρματα που υποτίθεται ότι θέλετε να αποφύγετε.
      Συμφωνούμε με το απόσπασμα που παραθέτετε. Θα περιμέναμε να μας υποδείξετε τον πυρήνα των ανθρώπων που εργάζονται πυρετωδώς για να πραγματώσει το απόσπασμα αυτό και στην συνέχεια να το εφαρμόσει στον πολιτικό βίο, μέσω προφανώς εκλογικών διαδικασιών, που θα οδηγούσαν στο τέλος σε πολιτειακή αλλαγή, που θα εισήγαγε τουλάχιστον τα δημοψηφίσματα και θα μετέτρεπαν τα πρόβατα και τους οπαδούς σε πολίτες που θα συμμετείχαν ενεργά στην διαδικασία λήψης αποφάσεων.
      Αντί για αυτήν την ενεργητική και μη αδρανή πολιτική στάση, το 40-45% των πολιτών του λευκού-άκυρου-αποχής επιλέγει την αδράνεια, η οποία όπως είπαμε δεν είναι απλώς αδράνεια αλλά πρόκριση των προδοτικότερων πολιτικών σχηματισμών τους οποίους βοηθάει να επιπλεύσουν και να αναλάβουν την εξουσία.
      Ουδέποτε οι εργαζόμενοι πυρετωδώς και ευφυώς υπέρ του ευγενούς σκοπού που περιγράφει το απόσπασμα σας δεν θα ξέπεφταν στο επίπεδο της αποχής.
      Όσοι λοιπόν προπαγανδίζουν την αποχή και μιλάνε αορίστως για μια ιδεώδη δημοκρατία, προφανώς εξυπηρετούν έστω και άθελα τους τα συμφέροντα του παρόντος καθεστώτος της κομματοκρατίας.

      Διαγραφή
    2. Κε μου Κοντογιώργη μου.
      Θέλεις να αξιώσεις συμμετοχή στη διαδικασία λήψεως αποφάσεων , απ οτι λές, και να σηκώσεις ανάστημα για να σε προσέξουν, θα σου πω το λαϊκό ΠΑΣ ΚΑΛΑ?
      Δεν θες ούτε να ασκείς το δικαίωμα του εκλέγειν και επικαλείσαι το εκλέγεσθαι ?
      ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΛΑ
      ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥ ΚΕ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗ ΜΟΥ.

      Διαγραφή
  4. Ας ξυπνησουμε επιτελους. Η ΨΗΦΟΣ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΝΟΘΕΥΕΤΑΙ.

    Ο μονος λογος που γινονται οι εκλογες ειναι για να θολωσουν τα νερα, να κανουν ανακαταταξεις μεταξυ τους ωστε να ΜΗΝ κληθουν να εφαρμοσουν τα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ μετρα εκεινοι που τα ψηφησαν.

    ΤΟ ΙΔΙΟ @%&^$‪#‎ΝΟ‬ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ????

    Ερχεται το ΠΑΣΟΚ διαλυει τα παντα, ψηφιζει ενα καρο νομους που στρεφονται εναντιον της υγειους οικονομιας, και η ΝΔ ως αντιπολιτευση διαρυγνυει τα ιματια της.....καλα ως εδω.
    Ερχεται μετα η ΝΔ, ανακοινωνει οτι παρελαβε ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ απο το ΠΑΣΟΚ και φυσικα ταχα αυτη δεν φταιει αφου ηταν αντιπολιτευση, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, αντιθετως ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ.

    Επισεις ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, για τα οποια τωρα το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολιτευση ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ...μεχρι να ερθει παλι στην κυβερνηση και να επαναληφθει ο ιδιος κυκλος.

    Αποτελεσμα? ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΗΠΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΗΤΑΙ.

    Τα τελευταια χρονια, το παραπανω σεναριο, αντι για καθε 4 χρονια επαναλαμβανεται καθε χρονο. Με την συμμετοχη καθε φορα του "κυριαρχου λαου" .

    E ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ #@%$^& ΚΙΑ.....ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΣΙΡΚΟ, ΕΙΤΕ ΤΡΩΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΜΥΑΛΟ.

    ΑΠΟΧΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ.!!!

    ΝΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ "ΜΠΕΤΗ" ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
    ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ, ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ.

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

    Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το να κάθεσαι να βλέπεις τον εμπαιγμό από τα όποια κόμματα θεωρείς ότι σε εμπαίζουν, είναι για σένα η λύση? Δεν ισχύει το μη χείρον , βέλτιστον ? Απλά ψάξε λίγο παραπάνω να βρεις που θα ρίξεις την ψήφο σου και μην δείχνεις ακηδία. Ναι απαιτεί χρόνο από το χρόνο σου και φαιά ουσία που αν μη τι άλλο θα σε εκπαιδεύσει στα ''πολιτικά'' και θα μάθεις στο μέλλον να διαχειρίζεσαι καλύτερα την ψήφο που σου έχει απομείνει για να χρησιμοποιείς προς βελτίωση της κοινωνίας που ζείς.

      Διαγραφή
  5. @ Ανώνυμος 15 Σεπτεμβρίου 2015 - 1:49 μ.μ.

    Κύριε αρχαιολάτρη "Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ" με την "αποχή και την ετοιμότητα" .

    Η μεγάλη αποχή υπήρχε σε όλες τις εκλογές που κατέστρεψαν την χώρα. Η ετοιμότητα σας και όλων αυτών που έκαναν αποχή, που θα χρειαστεί να την θυμηθείτε πάλι στις μεθεπόμενες εκλογές όταν θα λέτε τα ίδια, που ήταν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι εκλογες που εκαναν το μεγιστο κακο στην χωρα ηταν εκεινες της 10ετιας του 80, ασχετα αν τα αποτελεσματα τους ζουμε τωρα. Και τοτε η συμμετοχη στις εκλογες ηταν σχεδον καθολικη.

      Τωρα αν νομιζετε κυριε συναδελφε (ανωνυμε) οτι το σημερινο χαλι ειναι τυχαιο η οτι δεν δρομολογηθηκε εντεχνα ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΡΩΜΟΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, τοτε λυπαμαι αλλα δεν μπορω να σας μεταπεισω.
      Ο μονος τροπος να σταθει στα ποδια της η ΕΛΛΑΣ ειναι με ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και οχι προδοτες και πρακτορες. Ομως η ωρα τους δεν εχει ερθει ακομα, οχι πριν ματωσει το υπαρχον μ@#%λο.

      Αν σε ενα μπουφε ολα τα εδεσματα απο τα οποια εχω να επιλεξω ειτε μου προξενουν αηδια ειτε ειναι δηλητηριασμενα, ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

      Απο εδω και περα ο καθενας ας αναλαβει τις ευθυνες του.
      Και τελος, αν νομιζεις οτι μεσα απο την συμμετοχη σε στημενες εκλογες θα παει μπροστα η χωρα, κανεις λαθος. Βαλε θα ψηφηζεις, νταμα θα βγαινει.

      Αντι να παιζουμε με την σημαδεμενη τους τραπουλα πρεπει να τους δωσουμε την τραπουλα τους ΝΑ ΤΗΝ ΦΑΝΕ.

      Διαγραφή
    2. Και οταν φανε την τραπουλα θα παρουν και ενα επιδορπιο και θα πανε να συγκυβερνησουν ο Συριζα και η Νεα Δημοκρατια με υπερ ενισχυμενη πλειοψηφια λογω αποχης, ευχομενοι την μακροημερευση της ψευδεπιγραφης και δολιας επαναστατικης διαθεσης των απεχοντων, οπως κανουν σε ολες τις εκλογες.

      Διαγραφή
    3. @ Ανώνυμος15 Σεπτεμβρίου 2015 - 9:17 μ.μ.

      Κυριε συναδελφε, σας απανταω επειδη ειστε προκλητικος:

      “Οι εκλογες που εκαναν το μεγιστο κακο στην χωρα ηταν εκεινες της 10ετιας του 80, ασχετα αν τα αποτελεσματα τους ζουμε τωρα. Και τοτε η συμμετοχη στις εκλογες ηταν σχεδον καθολικη. ”
      ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΩ: Αυτό που λέτε είναι άσχετο, δεν αναιρεί ότι σε πολλες εκλογες στην σειρα υπήρχε πολύ μεγάλη αποχη που δεν μας απαλλαξε από τιποτα


      “ Τωρα αν νομιζετε κυριε συναδελφε (ανωνυμε) οτι το σημερινο χαλι ειναι τυχαιο η οτι δεν δρομολογηθηκε εντεχνα ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΡΩΜΟΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, τοτε λυπαμαι αλλα δεν μπορω να σας μεταπεισω. ”
      ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΩ: Πως σας περασε αυτή η ιδεα; καθολου δεν το νομιζω, ακριβως το αντιθετο νομιζω.

      “ Ο μονος τροπος να σταθει στα ποδια της η ΕΛΛΑΣ ειναι με ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και οχι προδοτες και πρακτορες. Ομως η ωρα τους δεν εχει ερθει ακομα, οχι πριν ματωσει το υπαρχον μ@#%λο. ”
      ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΩ: το αν θα ματωσει ειναι ασχετο με την αποχη και με εσας επισης. Μην παριστανετε τον εκδικητη για να κερδισετε εντυπωσεις.

      “ Αν σε ενα μπουφε ολα τα εδεσματα απο τα οποια εχω να επιλεξω ειτε μου προξενουν αηδια ειτε ειναι δηλητηριασμενα, ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ”
      ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΩ: στην πολιτικη πραγματικοτητα δεν θα παρετε κανενα απο τα εδεσματα στις εκλογες και στο τελος μετα τις εκλογες θα βρεθειτε μπουκωμενος με τα δηλητηριασμενα σε μεγαλυτερη δοση.

      Διαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ