Σελίδες

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ρωσικός Ρεαλισμός

Εμείς ανήκομε εις την Δύσιν

Ο Βλαδίμηρος, που είναι και ευρωπαίος και θέλει να ελέγξει πολιτικά το οικόπεδο του, μίλησε χθες στις Βρυξέλλες προς τους δημοσιογράφους χωρίς περιστροφές για τις συμφωνίες της Γιάλτας και τη διακήρυξη του Ελσίνκι.
Αφενός είπε ότι η Ρωσία είναι ευρωπαϊκή δύναμη διότι η «Ευρώπη» εκτείνεται από τον Ατλαντικό μέχρι και τα Ουράλια και για αυτό «δεν μπορούμε να αντέξουμε το βάρος νέων διαχωριστών γραμμών στην Ευρώπη», και θα πρέπει να εντοπιστεί το κοινό έδαφος συνεννόησης των δύο πλευρών, και αφετέρου διακήρυξε ότι η Ουκρανία ανήκει εις την Ανατολή.
Αυτά που είπε δημόσια προφανώς τα είπε και κατ' ιδίαν στους συνομιλητές του σε Βρυξέλλες, Βερολίνο, Ουάσιγκτον αλλά και στον φον Αντωνάκη.

«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα αντιδρούσαν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας εάν, στο ζενίθ μιας κρίσης σε μια χώρα όπως η Ελλάδα ή η Κύπρος, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας συμμετείχε σε μια αντιευρωπαϊκή συγκέντρωση και άρχιζε να δίνει συμβουλές στους διαδηλωτές», είπε στην συνέντευξη τύπου.

Δηλαδή η Μόσχα θα μπορούσε να αναμιχθεί στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις αλλά δεν το κάνει σεβόμενη τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Στάλιν στην Γιάλτα. Η Ελλάς ανήκει εις την Δύσιν. 80%-20%. Άντε 70%-30%. Αυτήν την ποσόστωση διεκδικεί στην «ενεργεία» και τα «εξοπλιστικά».
Αντιστοίχως η Ουκρανία ανήκει εις την Ανατολή. Αυτό θα πει ρεαλισμός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου