Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Βαρύς ο φόρος αίματος στις συγκρούσεις που ξέσπασαν στην Αίγυπτο.

 From HEIL GAP ( or mind the GAP)


ΚΑΪΡΟ - Συγκρούσεις ξέσπασαν την Κυριακή σε όλη την Αίγυπτο, μεταξύ των υποστηρικτών του έκπτωτου προέδρου των ισλαμιστών Μορσι από τη μία πλευρά, και των στρατιωτικών και νομιμοφρόνων από την άλλη, αφήνοντας τουλάχιστον 51 νεκρούς και εγείροντας νέες αμφιβολίες για την ικανότητα της κυβέρνησης να εγγυηθεί την ασφάλεια στη χώρα.


SKYNews: Η Δημοσιογράφος BelTrew, στο Κάιρο, δήλωσε στο SkyNewsότι " ο στρατός ανέμενε την αναταραχή και περιγράφει χαοτικές τις συγκρούσεις στο δρόμο με πολλά πυρά και δακρυγόνα ".


Και πρόσθεσε : "Υπάρχει μεγάλη οργή εδώ εναντίον των υποστηρικτών του Morsiαπό τους κατοίκους της περιοχής αλλά και από εκείνους που ήθελαν αυτή την ημέρα να βγουν στους δρόμους για να γιορτάσουν την στρατιωτική τους νίκη καθώς οι Αιγύπτιοι την θεωρούν ως μια από τα πιο περήφανες στιγμές της ιστορίας τους" .


ΑΙΓΥΠΤΟΣ 
Καθώς οι υποστηρικτές των στρατιωτικών γιόρταζαν την επέτειο στην πλατεία Tahrir (Ταχρίρ) στο Κάιρο με μουσική και πυροτεχνήματα, αξιωματικοί και ένοπλοι  νομιμόφρονες πολίτες επιτέθηκαν κατά των ισλαμιστών διαδηλωτών, οι οποίοι επίσης προσπαθούσαν να φτάσουν στην πλατεία ... απωθώντας τις πορείες τους με δακρυγόνα και πυροβολισμούς.
Μην αφήνετε όμως τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης να

σας πουν ότι οι υποστηρικτές  της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ήταν «ειρηνικοί» διαδηλωτές . Ήταν και αυτοί …  καλά οπλισμένοι :






Η Κυριακή ήταν αργία για τον εορτασμό του πολέμου του Οκτωβρίου, γνωστού και  ως πολέμου του Yom Kippur.


Η σύγκρουση αυτή έχει μείνει στην ιστορία της Αιγύπτου επειδή ο αιγυπτιακός στρατός αιφνιδίασε το Ισραήλ και οδήγησε στην ανάκαμψη της χερσονήσου του Σινά με την Ισραηλινό-Αιγυπτιακή Συνθήκη Ειρήνης το 1979 . 


                                Η επίθεση των Αιγυπτίων στο κανάλι του Σουέζ



(wikipedia) : Ο πόλεμος τελείωσε με στρατιωτική νίκη του Ισραήλ, που ακολουθήθηκε από μακροσκελείς διαπραγματεύσεις, καταλήγοντας στο Συνέδριο της Γενεύης. Η Συνθήκη Ειρήνης υπογράφηκε το Μάιο του 1974. Εντούτοις, ανάγκασε το Ισραήλ σε υποχωρήσεις, κάνοντάς το να συνειδητοποιήσει, λόγω της απειλής ολοκληρωτικής ήττας κατά τον αιφνιδιασμό και τις συροαιγυπτιακές αρχικές επιτυχίες των πρώτων 48 ωρών, ότι ο πλήρης στραγγαλισμός των αντιπάλων του εγκυμονούσε κινδύνους.


Ο πόλεμος είχε τεράστιες συνέπειες όλο τον κόσμο. Ο αραβικός κόσμος, ο οποίος είχε ταπεινωθεί από τη συντριπτική ήττα στον Πόλεμο των Έξι Ημερών, ένιωσε ψυχολογικά δικαιωμένος από τη σειρά των νικών στην αρχή της σύγκρουσης. 
Αυτή η δικαίωση έστρωσε το δρόμο για την ειρηνευτική διαδικασία που ακολούθησε, όπως και φιλελευθεροποιήσεις στην πολιτική της “infitah” («ανοιχτής πόρτας») από την Αίγυπτο.


Οι Συμφωνίες του Καμπ Ντέιβιντ, που ήρθαν λίγο αργότερα, οδήγησαν σε ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ - η πρώτη φορά που ένα αραβικό κράτος αναγνώρισε το ισραηλινό κράτος. Η Αίγυπτος, που είχε ήδη αρχίσει να απομακρύνεται από τη Σοβιετική Ένωση, απεκόπη της σοβιετικής σφαίρας επιρροής ολοκληρωτικά.


Το Ισραήλ απέσυρε τα στρατεύματα και τους εποίκους του από το Σινά, σε αντάλλαγμα με κανονικές σχέσεις με την Αίγυπτο και μια διαρκή ειρήνη. 


Πολλοί στην Αραβική κοινότητα εξοργίστηκαν με την ειρήνη της Αιγύπτου με το Ισραήλ. Η Αίγυπτος αποβλήθηκε από τον Αραβικό Σύνδεσμο. Ως τότε, η Αίγυπτος βρισκόταν «στο πηδάλιο του Αραβικού κόσμου». Οι εντάσεις της Αιγύπτου με τους Άραβες γείτονες της αποκορυφώθηκαν με τον σύντομο Λίβυο-Αιγυπτιακό Πόλεμο του 1977.


Ο Σαντάτ δολοφονήθηκε δυο χρόνια αργότερα, στις 6 Οκτωβρίου 1981, ενώ παρακολουθούσε την παρέλαση για την όγδοη επέτειο την έναρξης του πολέμου, από Ισλαμιστές στρατιώτες που δεν του συγχώρησαν την υπογραφή ειρήνης με το Ισραήλ.


HEIL GAP ( or mind the GAP)



το είδα




<<<     ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ EUROBANK, ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ! 



 Προσοχή: H λίστα των εταιριών της Monsanto !    >>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα εμφανή και αφανή γουρούνια με θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους".


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »