ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

Η «φιλανθρωπική» AVAAZ, ο κατακλυσμός emails για τις εκστρατείες υπογραφών και ο πραγματικός της ρόλος


Αναδημοσιεύουμε κείμενο που λάβαμε από συναγωνιστή του Μετώπου Κοινωνικής και Εθνικής Απελευθέρωσης. Τελευταίο έκτρωμα της AVAAZ είναι η «Χολιγουντιανής έμπνευσης», συναισθηματικά εκβιαστική, συλλογή υπογραφών για τα θύματα του πολέμου της Συρίας. Σύμφωνα με το «σενάριο» για τα θύματα αυτά ευθύνεται, σύμφωνα με τους γκεμπελίσκους αυτούς των ΜΚΟ, της Υ/Ε και των «αριστερών» ουρών τους, το καθεστώς Άσαντ που «χτυπάει βίαια τον λαό του», και όχι τα τάγματα θανάτου των εισαγόμενων μισθοφόρων και των τζιχάντις που ξεκίνησαν τον «εμφύλιο» και στα τρία χρόνια του πολέμου, έχουν μακελέψει ολόκληρες πόλεις, έχουν βασανίσει οικογένειες όταν απλά δεν συμφωνούν μαζί «τους» ή όταν δεν είναι το ίδιο φανατικά θρησκόληπτοι, πριν τις δολοφονήσουν. Και τα εν λόγω κτήνη είναι τα μόνα βέβαια που χρησιμοποίησαν, διαπιστωμένα, και χημικά (προερχόμενα από τη Σαουδ. Αραβία που επίσης χρηματοδοτεί τα τάγματα θανάτου) για τους δόλιους σκοπούς τους, ενώ έχουν καταστρέψει ακόμα και ολόκληρα νοσοκομεία!


Η AVAAZ ΚΑΙ Η ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΘΩΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΓΙΑ ΥΠΑΡΚΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

Το τελευταίο διάστημα ορισμένοι φίλοι και φίλες έχουν αναρτήσει εδώ στο facebook κάλεσμα συμμετοχής σε καμπάνιες συλλογής υπογραφών για θέματα που κυμαίνονται από ατομικά ζητήματα όπως η οικονομική υποστήριξη μικρού παιδιού που πάσχει από σπάνια μορφή καρκίνου, επαγγελματικά όπως η διαμαρτυρία για το «άνοιγμα και την απελευθέρωση» του επαγγέλματος των ξεναγών, κοινωνικά όπως οι κατασχέσεις σπιτιών και περιβαλλοντικά όπως η προστασία των γορίλων, ή η άκρως επίκαιρη και ανησυχητική ρύπανση της θάλασσας δυτικά της Κρήτης από τα προϊόντα υδρόλυσης της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας.
ΟΛΕΣ αυτές οι καμπάνιες συλλογής υπογραφών έχουν
αναρτηθεί με πρωτοβουλία πάντα κάποιου άγνωστου και ίσως ανύπαρκτου ατόμου, π,χ Άλεξ Ζ, η ΜΚΟ όπως η ΕΚΠΟΙΖΩ, και ΚΟΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ αυτή που προσφέρει η κυρίαρχη, η αυτοκράτειρα των ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ΜΚΟ), AVAAZ, μέσω της ιστοσελίδας της.

Οι δράσεις και καμπάνιες για δίκαια αιτήματα και σκοπούς όπως οι παραπάνω κατευθύνονται έντεχνα και εκτονώνονται προς ανώδυνες μορφές διαμαρτυρίας, όπου οι λιγότεροι έμπειροι στην τέτοιου είδους προπαγάνδα εγκλωβίζονται.

1) υποσυνείδητα σε μια κατάσταση συνδιαλλαγής με τους καταπιεστές η τους δωσίλογους μιας κυβέρνησης όπως η κυβέρνηση Σαμαρά.(διαβάστε προσεκτικά το κείμενο συλλογής υπογραφών για τους πλειστηριασμούς σπιτιών https://secure.avaaz.org/el/petition/Ohi_stoys_pleistiriasmoys_akiniton_ton_yperhreomenon_Ellinon_3/?snshhgb)
2) αναχαιτίζεται ο προβληματισμός των πολιτών σε συλλογική αγωνιστική βάση διοχετευόμενος σε ανώδυνες μορφές διαμαρτυρίας όπως είναι η υπογραφή ενός κειμένου(την οποία οι ειδικοί διακηρύσσουν ότι θα πάρουν υπόψη τους και γράφουν πάντα στα παλιά τους παπούτσια), αν δεν συνοδεύεται π.χ στην περίπτωση της πολύ σοβαρής μόλυνσης των υδάτων δυτικά της Κρήτης από απεργίες, διαδηλώσεις, αποκλεισμούς λιμανιών, αεροδρομίων, οδικών αξόνων, παγκρήτια απεργία κλπ.

3) καθιερώνεται και αποκτά κύρος διεισδύοντας ύπουλα στην συνείδηση των απλών ανυποψίαστων πολιτών η AVAAZ σαν μια ανθρωπιστική οργάνωση που αργότερα όμως θα παίξει από ανασταλτικό έως αντιδραστικό ρόλο σε πιθανή εξέγερση του ελληνικού λαού ενάντια στα συμφέροντα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ελίτ, οργανώνοντας την «δημοκρατική αγανάκτηση» των προνομιούχων ελληνικών στρωμάτων και της ελληνικής ελίτ ενάντια σε πιθανό λαϊκό μέτωπο υπεράσπισης των λαϊκών στρωμάτων.

Η AVAAZ ιδρύθηκε από την Res Publica και το κόμμα Δημοκρατικού μετώπου, http://front.moveon.org/. Ιδρυτές και φιγούρες κλειδιά, οι Tom Perrielllo, υπερασπιστής των πολέμων της Υ/Ε, πρώην αντιπρόσωπος των Δημοκρατικών στην βουλή, που αποκαλεί τον εαυτό του κοινωνικό εργολάβο, η Ricken Patel σύμβουλος μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου και ο Tom Pravda μέλος του βρετανικού διπλωματικού σώματος που υπηρετεί σαν σύμβουλος στο U.S State Department.

ΜΚΟ όπως η AVAAZ αποτελούν ιδεολογικό όπλο στην κλιμακούμενη επιβολή της εφιαλτικής Νέας Διεθνούς Τάξης της Υ/Ε, έχοντας υιοθετήσει τις δύο βασικές αρχές δικαιολόγησης όλων των τελευταίων αποκρουστικών πολέμων που εξαθλίωσαν χώρες όπως η Σερβία, το Αφγανιστάν, η Λιβύη και το Ιράκ, τις αρχές Responsibility to Protect, γνωστή και ως R2P, και της «ανθρωπιστικής» επέμβασης, Humanitarian intervention.
Οι δύο αυτές αρχές είναι τα κλειδιά για την διευκόλυνση του κτισίματος εμπιστοσύνης και νομιμοποίησης του Πολέμου, με τα διάφορα think tank και τους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι οι δύο αυτές αρχές έχουν μεγαλύτερη διεισδυτική αξία στην ηθική και στην συνείδηση των πολιτών από ότι ο «αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία».

Είναι γνωστές οι καμπάνιες της υπέρ της εισβολής στη Λιβύη καθώς και της καμπάνιας για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων ενάντια στο νόμιμο καθεστώς και το λαό της Συρίας στον αγώνα τους ενάντια στους επαγγελματίες μισθοφόρους και τζιχαντιστές εισβολείς που η Δύση εξοπλίζει, τροφοδοτεί και πληρώνει.

Όπλο και δούρειος ίππος της AVAAZ η χρήση προσεκτικά σχεδιασμένων μέσων με έντονο συναισθηματικό φορτίο από προσωπικά έως περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα με απώτερο στόχο την εκτίμηση και αναγνώριση προς αυτήν και την ταύτισή της με ανθρωπιστική μη κερδοσκοπική οργάνωση.

Στη φωτογραφία ο Ομπάμιας με τον Tom Perriello σε προεκλογική εκστρατεία

obomberandtom

Οι ηλεκτρονικές καμπάνιες των συστημικών ή «ελευθεριακών» ΜΚΟ, παίζουν ένα καίριο πολιτικό, ιδεολογικό ρόλο ακριβώς γιατί εκτός από το ποια είναι η επίδραση τους μέσα στη γενικότερη κατάσταση και το τι «κοινή γνώμη» πλάθουν, καμπάνιες αυτού του στυλ αυτές καθαυτές περικλείουν το σπόρο του ευκολόπεπτου, της «δημοκρατίας δι’ αλληλογραφίας», όπου με ένα απλό κλικάρισμα εκφράζεις και καλά άποψη.

Το απασχολεί σοβαρά το σύστημα το πώς θα διατηρήσει την τόσο ζωτική γι αυτό επίφαση δημοκρατίας, τώρα που η παγκοσμιοποίηση αφαιρεί χειρουργικά κάθε ουσιαστική δημοκρατική διαδικασία από το πολιτικό γίγνεσθαι (ακόμα και από την ψευτο-δημοκρατία που είχαμε), αφού έχει αφήσει τα κόμματα χωρίς μέλη, τον πολύ κόσμο κυριολεκτικά σπίτι του, και τις βουλές των κοινοβουλευτικών χουντών που στήνει η Υπερεθνική Ελίτ γεμάτες φιλόδοξους λομπίστες.
Μάλιστα μελετητές του φαινομένου της «δημοκρατίας του κλικαρίσματος» έχουν δώσει και όνομα σε αυτού του είδους την “δημοκρατική” συμμετοχή-αυταπάτη (illusion), την λένε clicktivism, από το γνωστό activism, ακτιβισμό.
Η εξαιρετική έρευνα της Cori Morningstar για την AVAAZ είναι αποκαλυπτική για το τι παίζεται με την αυτοκράτειρα όπως την ονομάζει των ΜΚΟ που δημιουργήθηκε από βαριά ονόματα του αμερικανικού κατεστημένου, όχι για πλάκα.

6 σχόλια:

 1. Πιστευτά φαίνονται όλα όσα αναγράφετε για την AVAAZ, ότι δηλαδή μέσα από τις ανώδυνες ηλεκτρονικές διαμαρτυρίες που λανσάρονται κατά καιρούς από αυτήν την ΜΚΟ κρύβονται τα αντιδραστικά σχέδια της Υπερεθνικής Ελίτ που υποκινεί και δικαιολογεί μέσω της AVAAZ πολέμους όπως αυτών στη Σερβία, Συρία, ΙΡΑΚ κλπ. Συμφωνώ και τα επιχειρήματά σας μου φαίνονται θεμελιωμένα. Μήπως όμως η αντίδρασή σας αυτή τη χρονική στιγμή ενάντια στην AVAAZ δημιουργεί αντίστοιχες υποψίες για τη δική σας τοποθέτηση? Μήπως δηλαδή θέλει να σταματήσει το κύμα διαμαρτυρίας που σηκώθηκε για το νομοσχέδιο της ΝΔ/ΠΑΣΟΚ για τις παραλίες? Μήπως και εσείς κρύβετε, θέλω να πιστεύω άθελά σας, άλλα συμφέροντα που θέλουν να περάσουν τα εκτρωματικά σχέδια της Κυβέρνησης για την παράκτια δόμηση?
  Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι (α) η ηλεκτρονική διαμαρτυρία, όσο και αν φαίνεται "κλικαρίσμ" ή κάτι τέτοιο σε αντίθεση με τον activism (όπως λέτε), έχει φέρει και πολλά απτά αποτελέσματα (βλ. Αίγυπτος, Τουρκία, κλπ) και φυσικά δεν αποκλείει άλλους τρόπους διαμαρτυρίας, (β) Δεν είναι λίγοι αυτοί που λόγω ηλικίας, οικογενειακών/επαγγελματικών κ.α. απασχολήσεων αδυνατούν να κατέβουν στους δρόμους (που σήμερα τουλάχιστον) φαίνεται σαν παρωχημένος τρόπος διαμαρτυρίας στα χέρια των αναρχοάναρχων άνεργων μπουρζουάδων. Και στα σκουπίδια να πηγαίνουν οι ηλεκτρονικές υπογραφές εξακολουθούν να κυκλοφορούν και να συνειδητοποιούν πολύ κόσμο.
  Έχετε να υποδείξετε κάποιο άλλο site που να μάζεψε ήδη πάνω από 200.000 υπογραφές και να "θορύβησε" ήδη τους κυβερνώντες που ήδη βγαίνουν στα ΜΜΕ να "εξηγήσουν" τα ανεξήγητα? Πιθανόν να υπάρχουν, αλλά προσωπικά πληροφορήθηκα το θέμα και υπέγραψα μέσω του συγκεκριμένου site.
  Και για να μιλήσουμε και για την ουσία. Έχετε θέσεις για το νομοσχέδιο? Το έχετε διαβάσει? Δεν σας ενοχλεί παρά μόνο ο κλικαρίσμ?
  Α.Λ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. φιλε ανωνυμε οι ελιτ πλεον τρωγονται μεταξυ τους με τον ιδιο τροπο και για τον ιδιο λογο που ο κουλης κραζει τον τσιπρα,πχ η βασιλισσα ελισαβετ ειπε εξω απο την ΕΕ μαζι με τον μεγιστανα των μιντια ρουπερτ μερντοκ, ενω φαινοταν οτι ηταν συμμαχοι με τους ευρωναζι

   Διαγραφή
  2. ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΉ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ ;

   Διαγραφή
 2. Αρχικά να διευκρινίσουμε ότι το συγκεκριμένο άρθρο δεν είναι δικό μας αλλά αναδημοσίευση.
  Δεν είμαστε κατά της συλλογής υπογραφών, ακόμα και από το Avaaz και ίσως να έχουμε υπογράψει και εμείς.
  Αυτό όμως δεν αναιρεί την ουσία των όσων αναφέρει το άρθρο.
  Με την λογική του άσπρου - μαύρου που χρησιμοποιείτε, θα μπορούσαμε να υποψιαστούμε και εμείς ότι κρύβετε, θέλουμε να πιστεύουμε επίσης άθελά σας, συμφέροντα υπέρ των επεμβάσεων στην Συρία και αλλού.
  Από την άλλη, οι κινήσεις συλλογής υπογραφών πιστεύουμε ότι όντως πηγαίνουν στα σκουπίδια, ενώ δεν συμβάλλουν στην συνειδητοποίηση του κόσμου περισσότερο από ότι ένα οποιοδήποτε καλογραμμένο πολιτικό άρθρο. Αν πάλι νομίζετε ότι θορυβούν τους κυβερνώντες, μάλλον πλανάστε.
  Η λύση σε αυτά τα ζητήματα νομίζουμε ότι μόνο πολιτική μπορεί να είναι, (σε αντίθεση με τον ακτιβισμό και τις συλλογές υπογραφών διαμαρτυρίας που δεν είναι λύσεις παρά μόνον ελαφρά επιβοηθητικές), αν και αυτό είναι ένα θέμα που απαιτεί διασαφήνιση και ξεφεύγει από το παρούσα συζήτηση.
  Κάτω από το πρίσμα αυτών των παρατηρήσεων, νομίζουμε ότι αυτό το άρθρο πολύ καλώς έχει αναρτηθεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πάντως για τις παραλίες αποφύγατε εμφανώς να πάρετε θέση. Οι υπογραφές είναι μέσο μαζικοποίησης και προάγγελος των Ηλεκτρονικών ψηφοφοριών για λήψη αποφάσεων ανά Δήμο. Για να μην υπάρχει ο δικαιολογημένος φόβος της ξενοκρατίας δεν μένει παρά να επιβληθεί κάτι παρόμοιο Ελληνικής φανερής προέλευσης.
  ΜΑΧ,
  Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το Ελληνικότατο "εργαλείο" που όχι μόνο θα αντικαταστήσει, αλλά και θα υπερβεί την AVAAZ και κάθε παραπλήσιο site, με άριστα δημοκρατικό τρόπο και διαφάνεια βρίσκεται ήδη στα σκαριά!
  Ενημερωθείτε και στηρίξτε την προσπάθεια του συνέλληνα μας. Για να μπορούμε να αποφασίζουμε ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!!!
  http://i88093.wix.com/groelgr
  ΓΡΟΘΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ