Σελίδες

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Τα Windows 8 στέλνουν στη Microsoft δεδομένα για όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα

© Φωτογραφία Flickr.com/freestockimages

Μια κρυφή λειτουργία των Windows 8 υπό την ονομασία Windows SmartScreen αποστέλλει στην Μicrosoft πληροφορίες για κάθε πρόγραμμα, που ο χρήστης κατέβασε από το Διαδίκτυο, προσπάθησε να εγκαταστήσει ή εγκατέστησε στο λειτουργικό σύστημα, δήλωσε ο προγραμματιστής Ναντίμ Κομπέισι, ο οποίος ανακάλυψε τη λειτουργία αυτή.

Προορισμός του SmartScreen είναι η προστασία του χρήστη από βλαβερά προγράμματα. Τα δεδομένα αποστέλλονται όταν ο χρήστης θέτει σε λειτουργία την εγκατάσταση του προγράμματος. «Οι πληροφορίες αποστέλλονται ακαριαία. Για κάθε πρόγραμμα, που κατεβάζετε και εγκαθιστάτε. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα εμπιστευτικότητας για τους χρήστες, λόγω της συνεργασίας της Microsoft με κυβερνητικές υπηρεσίες και της ετοιμότητάς της να παραδώσει τα δεδομένα αυτά σε κρατικούς φορείς», επισημαίνει ο Κομπέισι.
Η λειτουργία του SmartScreen είναι εγκατεστημένη αυτομάτως. Εάν διακοπεί η λειτουργία της (πράγμα, που δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει), τότε τα Windows θα υπενθυμίζουν επιμόνως στον χρήστη ώστε να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία.

το είδα http://greek.ruvr.ru/2012_08_27/86347366/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου