Σελίδες

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ο Έχων την Πρωτοβουλία για την Έκκληση 70 ΜΚΟ στον ΟΗΕ για Επέμβαση στη Λιβύη Παραδέχθηκε ότι δεν Υπήρχαν Ενδείξεις για τις Καταγγελίες


Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Λιβυκός Σύνδεσμος (στην Ελβετία) που μαζί με άλλες 70 ΜΚΟ έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ κάνοντας έκκληση για επέμβαση στη Λιβύη ερωτώμενος από δημοσιογράφο για το χρόνο και το μόχθο να συντονίσει και να ενημερώσει τόσες ΜΚΟ απάντησε, μετά κάποια αμηχανία, ότι οι οργανώσεις αυτές είχαν κληθεί και απλά συνυπέγραψαν.



Ερωτώμενος για τα πειστήρια πίσω από τις κατηγορίες απάντησε:


"Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη γι αυτά"   [1]


Αναλυτικά ο ρόλος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ως
Δούρειων Ίππων για τον πόλεμο στο κεφ. 4.  


Ø    Βρετανοί Αμερικανοί και Γάλλοι στην Ανατολική Λιβύη για Εκπαίδευση «Διαδηλωτών» από την Αρχή των Ταραχών 


 Απόφαση Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών


για επιβολή εναέριου αποκλεισμού στη Λιβύη


στις 17 Μαρτίου 2011


«Τη νύχτα της 22ης προς 23η του Φεβρουαρίου 2011, Βρετανοί, Αμερικανοί και Γάλλοι στρατιωτικοί έφτασαν στη Βεγγάζη και το Τομπρούκ δια θαλάσσης μέσω Νατοϊκών πολεμικών πλοίων. Αυτά τα τμήματα  έστησαν στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη από όπου μπορούσαν να εκπαιδεύουν και να διευθύνουν τις ανοργάνωτες και ανεκπαίδευτες ομάδες στις πλούσιες σε πετρέλαια περιοχές της ανατολικής Λιβύης»   [2]




Ø     Συζητήσεις  στο ΝΑΤΟ: Οι Περιορισμοί των Πετρελαϊκών Εταιριών από τον Καντάφι


"Ο συνταγματάρχης Καντάφι αποδείχθηκε προβληματικός εταίρος για τις διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες, ζητώντας κάθε τόσο τέλη και φόρους και θέτοντας περιορισμούς και απαιτήσεις.




Μια νέα κυβέρνηση με στενούς δεσμούς με το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να είναι εύκολος συνεργάτης για τα δυτικά έθνη.


Μερικοί ειδικοί λένε ότι οι εταιρείες πετρελαίου θα μπορούν να βρουν πολύ περισσότερο πετρέλαιο στη Λιβύη από ό,τι ήταν σε θέση κάτω από τους περιορισμούς της κυβέρνησης Καντάφι»


 


4.                Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ μΚΟ ΩΣ ΔΟΥΡΕΙΩΝ ΙΠΠΩΝ
ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ


29.11.11


4.1   Η Κυβερνητική Μη Κυβερνητική Οργάνωση των ΗΠΑ«Ίδρυμα Προώθησης της Δημοκρατίας» (ΝΕD), Βιτρίνα τηςCIA, από τους Πρωταγωνιστές της Έκκλησης για Επέμβαση


Η σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας και τα ψηφίσματα για προστασία των αμάχων και δημιουργίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων φάνηκε να είναι η ανταπόκριση του ΟΗΕ στην επείγουσα έκκληση από τον Λιβυκό Σύνδεσμο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τον LLHR, με έδρα την Ελβετία και εβδομήντα (70) άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις.


Η έκκληση αυτή έγινε μέσω επιστολής που προσκομίστηκε στον ΟΗΕ για την ενεργοποίηση του άρθρου σχετικά με "την ευθύνη να προστατεύσει".   [4]


Σ αυτήν ακριβώς την ενεργοποίηση προέβη ο ΟΗΕ.

Με την ενέργεια αυτή άνοιξε η κερκόπορτα για να μπορεί να επεμβαίνει η αυτοκρατορία σε οποιαδήποτε χώρα επιθυμεί υπό το ανθρωπιστικό πρόσχημα, και όπως, όλα δείχνουν προετοιμάζεται για την επόμενη χώρα στη λίστα, τη Συρία. 


Την Πρωτοβουλία είχε ο Sliman Bouchuiguir, εκπρόσωπος της οργάνωσης«Λιβυκός Σύνδεσμος» (LLHR).


Η οργάνωση είχε άμεση διασύνδεση με τη ΔιεθνήΟργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Γαλλία, η οποία είναι επίσημος συνεργάτης με το Αμερικανικό Ίδρυμα Προώθησης της Δημοκρατίας (NED) .




Το ϊδρυμα NEDμαζί με το Παρατηρητήριο των Ηνωμένων Εθνών  (U.N.Watch) (οργάνωση άσκησης πίεσης, το οποίο ιδρύθηκε το 2001 και χρηματοδοτείται από την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή  [5])ήταν τα πρώτα στη λίστα των υπογραφών της έκκλησης για επέμβαση. 


Αν και αποκαλείται ΜΚΟ είναι καθαρά κυβερνητική οργάνωση η οποία ανέλαβε να συνεχίσει με νομικοφανή τρόπο τις παλιές καλυμμένες ενέργειες της CIA αποσταθεροποίησης καθεστώτων μη αρεστών στην Ουάσιγκτον, μέσω χρηματοδότησης και παροχής στήριξης σε αντιπολιτευόμενους και εξόριστους.


Χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω δηλώσεις προέδρων του ιδρύματος:


v      «Μεγάλο μέρος των όσων κάνουμε σήμερα το έκανε παράνομα η CIA πριν από 25 χρόνια » 




v      Θα ήταν τρομερό για τις δημοκρατικές ομάδες στον  κόσμο να φαίνονται ότι  χρηματοδοτούνται από τη CIA. Το είδαμε αυτό τη δεκαετία του 60, γι αυτό το σταματήσαμε. Για να συνεχίσουμε να έχουμε τη δυνατότητα δημιουργήθηκε το NED.[6]


(Το 1967, απεκαλύφθη ότι η CIA χρηματοδοτούσε στο εξωτερικό συνδικάτα, πολιτιστικούς συλλόγους, μέσα ενημέρωσης και ονομαστούς διανοούμενους μέσω ιδρυμάτων και οργανισμών που υπήρχαν μόνον στα χαρτιά)




Οι υπόλοιπες 68 ΜΚΟ που συνυπογράφουν την έκκληση είναι ως επί το πλείστον οργανώσεις ομάδων εξόριστων αντιφρονούντων όπως το Διευθυντήριο για τη Δημοκρατία στην Κούβα και άλλες παρόμοιες στην Kούβα, Κίνα, Βενεζουέλα Σουδάν, Ρωσία, Λιβύη και άλλα κράτη μη αρεστά στις ΗΠΑ και το Ισραήλ.


Οι ομάδες αυτές, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, χρηματοδοτούνται μέσω του ιδρύματος για την προώθηση της δημοκρατίας, (NED) από τη CIA.


Χαρακτηριστικό είναι ότι οι περισσότερες απ αυτές τις MKO δεν έχουν καμιά σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα ούτε στην ονομασία τους.



Ενδεικτικές οργανώσεις από τη λίστα:   [7]



  1. - Παγκόσμια οργάνωση για την προώθηση του Προοδευτικού Εβραϊσμού
     

  2. - Καμπάνια του Ιωβηλαίου, Ελβετία
     

  3. - Ελβετικό Συμβούλιο της Ταμίλ Ιλάμ
     

  4. - Αμερικανικό κέντρο μελέτης του Ισλαμισμού
     

  5. - Αμερικανικό ίδρυμα για τις υποθέσεις του κόλπου (Gulf Affairs)
     

  6. - Αμερικανικό γραφείο Διεθνούς καθολικής επιμόρφωσης
     

  7. - Καταπράσινο τοπίο της Σιέρα Λεόνε
     

  8. - Ίδρυμα για την Κίνα του 21ου αιώνα
     

  9. - Διεθνής ένωση καταναλωτών Νεπάλ
     

  10. - Αναπτυξιακό κέντρο Καμερούν
     

  11. - Loksadhana για επαναδιαμόρφωση των χωριών στην Ινδία
     

  12. - Κέντρο εκπαίδευσης πολυμέσων στο Σουδάν
     

  13. - Ένωση γυναικών Ταϊλάνδης
     

  14. - Οργάνωση Biland Awdal (ποιότητα τροφίμων) Σομαλίας 
     

  15. - Πολιτιστικό κέντρο Kwoto Σουδάν
     

  16. - Σουδανικό κέντρο εκπαίδευσης
     

  17. - Maghrebin Φόρουμ για το περιβάλλον και την ανάπτυξη του Μαρόκου
     

  18. - Μηχανικοί του κόσμου, κ,ο,κ,-


·        Στους υπογράφοντες την επιστολή είναι επίσης και 
 οργανώσεις θυμάτων και συγγενών θυμάτων της δολιοφθοράς στο Λόκερμπι η οποία αποδόθηκε σε Λίβυους τρομοκράτες, ενώ τελικά απεδείχθη ότι ήταν "δουλειά" της CIA, βλ. κεφ. ΙΙΙ στην εισαγωγή.  
 


29.11.11


4.2  Ο Έχων την Πρωτοβουλία για την Έκκληση 70 ΜΚΟ στον ΟΗΕ για Επέμβαση στη Λιβύη Παραδέχθηκε ότι δεν Υπήρχαν Ενδείξεις για τις Καταγγελίες – Μέλη του Μεταβατικού Συμβουλίου Φίλοι του


Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Λιβυκός Σύνδεσμος (στην Ελβετία) που μαζί με άλλες 70 ΜΚΟ έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ κάνοντας έκκληση για επέμβαση στη Λιβύη ερωτώμενος από δημοσιογράφο για το χρόνο και το μόχθο να συντονίσει και να ενημερώσει τόσες ΜΚΟ απάντησε, μετά κάποια αμηχανία, ότι οι οργανώσεις αυτές είχαν κληθεί και απλά συνυπέγραψαν.


Ερωτώμενος για τα πειστήρια πίσω από τις κατηγορίες απάντησε:


"Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη γι αυτά"   [8]




Σε άλλη ερώτηση του δημοσιογράφου παραδέχθηκε ότι μέλη του Λιβυκού συνδέσμου ήταν πολλά μέλη του μεταβατικού συμβουλίου και μερικά απ αυτά και προσωπικοί του φίλοι.


Στην πραγματικότητα τα μέλη αυτά του συνδέσμου έγιναν μέλη του μεταβατικού συμβουλίου αμέσως μετά την αποστολή της επιστολής στον ΟΗΕ.




Ανάμεσα στα μέλη ήταν και ο Mahmoud Jibril που έγινε πρωθυπουργός και ο Ali Tarhouni που έγινε υπουργός οικονομικών και πετρελαίων του μεταβατικού συμβουλίου, γνωστός ως ο άνθρωπος της Ουάσιγκτον στη Λιβύη.


 Ο ίδιος ο Bouchuiguir είναι τώρα πρέσβης στην Ελβετία εκεί που διέμενε μονίμως.




Αυτά που κατήγγειλε στην έκκληση και έβαλε να υπογράψουν άλλες εβδομήντα ΜΚΟ τα πληροφορείτο από φίλους.


Είχε σπουδάσει στις ΗΠΑ όπου είχε κάνει διδακτορικό για το «Πετρέλαιο ως πολιτικό όπλο» στην οποία γινόταν σταθερά αναφορά από στρατηγικούς κύκλους των ΗΠΑ.    [9]


Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι 


v     τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και η μετέπειτα πολεμική επιχείρηση στηρίχθηκαν απλά σε ανεπιβεβαίωτες εικασίες ανθρώπων εκτός Λιβύης και μάλιστα αυτών που είχαν συμφέρον για αρπαγή της εξουσίας.


Ο Καντάφι επανειλημμένα μίλαγε για την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ και καλούσε τον ΟΗΕ να στείλει ανεξάρτητους παρατηρητές στη Λιβύη για να διαπιστώσει τα ψεύδη.


Εντούτοις, ο ΟΗΕ αρνήθηκε.


Προτίμησε να δώσει βάση στις ενστάσεις ατόμων και οργανώσεων που ήταν όλα και όλες εκτός της Λιβύης και μολονότι ο έχων την πρωτοβουλία δήλωνε επίσημα ότι οι κατηγορίες που επικαλείτο ήταν απλά εικασίες και οι υπόλοιποι υπέγραψαν επειδή απλά τους είπε να υπογράψουν.



Η στάση αυτή του ΟΗΕ δεν θα έπρεπε να προβληματίσει;

Σημειωτέον ότι 
επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ είχε συντάξει έκθεση που εκθείαζε την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λιβύη και επρόκειτο να υπερψηφιστεί, βλ. κεφ. 2.4


Η υπερψήφισή της αναβλήθηκε λίγες μέρες πριν τα γεγονότα. 



ΠΗΓΗ
Αγης Γηος1
το είδα





<<<      ΝΕΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΖΟΥΡΑΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ! 



 Ματ χτυπούν γυναίκες στις Σκουριές 12-05-2013     >>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου