Κάτοικοι 2,2 εκατομμύρια (πριν 6,2 εκ) –Τριχοτόμηση –
Επάνοδος Απογόνων του βασιλιά – Μπλόκα Ελέγχου και
Απαγωγές από Εμπόρους Ναρκωτικών και Τοξικομανείς
με τα Όπλα της «Επανάστασης»
Ø Η Επιτυχία του «Ανθρωπιστικού» Πολέμου : Μείωση Κατοίκων στο ένα Τρίτο
Ο πόλεμος στη Λιβύη, η «επανάσταση», στέφθηκε με επιτυχία.
Αυτό ήταν το συμπέρασμα των πρωτεργατών. Αυτό πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ.
Απτή απόδειξη: Η μείωση του πληθυσμού της στο ένα τρίτο περίπου. [1]
3,8 εκατομμύρια Λίβυοι
2,5 εκατομμύρια ξένοι εργάτες.
Συνολικά: 6,3 εκατομμύρια κάτοικοι.
Σήμερα ο πληθυσμός της χώρας έχει μειωθεί στα 2,2 εκατομμύρια.
1,6 εκατομμύρια Λίβυοι ζουν σε εξορία
2,5 εκατομμύρια ξένοι εργάτες εγκατέλειψαν την χώρα.
Παλιότερα, η συντριπτική αυτή μείωση του πληθυσμού μιας χώρας θα ήταν αδιάψευστη απόδειξη για παταγώδη αποτυχία.
Θα αποτελούσε κόλαφο και θα επέσυρε ευθύνες.
Όχι πια. Όχι στην εποχή μας.
Η επιτυχία και η αποτυχία μετριέται αλλιώς.
Δεν μετρούν οι άνθρωποι.
Ο πόλεμος επέτυχε γιατί πέτυχαν οι στόχοι.
Η Λιβύη διασπάστηκε και διαλύθηκε. Ένα νέο Ιράκ επετεύχθη.
Ø Ο Κατακερματισμός της Λιβύης – Η Επιστροφή των Απογόνων του Βασιλιά
Η Τρίπολη ελέγχει μόνο ένα μικρό μέρος της «Νέας» Λιβύης, και κάθε τόσο ξεσπούν ένοπλες συγκρούσεις ανάμεσα σε παραστρατιωτικές ομάδες.
Μεγάλες αεροπορικές εταιρίες έχουν σταματήσει τις πτήσεις τους για λόγους ασφαλείας. [2]
Στο Bani Walid, το οποίο είχε περικυκλωθεί και αποκλειστεί και βομβαρδίστηκε από την πολιτοφυλακή Μισράτα, το σύνολο του πληθυσμού αντιστέκεται.
Η Fezzan, μια περιοχή με σημαντικές πετρελαιοπηγές διεκδικεί την ανεξαρτησία της.
Η Κυρηναϊκή, περιοχή με τα δύο τρίτα του πετρελαίου της Λιβύης έχει κηρύξει την ημιαυτονομία της.
Επικεφαλής είναι ο Ahmed al-Zubair Senussi al, εγγονός του βασιλιά Ίντρις, τον οποίο εγκατέστησαν στον θρόνο Βρετανία και ΗΠΑ.
Επί της βασιλείας του
· η Λιβύη ήταν η πιο φτωχή χώρα του κόσμου,
· στη χώρα εγκαταστάθηκε η μεγαλύτερη βάση των ΗΠΑ στον κόσμο και
· η εκμετάλλευση των πετρελαιοπηγών ανατέθηκε σε δυτικές εταιρίες
Ο βασιλιάς ανατράπηκε το 1969 με αναίμακτη επανάσταση υπό τον Καντάφι
Επί Καντάφι:
· η Λιβύη έγινε η πλουσιότερη της περιοχής, γνωστή ως η Ελβετία της Αφρικής
· ξηλώθηκε η βάση των ΗΠΑ και
· εθνικοποιήθηκαν οι εταιρίες πετρελαίου
Ø Μπλόκα Ελέγχου και Απαγωγές από Εμπόρους Ναρκωτικών και Τοξικομανείς
Έμποροι ναρκωτικών, τοξικομανείς και νέοι υπό την επήρεια του αλκοόλ με τα όπλα της «επανάστασης» στήνουν μπλόκα ελέγχου των πολιτών, κλέβουν αυτοκίνητα και απαγάγουν πολίτες ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας για να πάρουν λύτρα. [3]
Όταν ο Καντάφι κατήγγελλε ότι οι «επαναστάτες» δρούσαν υπό την επήρεια ναρκωτικών και ότι είχαν δεσμούς με την Αλ Κάιντα γινόταν περίγελως. Για τη δικαίωσή του για την Αλ Κάιντα βλ. κεφ. 3.4.
Ακόμη και από πλευράς αυτοκινητιστικών ατυχημάτων οι δρόμοι της Λιβύης, οι ασφαλέστεροι πριν τον πόλεμο, είναι οι πιο επικίνδυνοι του κόσμου, αντανακλώντας τα «επαναστατικά» ήθη της περιφρόνησης της ανθρώπινης ζωής που επικρατεί. [4]
Το ποσοστό της θνησιμότητας σε τροχαία ατυχήματα είναι 49,6 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους (στις ΗΠΑ είναι 12,3, στην Ιταλία 8,7, στη Γαλλία 6,9, στη Βρετανία 3,6).
1.2 Πυρπολήσεις Κυβερνητικών Κτιρίων για τις Αμοιβές των
«Επαναστατών» και Ισόβια Κάθειρξη σε Όσους
Εκφράζονται Υπέρ του Προηγούμενου Καθεστώτος ή
Ασκούν Κριτική στην Επανάσταση
Ø Η Αλληλοεξόντωση των Ανταρτών και οι Βιαιοπραγίες για Άμεση Πληρωμή τους για τις Υπηρεσίες τους στην «Επανάσταση»
Κάθε τόσο «επαναστάτες» μη έχοντας μετά την «επανάσταση» τίποτα να τους ενώνει εξολοθρεύονται αναμεταξύ τους.
Μέσα σε μια μόνον εβδομάδα 147 νεκροί και 385 τραυματίες ήταν ο απολογισμός τέτοιων αψιμαχιών, σύμφωνα με την Guardian [5]
Κυβερνητικά κτίρια τυλίγονται κάθε τόσο στις φλόγες από τους «επαναστάτες» που διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση της πληρωμής τους για τις υπηρεσίες τους στην «επανάσταση», επιβεβαιώνοντας ποιοι ήταν τελικά οι μισθοφόροι που τους απέδιδαν στον Καντάφι.
Μέχρι το Μάρτιο 2012 τους είχαν δοθεί 1,4 δισεκατομμύρια και οι πληρωμές θα συνεχίζονταν. [6]
Κατά τη διάρκεια του πολέμου τα ΜΜΕ μίλαγαν για μισθοφόρους του Καντάφι. Όπως τεκμηριώνεται στο κεφ. 2, όλοι οι διεθνείς οργανισμοί που ερεύνησαν την καταγγελία τη διέψευσαν. Στην τράπεζα της Λιβύης, μετά το θάνατο του Καντάφι βρέθηκαν άθικτα 23 δισεκατομμύρια [7]
Ø Ποινή ισόβιας φυλάκισης σε όποιον εκθειάζει τον Καντάφι ή τους γιούς του ή ασκεί κριτική στην επανάσταση
Με νόμο που ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2012, (νόμος 37), θεωρείται έγκλημα και προβλέπεται ισόβια κάθειρξη σε όποιον εκφραστεί υπέρ του προηγούμενου καθεστώτος, του Καντάφι, ή των γιών του.
Ομοίως έγκλημα και ποινή φυλάκισης ισοβίως επισύρει και κριτική της επανάστασης της 17 Φεβρουαρίου, βλ. HumanRightsWatch [8]
Κατά τα άλλα στο νέο σύνταγμα που είχε ψηφιστεί πριν προβλέπεται ελευθερία λόγου.
Με βάση το νέο νόμο εξασφαλίζεται ασυλία σε όσους εγκλημάτησαν «για να προωθήσουν ή να προασπίσουν την επανάσταση»
25.11.11
1.3 Η Απόρρητη Έκθεση του ΟΗΕ που Διέρρευσε - Η
Ανεξέλεγκτη Δράση Ένοπλων Παρακρατικών και οι
Ιδιωτικές Φυλακές-Βασανιστήρια
Ο λόγος για την αθρόα φυγή εκατομμυρίων Λίβυων και ξένων εργατών ήταν γιατί στη «νέα» Λιβύη, τη «δημοκρατική», κινδύνευε άμεσα η ζωή τους.
Το επιμαρτυρεί ο ίδιος ο ΟΗΕ.
Σε έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ η οποία κρατήθηκε απόρρητη αλλά διέρρευσε στον .Ιndependent [9]
σε άρθρο του με τίτλο: Έκθεση του ΟΗΕ αποκαλύπτει βασανιστήρια, λυντσαρίσματα και κακομεταχείριση στην μετά τον Καντάφι Λιβύη, ( LeakedUNreportrevealstorture, lynchingsandabuseinpost-GaddafiLibya) αναφέρεται:
«Χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά κρατούνται παράνομα από ένοπλες ομάδες ανταρτών στη Λιβύη, σύμφωνα με έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Πολλοί από τους κρατούμενους υφίστανται βασανιστήρια και συστηματική κακομεταχείριση, ενώ κρατούνται σε ιδιωτικές φυλακές οι οποίες είναι έξω από τον έλεγχο της νέας κυβέρνησης της χώρας»
«Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ατόμων που είναι στο στόχαστρο απλά λόγω του χρώματος του δέρματός τους».
«Ο Ban Ki-moon παρουσιάζει επίσης ένα ζοφερό σενάριο της αυξανόμενης εξουσίας των ένοπλων πολιτοφυλακών που ελέγχουν τους δρόμους πολλών πόλεων, συμπεριλαμβανομένης και της Τρίπολης, και την εγκατάσταση φέουδων των εξεγερμένων στα οποίοι αλληλοσκοτώνονται και αλληλοτραυματίζονται.
Η ανομία έχει συνέπεια η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών δυνάμεων να μην είναι σε θέση να επιστρέψουν στην εργασία τους. Στα λίγα μέρη που έχουν επιστρέψει στην υπηρεσία τους, όπως στην Τρίπολη, ο ρόλος τους έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό στη ρύθμιση της κυκλοφορίας»
«Μεγάλος αριθμός μαύρων Αφρικανών κατακρεουργήθηκαν με τον ισχυρισμό ότι είχαν προσληφθεί ως μισθοφόροι από το καθεστώς Καντάφι, ισχυρισμός ο οποίος συχνά ήταν ψευδής».
Η ανομία έχει συνέπεια η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών δυνάμεων να μην είναι σε θέση να επιστρέψουν στην εργασία τους. Στα λίγα μέρη που έχουν επιστρέψει στην υπηρεσία τους, όπως στην Τρίπολη, ο ρόλος τους έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό στη ρύθμιση της κυκλοφορίας»
«Μεγάλος αριθμός μαύρων Αφρικανών κατακρεουργήθηκαν με τον ισχυρισμό ότι είχαν προσληφθεί ως μισθοφόροι από το καθεστώς Καντάφι, ισχυρισμός ο οποίος συχνά ήταν ψευδής».
"Η πόλη Τawerga, της οποίας οι περισσότεροι κάτοικοι ήταν από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής καταστράφηκε από αντάρτες μαχητές από τη γειτονική Misrata. Το λιμάνι της πόλης είχε αντισταθεί σε παρατεταμένη και σκληρή πολιορκία και, όπως υποστηρίζεται, οι μαχητές από την Tawerga ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί και βίαιοι.
Κάτοικοι της Tawergas έχουν απαχθεί από ένοπλους άντρες από τα σπίτια τους, από τα σημεία ελέγχου και τα νοσοκομεία, έχουν βασανιστεί και έχουν εκτελεστεί ενόσω εκρατούντο»
Ø Οι Δυνάμεις Δυτικών και Καταριανών που Αλωνίζουν στη
Χώρα – "Αυτοί που Εξαφανίζονται" και "Αυτοί που τους
Εξαφανίζουν"
Για την κατάσταση ακυβερνησίας και γενικευμένης ανομίας στη μεταπολεμική Λιβύη υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές.
Ενδεικτική είναι η ανταπόκριση από τη Βεγγάζη του γνωστού δημοσιογράφου Franklin Lamb σε άρθρο του στην ιστοδελίδα CounterPunch [10]
με τίτλο: Τρόμος και εκδίκηση καταποντίζει τη Λιβύη του ΝΑΤΟ, (Terror and Revenge Engulf NATO’s Libya) :
«Η «νέα Λιβύη» έχει βυθιστεί στον δικό της «τρόμο» ο οποίος εξαπλώνεται αμείλικτα, με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών, Γαλλικών και Βρετανικών μονάδων SAS γνωστών στους ντόπιους ως τα "τάγματα εξαφάνισης».
"Οι λέξεις που ακούει κανείς συχνά στη Λιβύη αυτό τον καιρό είναι «έχει εξαφανιστεί» το οποίο είναι συχνά καλή είδηση, σημαίνει ότι κάποιος κρύβεται ή έχει εγκαταλείψει τη χώρα
ή «τον εξαφάνισαν» που σημαίνει ότι το νέο καθεστώς συνέλαβε κάποιον και χάθηκε, το πιο πιθανόν για πάντα, χωρίς κάποιο ίχνος για να τον αναζητήσουν οι δικοί του".
Την περασμένη Παρασκευή ο απεσταλμένος της Λιβύης στον ΟΗΕ ανέφερε στο Reuter ότι το Κατάρ εξακολουθεί να παρέχει χρήματα και όπλα σε Λίβυους Ισλαμιστές και να παρεμβαίνει στα θέματα της Λιβύης και ζήτησε την απεμπλοκή του.
(Το Κατάρ, ο σημαντικότερος εξαγωγέας παγκοσμίως υγροποιημένου φυσικού αερίου και χρηματοδότης του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, βοήθησε πολλαπλώς τη Νατοϊκή επιχείρηση.
(Το Κατάρ, ο σημαντικότερος εξαγωγέας παγκοσμίως υγροποιημένου φυσικού αερίου και χρηματοδότης του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, βοήθησε πολλαπλώς τη Νατοϊκή επιχείρηση.
Εκτός από τη συμμετοχή του στους βομβαρδισμούς και την προπαγάνδα μέσω του Al Jazeera χρηματοδοτούσε και εξόπλιζε τους αντάρτες και είχε σημαντική δύναμη Καταριανών που μάχονταν στο έδαφος της Λιβύης, παραβιάζοντας κατάφωρα το ψήφισμα του Συμβουλίου ασφαλείας που απαγόρευε ρητά την εμπλοκή αυτή.
Τη δράση των Καταριανών στο έδαφος της Λιβύης στη διάρκεια των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ την ανακοίνωσε επίσημα το ίδιο το Κατάρ..
Όπωςαναφέρεταισεάρθρομετίτλο: Western Mercenaries and Corporations Pouring Into Libya [11]
Τη δράση των Καταριανών στο έδαφος της Λιβύης στη διάρκεια των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ την ανακοίνωσε επίσημα το ίδιο το Κατάρ..
Όπωςαναφέρεταισεάρθρομετίτλο: Western Mercenaries and Corporations Pouring Into Libya [11]
αμερικανοευρωπαϊκές δυνάμεις ασφαλείας, μισθοφόροι ιδιωτικών πολεμικών αναδόχων, όπως της διαβόητης Blackwater που έδρασαν στο Ιράκ και δρουν τώρα στη Λιβύη, έχουν αναλάβει την ασφάλεια απεσταλμένων αμερικανοευρωπαΙκών εταιρικών κολοσσών που καταφθάνουν καθημερινά στη Λιβύη να συνάψουν τα υποσχεμένα συμβόλαια με το νέο καθεστώς της χώρας.
Ο συφερτός των παραγόντων αυτών είναι τέτοιος που, όπως αναφέρεται στο άρθρο, μια διαδρομή από το αεροδρόμιο της Τρίπολης στα ξενοδοχεία του κέντρου της πόλης που παλιά στοίχιζε $5 τώρα στοιχίζει $800.
1.4 Ο Νέος Στρατός της Λιβύης … δηλ.της Ουάσιγκτον -
Δημιουργία Προβλήματος και μετά η Λύση
Η έκρυθμη κατάσταση στη χώρα εκτιμούν ότι οφείλεται στην απουσία εθνικού στρατού και δυνάμεων ασφαλείας.
Ο εθνικός στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας της Λιβύης διαλύθηκαν από την «ανθρωπιστική» επέμβαση, υπό την διακριτική ηγεμονία των ΗΠΑ.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε. Ακολουθεί η λύση.
Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν τη δημιουργία του εθνικού στρατού της Λιβύης, δηλ. των ΗΠΑ στη Λιβύη.
Η αποικιοκρατία επιστρέφει και μαζί και η προοπτική για επανεγκατάσταση βάσης των ΗΠΑ στα πλαίσια της Αφρικόμ.
Ο εγγονός του βασιλιά Ίντρις στην Κυρήνεια μάλλον δεν θα. εναντιωθεί σ αυτό.
Όπωςαναφέρεταισεάρθροστους New York Timesμετίτλο: U.S. to Help Create an Elite Libyan Force to Combat Islamic Extremists [12]
δημιουργείται «ελίτ στρατιωτικών», η επιλογή των οποίων γίνεται από … το Πεντάγωνο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τη CIA.
Προς τον σκοπό αυτό στη Λιβύη θα υπάρχουν ειδικές Αμερικανικές δυνάμεις εκπαιδευτών.
Απαραίτητο προσόν των επιλεγόμενων είναι η άψογη γνώση των αγγλικής, η γλώσσα των εντολών που θα δέχονται.
Οι ειδικές δυνάμεις προβλέπεται να παραμείνουν μόνιμα στη χώρα καθώς η δημιουργία του εθνικού-αποικιοκρατικού στρατού θα απαιτήσει χρόνια.
[9] http://www.independent.co.uk/news/world/africa/leaked-un-report-reveals-torture-lynchings-and-abuse-in-postgaddafi-libya-6266636.html
το είδα
<<< Ληστεία από τα καρτέλ και σε καιρό Μνημονίου !
Razzismo contro gli indigeni europei – Ρατσιμός εναντίον των ιθαγενών ευρωπαίων >>>
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου