Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Σκηνικό πολέμου στην Ιερισσό. Επίθεση των ΜΑΤ σε σχολείο! Λιποθυμιές μαθητών από τα χημικά!

Ιερισσός: Επίθεση των ΜΑΤ σε σχολείο!

Έξι διμοιρίες των ΜΑΤ μπήκαν στην Ιερισσό και επιτέθηκαν με χημικά και ασφυξιογόνα. Από την «επίσκεψη» αυτή, δεν γλίτωσε ούτε το σχολείο της Ιερισσού, αφού για άγνωστο λόγο (οι μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν αναιτιολόγητη επίθεση) το σχολείο και οι μαθητές που βρισκόταν στην αυλή, δέχθηκαν επίθεση χημικών.
Από αυτή την επίθεση έγιναν τρεις τραυματισμοί μαθητών και γιατροί έχουν μπει μέσα στο σχολείο για την παροχή πρώτων βοηθειών στους ανήλικους μαθητές.


Είναι πραγματικά συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των μαθητών, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν αναπνευστικά προβλήματα, μετά την επίθεση των ΜΑΤ, τα οποία ενισχύονται και με επιπλέον δυνάμεις που καταφθάνουν στην περιοχή.
Στην αντεπίθεση – παραπληροφόρηση, πέρασαν τα κυβερνητικά όργανα, διαδίδοντας στα ΜΜΕ πως προηγήθηκε πολιορκία και επίθεση κατά του αστυνομικού τμήματος του χωριού.
Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, κ. Μανούρας, δήλωσε πως δεν έχει γίνει χρήση χημικών κατά
μαθητών, συμπληρώνοντας πως η αποπνικτική ατμόσφαιρα υπάρχει λόγω καύσης των ελαστικών…, διαψεύδοντας τις μαρτυρίες των κατοίκων και των μαθητών της Ιερισσού…
Και όλα αυτά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λυκειάρχης φέρεται να επιβεβαιώνει την επίθεση των ΜΑτ στο σχολείο...
Οι κάτοικοι καταγγέλουν την αλλαγή («αποκεφαλισμό» - αντικατάσταση) των αστυνομικών της Χαλκιδικής και αναφέρονται σε κατοχικές δυνάμεις οι οποίες επιτίθενται κατά των κατοίκων της περιοχής.
Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία του τ. δημάρχου Βλαχόπουλου για τα γεγονότα:
“Πετούσαν δακρυγόνα, χωρίς να υπάρχει λόγος”!
Όμως, συγκλονιστικότερη είναι η τηλεοπτική τοποθέτηση (στην εκπομπή της κυρίας Τσαπανίδου) του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος απαντώντας σε έκκληση του τ. δημάρχου κ. Βλαχόπουλου, παρότρυνε σε επικοινωνία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης λέγοντας χαρακτηριστικά:
Δήμαρχε, πάρε τηλέφωνο τώρα στο αρχηγείο της αστυνομίας και στο γραφείο του Δένδια.
Πάρε τηλέφωνο τώρα στο υπουργείο. Εάν δεν εμφανιστούν, θα είναι υπεύθυνοι για ότι συμβεί!
Μετά από αυτά τα τραγικότατα που συμβαίνουν στην Χαλκιδική, είναι πλέον πασιφανές πως υπάρχει πλέον ένα ιδιότυπο καθεστώς, το οποίο λειτουργεί με μεθόδους που μόνο ως χουντικές μπορούν να χαρακτηρισθούν. Φυσικά, την απόλυτη ευθύνη φέρει η σημερινή κυβέρνηση, η οποία δεν ανέχεται, αλλά δίνει εντολές για τον τρόπο λειτουργίας των αστυνομικών δυνάμεων στην Χαλκιδική.
Και όλα αυτά, στο όνομα της διατήρησης λειτουργίας μίας -καταστροφικής για την περιοχή της Χαλκιδικής- επιχείρησης εξόρυξης χρυσού. Όλα, δηλαδή, στο όνομα του κέρδους. Και η καταπάτηση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κατοίκων της Ιερισσού και η καταπάτηση – καταστροφή του περιβάλλοντος της Χαλκιδικής.
Εάν αυτά που συμβαίνουν δεν είναι πρόβλημα Δημοκρατίας, τότε ίσως ο κ. Σαμαράς και οι αρμόδιοι υπουργοί θα πρέπει να εξηγήσουν με απόλυτη σαφήνεια πως αντιλαμβάνονται την λέξη "δημοκρατία"..., καθώς και να αποσαφηνίσουν ποιούς εκπροσωπούν: τους πολίτες ή τις πολυεθνικές...
Κωνσταντίνος
Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
το είδα







<<<     Πανευρωπαϊκή Συλλογή Υπογραφών ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση του Νερού! 



 Κήρυγμα «φωτιά» του παπά-Ανδρέα κατά του ΔΝΤ και της Ε.Ε.     >>>





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ