Σελίδες

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Το FDA επεκτείνει το ποσοστό ακτινοβολίας στα τρόφιμα


«Καταδεικνύοντας την έλλειψη ανησυχίας που κατέχουν οι ρυθμιστικές αντιπροσωπείες για τη δημόσια ασφάλεια ή την κοινή γνώμη καθώς επίσης και τις αυξανόμενες προσπάθειες να γίνουν συμβατοί με τους κανονισμούς του Codex Alimentarius (κώδικα διατροφής), το FDA έχει επεκτείνει πρόσφατα την ποσότητα ιονισμένης ακτινοβολίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μεταχειριστεί το εκτός ψυγείου ακατέργαστο κρέας.
Όπως αναφέρεται από τις ειδήσεις ασφαλείας των τροφίμων, οι δύο νέες πολιτικές αποφασίστηκαν από την FDA (Food and Drug Administration) ως απάντηση σε δύο αναφορές που κατέθεσε το 1999 από την Ασφάλεια των Τροφίμων και την Υπηρεσία Επιθεώρησης του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

Ενώ η προηγούμενη πολιτική ήταν ότι μόνο τα κατεψυγμένα ή παγωμένα κρέατα θα μπορούσαν να ακτινοβοληθούν, ο νέος κανόνας επιτρέπει την ακτινοβολία του εκτός ψυγείου ακατέργαστου κρέατος. Η δεύτερη αλλαγή του κανόνα επιτρέπει την αύξηση της δόσης της ακτινοβολίας ιονισμού στα πουλερικά από το kGY 3.0 σε 4.5 kGy. (atheatignosi)

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου