Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ   Γράφει ο Ιωάννης Αυξεντίου


Την περασμένη Παρασκευή το πρωί, πολύς θρήνος έπεφτε σε μια μουσική εκπομπή του ραδιοφώνου της ΕΡΤ. 


Ο παρουσιαστής μας πληροφόρησε ότι ήταν πολύ λυπημένος και, μάλιστα, ότι δεν κοιμήθηκε όλη την νύχτα, γιατί έκλαιγε. «Βρε», λέω στον εαυτό μου, «να καθίσω να ακούσω τον λόγο που ο άνθρωπος είναι σε τέτοια χάλια». Λοιπόν ο λόγος ήταν ο εξής: ένας καθηγητής γυμνασίου, ακροατής της εκπομπής του, έστειλε μία επιστολή στην οποία τού διηγήθηκε το εξής «αποτρόπαιο» επεισόδιο: Στο σχολείο αποφάσισαν να προβάλουν την ταινία του Charlie Chaplin, «Ο Μεγάλος Δικτάτορας», στα πλαίσια μιας σειράς μαθημάτων «αντιφασιστικού περιεχομένου».  
Και εκεί που κανείς δεν το περίμενε, δύο μαθήτριες ζήτησαν να μην παραστούν σε αυτές τις προβολές. Όταν οι καθηγητές τις ρώτησαν τον λόγο, αυτές απάντησαν ότι δεν επιθυμούν να παραστούν σε μαθήματα αντιφασιστικής προπαγάνδας. Οι καθηγητές έπεσαν με τα μούτρα να τις μεταπείσουν, αλλά αυτές τίποτα, ανένδοτες. Τελικά τις τιμώρησαν βάζοντας τους απουσίες. Απογοητευμένος ο «προοδευτικός» καθηγητής μετέφερε τον πόνο του στον
επίσης «προοδευτικό » παρουσιαστή του ραδιοφώνου. Αυτός ο τελευταίος λοιπόν, συγκλονίστηκε τόσο πολύ από το γεγονός, που όπως έλεγε ο ίδιος, όλο το βράδυ ρωτούσε τον εαυτό του σε τι δρόμο βαδίζει η νεολαία και πώς μπορούν δυο μαθήτριες να ασπάζονται «τέτοιες ιδέες».  


Αφού λοιπόν μας περιέγραψε το νυχτερινό θρήνο του, έκανε και το ακόλουθο ρητορικό ερώτημα : Αυτές οι μαθήτριες, όταν σηκώθηκαν μέσα στη τάξη και είπαν ότι δεν θέλουν να δουν την ταινία, τι δεν ήθελαν να δουν; Αλήθεια, τι δεν ήθελαν να δουν ;  


Απαντώ λοιπόν εγώ στον παρουσιαστή, στην θέση των κοριτσιών: Δεν ήθελαν να δουν τα χάλια σου, τα χάλια των καθηγητών τους, και γενικά, δεν ήθελαν να δουν τα χάλια σας. Τώρα, έτσι για την ιστορία, θα έπρεπε να γνωρίζει ο καθηγητής αλλά και ο παρουσιαστής , ότι όλοι όσοι γνωρίζουν την πραγματική βιογραφία του Charlie Chaplin, τον περιγράφουν ως παράδειγμα υποκρισίας, κυνικότητας, και χρηματικής απληστίας. Και αυτά, πέρα φυσικά από τον έκλυτο, διεφθαρμένο βίο του με κορίτσια, που είχαν την ηλικία...των δύο μαθητριών. Αλλά αυτά που να τα γνωρίζουν οι υπήκοοι του αριστερού Μεγάλου Αδελφού του George Orwell. 



ΘΕΟΔΟΤΟΣ
το είδα






<<<      ΤΑΙΠΕΔ: Στο σφυρί 28 κρατικά κτήρια 



 Προετοιμάζουν τη τελευταία αλλαγή φρουράς λίγο πρίν πεθάνει η Ελλάδα που ξέραμε     >>>



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ