Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Το σκάνδαλο των μεταλλείων Κασσάνδρας – Aποδείξεις κακουργηματικών πράξεων



Εισαγωγή: 

A) Τι πήρε η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε» με 11 εκατομμυρία ευρώ : μεταλλειοκτησία 317.000 στρεμμάτων, 310 σπίτια, 11.000 τ.μ. αστικών οικοπέδων, 2.500 στρέμματα γης, 30.000 τ.μ. γραφείων και βιομηχανικών κτιρίων, 2 υπόγεια μεταλλεία με φρέατα και συστήματα στοών, αντλιοστάσια, εγκαταστάσεις λιθογόμωσης, δύο πλήρη συγκροτήματα εμπλουτισμού, αποθήκες, οχήματα και μηχανήματα μεταλλείου ( Ν 3220/2004, ΦΕΚ 15Α/28.01.2004).

Β) Ποια είναι τα προνόμια της εταιρίας ;; Με τη σύμβαση παραχώρησης η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» απαλλάσσεται από οποιοδήποτε φόρο μεταβίβασης ή άλλο φόρο και από οποιεσδήποτε οικονομικές υποχρεώσεις από τη λειτουργία των μεταλλείων. Το σκάνδαλο είναι μεγάλο αν σκεφτεί κανείς ότι σήμερα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε – 95% καναδική Eldorado Gold S.A. και 5% ΑΚΤΩΡ Α.Ε. – ανέρχεται στα 2.3 δις ευρώ, ενώ η αξία μεταλλευμάτων εκτιμάται στα 15.5 δις ευρώ. Επιπλέον όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε ότι οι όροι της σύμβασης συνιστούν κρατική ενίσχυση υπέρ της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» ύψους 15.3 εκ. ευρώ (απόφαση 23.02.2011 – ΙΡ/11/216), το Ελληνικό Δημόσιο προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Τ-233/11) ζητώντας την ακύρωση της παραπάνω απόφασης, ενεργώντας ουσιαστικά σαν εκπρόσωπος της εταιρείας. Η εκδίκαση της προσφυγής εκκρεμεί μέχρι σήμερα.

Καταλάβατε;; Απαλλάσεται του φόρου μεταβίβασης ή άλλου φόρου συμπεριλαμβανομένου και του φόρου εισοδήματος λόγω υπεραξίας (όπως είναι ό,τι προκύπτει από την εξόρυξη)! Ο χρυσός λοιπόν, θα εξορύσσεται και μετά θα εξάγεται πρός εμπλουτισμό σε άλλη χώρα, χωρίς να πληρώνονται καθόλου φόροι στο Ελληνικό δημόσιο. Αυτό δημιουργεί στη Χαλκιδική συνθήκες Ειδικής Εικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) Περισσότερα εδώ εδώ

Και τώρα ετοιμάζεται η κυβέρνηση να της κάνει και άλλο δωράκι ! Με τις ρυθμίσεις του άρθρου 20 του
νομοσχεδίου για τη   «Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις » καλύπτονται από το δημόσιο και οι δαπάνες των έργων προσπέλασης και περιχάραξης.   Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην παράγραφο 17: «Σε επενδυτικά σχέδια που αφορούν μεταλλευτικές και εξορυκτικές επιχειρήσεις, ενισχύονται και οι δαπάνες κύριων προπαρασκευαστικών εργασιών της εκμετάλλευσης, που αφορούν δρόμους, στοές, φρεάτια, αντλιοστάσια, κύρια έργα αερισμού, κεκλιμένα προσπέλασης, περιχάραξης, καθώς και έργα διαμόρφωσης επιφανειών προς εκμετάλλευση.»

Ενδιαφέρον έχει και η παράγραφος 19, με την οποία απαλλάσσονται από τους φόρους οι εταιρείες που έχουν υπαχθεί σε προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για να επαναχρηματοδοτήσουν την «ίδια συμμετοχή» με έκδοση νέων μετόχων στο «άρτιο», δηλαδή στο 100% της αξίας τους, η οποία μπορεί λόγω της στασιμότητας της επένδυσης να είχε κατρακυλήσει στον πάτο. Φρέσκο, ζεστό και πάνω απ’ όλα αφορολόγητο χρήμα μιας και έχοντας πάρει έγκριση και το πράσινο φως από το κράτος, η έκθεση στις «αγορές» μόνο επικερδής μπορεί να είναι.

Τέλος ας μην ξεχάσουμε και αυτό Η κυβέρνηση Παπανδρέου προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να μην εισπράξει το κράτος 15 εκατ. ευρώ από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ!

ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: 

H μόλυνση θα διαχυθεί στην περιοχή και έξω από την μεταλλευτική ιδιοκτησία της Eldorado Gold. Aυτό το πρόβλημα δεν καλύπτεται από τον μεταλλευτικό νόμο και η εταιρεία θα έχει πρόβλημα αν της ζητηθούν ευθύνες. 

Αν ήξεραν λίγο φυσική θα γνώριζαν, ότι αυτό θα γίνει ή ήδη μπορεί να γίνεται. Συνεπώς, η γνώμη των κατοίκων και των ενδιαφερομένων εκτός των ορίων της μεταλλευτικής ιδιοκτησίας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, όπως και των ψαράδων της περιοχής. Ο μεταλλευτικός νόμος καλύπτει από διενέξεις τους ιδιοκτήτες των μεταλλείων μόνο για δραστηριότητες εντός της μεταλλευτικής τους ιδιοκτησίας.

Διερωτώμαι αν έχει ήδη γίνει μέτρηση της μόλυνσης π.χ. σε ψάρια ποταμών αν υπάρχουν ή στον παραπλήσιο κόλπο (οστρακοειδή, γαρίδες κλπ). Αυτό θα αποτελεί και μέτρηση της μόλυνσης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον υδροφόρο ορίζοντα. Παρουσία χημικών στα ψάρια θα ήταν πολύ μεγάλο πρόβλημα για τη λειτουργία των μεταλλείων και θα σταματούσε άμεσα κάθε λειτουργία τους λόγω της ευαισθησίας που έχει η ΕΕ στο περιβάλλον

Για το βίντεο :


Δημοσιεύθηκε στις 10 Ιαν 2013 και εμπεριέχει σχεδόν στο σύνολο της, την δίωρη εκπομπή ”ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ” που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό δίαυλο 4Ε, με θέμα το τεράστιο, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ πολιτικό – οικονομικό σκάνδαλο των μεταλλείων Κασσάνδρας.

Οι αλήθειες για το μεγάλο σκάνδαλο, γνωστές βέβαια στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, αλλά θαμμένες από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και άρα μη προσβάσιμες στο ευρύ κοινό που με θάρρος αποκάλυψε η εκπομπή, ενόχλησαν αφάνταστα τους ανθρώπους της εταιρίας και τους πολιτικάντηδες που διαπλέκονται με αυτήν. 

Μια εκπομπή που με τα ακλόνητα στοιχεία που παρουσίασε δημόσια (ΦΕΚ, υπουργικές αποφάσεις και άλλα επίσημα έγγραφα) , κατέληξε στο συμπέρασμα που σε κάθε λειτουργούσα δημοκρατία θα είχε κινητοποιήσει άμεσα τις εισαγγελικές αρχές.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος ο παρουσιαστής, δικηγόρος και τέως εισαγγελέας, Κων/νος Λογοθέτης, στο κλείσιμο της εκπομπής :

΄΄… αυτή η καταστροφική επένδυση έγινε και συνεχίζει να γίνεται με ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ, ανθρώπων που ανήκουν στα υψηλότερα κλιμάκια της πολιτικής…΄΄ ( στο σημείο 01:53:35 του βίντεο)

Με βάση ακλόνιστα στοιχεία, όλος αυτός ο συρφετός που μας ΄΄έκατσε στο σβέρκο΄΄ και μας κουνάει το δάκτυλο, σπέρνοντας τον σπόρο του διχασμού στις τοπικές μας κοινωνίες μπορεί ακόμα να (αυτό)αποκαλείται ΄΄επενδυτές΄ και υποστηρικτές της ΄΄επένδυσης΄΄ ή μήπως στα πιο υψηλά κλιμάκια του, λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί σαν μια καλά οργανωμένη και ποινικά κολάσιμη ΄΄συμμορία” για την οποία αρμόδια είναι τα ποινικά δικαστήρια;

πηγές :http://www.protothema.gr/http://www.youtube.com/http://antigoldgreece.wordpress.com/

το είδα




<<<     Σε τι διαφέρει ο Τσίπρας από τον Τσάβες 




Χείριστη προσβολή της μνήμης αγωνιστών-Ή παράδοση στην πυρά τής ιστορίας του στρατού, πού ανέγραφε λεπτομέρειες της διεξαγωγής του ανταρτοπόλεμου, κατόπιν απαιτήσεως του Χ. Φλωράκη, όταν υπουργός Αμύνης ήταν ό Ευάγγελος Αβέρωφ. >>>



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »